Er de minste den største smittekilden?

Bilde av megSiden regjeringen gikk ut før påske og fortalte at barnehage og skole skulle åpne opp igjen i disse dager. Har nyhetsbildet nesten vært preget av at denne gruppe mennesker er smittekilde nr 1. Men er det denne aldersgruppen som er verstingene? Jeg har lagt merke til smittekilder som er mye mer uansvarlige enn disse smårollingene.  Tenåringer og for ikke snakke om arbeidere innen blant annet bygg og anleggsbransjen. Senest igår  så jeg tenåringer dinglende rundt i grupper på 5-8 stk. De klenger og henger rundt hverandre som at de ikke har fått med seg noe ting. Hvor vanskelig skal det være? Har de ikke forstått hvorfor de ikke er på skolen? Eller bryr de seg ikke. Tror de fremdeles at det er kun de eldre som er mest utsatt?

Så har du arbeidere innen blant annet bygg og anlegg. Seinest fredag ser en slapp holdning. Hva tenker voksne mennesker når de stuer seg sammen 3 personer som sild i tønne. Greit det er en 3 seters bil, men hvor ble det av 1 meters avstanden som er innført?  Har disse gutta og ikke fått med seg hvordan dette viruset smitter? Dette er  jo hodeløs tenking, og hva med familien de skal hjem til etter jobb? Dette er jo uansvarlig holdning. Mens andre arbeidsgrupper må følge strenge krav, som innebærer at de må stenge ned bedriften. Kan det virke som at disse bedriftene kan gjøre som de vil. Uten at det får noe som helst konsekvenser.  For meg ligner det som russisk rullet.

Vi må derfor ikke rope ut om at barnehagen og småskole trinnet er en stor risikofare for smittespredning. For det er mange andre som er en større trussel enn dem. Så lenge de er så uansvarlig som de er, er de en fare for resten av befolkningen.

1 kommentar
  1. Alle bør vise ansvar og følge anbefalt avstand. Selv om sjansen for å bli smittet er liten blir mange smittet hver dag. 👍

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg