At du tar ditt eget liv er målet mitt.

Okei hør nå her

Du må bare få inn i ditt lille hode at du ikke har noen plass her i verden. Ingen liker deg. 0 folk! Du er stygg, ekkel og du stinker. Jeg er flau over å bo på samme området som deg! hver så snill og flytt et annet sted (helst djevelen for der passer du best inn)

Ekkle trynet ditt med masse store kviser og ekle puppene dine som henger! Jeg spyr av å se på bilder av deg så slutt å legg det ut!

Jeg skal få deg til å hate deg selv så mye at du tar ditt eget liv det er målet mitt

 

Dette er en tekst tatt fra et populært nettstedet for unge gutter og jenter. Jeg ble tipset om denne av mine barn, da jeg brenner for kampen mot nettmobbing. Et ungt menneske som kan være i starten av tenårene mottar en slik melding fordi vedkommende legger ut bilde av seg selv og sine interesser. Er det greit at en kan drive å sende slike meldinger, uten at det får noe etterfølger?

Jeg forstår ikke hva nettmobberne ikke forstår! Må de ha det inn med teskjeer? Nettmobbing, eller mobbing generelt er ikke inn! Det har det aldri vært, og kommer aldri til å bli inn! Det at et menneske kan gå så langt å ytre slike tanker. Vitner på at her er det ingen oppfølging av foreldre på hva vedkommende holder på med. Jeg meldte til vedkommende som fikk denne meldingen om å vise den til en voksen. I håp om at noen tar tak i dette, politianmelder slik at nettrollet i andre enden stoppes, og straffeforfølger vedkommende dersom personen er innenfor strafferammene. Er det et barn, bør vedkommende sine digitale dippedupper dras inn.

Jeg kjenner adrenalinet stiger og blir sint av å lese slike meldinger. Drive med slik trakassering av et annet menneske, og i denne settingen et ungt menneske med følelser som svinger opp og ned fra dag til dag. Jeg forstår at det kan sitte et barn i andre enden som skriver uten at vedkommende skjønner konsekvensene av det de skriver. Det at skjermen skiller sender og mottaker, gjør det lettere for sender å kunne fyre av kanonen mer enn vedkommende ville gjort ansikt til ansikt. Kanskje dette er et menneske som blir mobbet selv, og lar da sin frustrasjon gå ut på en annen person.

Det som skuffer meg er at store selskap som er så populære mot den unge aldersgruppen ikke er sikret mot slike ting. Nettroll kan være anonyme, og kjøre på. Disse nettstedene er sosiale medier som er ment for at mange unge og voksne skal kunne bruker det til å spre glede. Men alle medaljer har en bakside, og som på dette nettstedet et ynglet sted for nettroll!

Hva om disse stedene laget en sperre. Der barn under 18 år må ha en bekreftelse fra en voksen for å kunne logge seg inn som bruke. Den voksne får en bekreftelse/forespørsel på sin mobil, om at de godkjenner brukeren. Svarer den voksne ja, står de som juridisk eier, og er den som blir straffeforfulgt ved misbruk av kontoen. Dette hadde vært en forsikring om at noen er ansvarlig for det som ytres på denne brukeren. Da hadde sikkert mange barn tenkt seg godt før de skrev viss mor eller far måtte ta støyten. Er man over 18 år. Ingen problem, da en må bekrefte med sitt eget mobilnummer, og kan da straffeforfølges ved misbruk. Samtidig som en hadde og stoppet opprettelse av mange kontoer, da mobilnummer kun kan brukes på en bruker om gangen.

I følge barnevakten skriver de følgende:  LOVER MAN BØR KJENNE TIL. Straffeloven – Straffeloven har flere bestemmelser som kan brukes ved sjikane, krenkelse og overgrep på nett. Dette gjelder spesielt trusler og seksuelt relaterte meldinger. Straffeloven inkluderer også paragrafer som omhandler tilfeller der barn blir ledet til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv.

I denne settingen omhandler det ikke om seksuelt overgrep, men det omhandler at det er et menneske som ønsker at et annet ungt menneske gir etter og velger tilslutt å ta sitt eget liv. Igjen. Jeg undrer på hva som kan få et annet menneske til å skrive slikt? Skjønner de hvilke konsekvenser det kan få?

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg