Kan valget bli to be or not to be?

Viser at en ungdoms mobil er full i apper.
Mobil som inneholder de fleste sosiale medier.

For en tid tilbake ble vi gjennom media nesten rådet til å fjerne nettverket Tik Tok brukeren til barna våre. Den ble utrygg over natten kunne det virke som. Et nettverk som egentlig har som hovedmål å spre mye glede og underholdning. For det er det som er grunnprinsippet. Nå har den dessverre også blitt infiltrert av brukere som er kun inne for å spre uhygge og frykt. I Form av sadistiske ting mot dyr, challenger og egne tragiske valg. Igjen sitter vi foreldre med den dårlig samvittigheten for at vi kanskje har tilført barna våre traumer. For det var ikke det vi så for oss når vi slapp dem inn på blant annet Tik Tok.

 

Så med råd om å slette brukeren til barna våre, sitter vi igjen med valget. Hvis vi velger å ikke slette apper som Tik Tok. Er vi da en dårlig foreldre?  Jeg spør da jeg har ikke gjort det. Jeg var innom tanken da jeg ble opplyst på hva de kunne møte på der inne. Etter litt briefing, og prat med dem valgte jeg at de fortsatt fikk være der. Jeg så ikke grunnen når de er på lag og viser meg villig hvordan blant annet Tik Tok fungerer, og deres verden der. 

 

Hva med de andre nettstedene som de har tilgang til. Det er mange foreldre som lar naiviteten seire, men det betyr ikke at de ikke er i voksenrollen. Følger med, spør og får svar, vise at de er er på lag for det er viktig. Så valget om  å la de bli der inne ble tatt da de unge er villige til å dele sine interesser med oss som foreldre. De rett og slett slipper oss inn i sin verden og det er helt greit for dem. Vil ikke vi da ødelegge for oss selv dersom vi starter en form for kamp med dem. En kamp vi har tapt før den er egentlig begynt. Dersom vi skal plutselig kaste de ut av dette nettstedet over natten. Jeg tenker vi da skubber de fra oss, og disse menneskene har mer kontroll på det digitale verden enn de fleste av oss foreldre. Så da kan de bare lager en ny bruker som holdes skjult, og vi har null kontroll og tror alt er fryd og gammen. Sannheten er at vi mistet sikkert muligheten til å være en foreldre i den digitale verden. 

Barn og ungdom bruker mye tid på sosiale medier.

Hvis vi først har gitt tilgang til blant annet Tik Tok. Må det ikke ende med restriksjoner grunnet ærlighet med oss, eller åpenhet fikk konsekvenser i ettertid. Da kan vi takke oss selv at de lager en verden de voksne ikke vet om. Hvem har ikke hørt om barn med både en og flere kontoer på det ene og andre stedet. Og før du kaster stein i glasshus. Vet du hvor mange kontoer ditt barn har? 

 

Hva mister vi med at de ikke ikke er på lag med oss lenger? Vi mister tilgang til den digitale verden gjennom deres øyne. Trender og ting på godt og vondt. Spørsmål om ting de lurer på. Vonde hemmeligheter kan ende med at bæres alene. Skal vi forsikre oss 100 % mot at ikke ønskelige sider skal dukke opp på mobilen eller nettbrettet til barna våre gjennom nettsteder. Kan vi like godt trykke på delete knappen. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg