3 enkle grep for å skape varme og lys i en spesiell tid.

2020 er mer spesielt enn tidligere år. Det som er sikker er at vi trenger litt varme og lys i denne mørke tiden. Denne helgen før første søndag i advent er det mange som har gjort akkurat det. For et år siden ville nok naboene ristet på hodet mens en hadde hørt dem si: Det er alt for tidelig! Vi er ikke kommet til første søndag i advent ennå. Heldigvis er det ikke slik i år. Desto før, desto bedre virker det som for folk. Vi er lei av hjemmekontor/studie, karantene og ordet bli hjemme. Vi trenger påfyll av positiv energi og det skal vi skape med å si: Adventstid 2020 velkommen inn. Noen har alt gjort det for en uke siden, og jeg forstår dem godt.

 

 

 

Det blir vår varme mens vi venter på å få møte våre kjære igjen. I alle år har mange mennesker drømt og lengtet etter mer penger og verdi. Nå lengter vi alle etter å kunne gi hverandre en klem igjen. Sitte ved siden av din gode venn, uten å tenke på en meters avstand. Mens vi sitter i denne vente tiden kan vi søke nærhet gjennom lys og varme. Jeg sier ikke vi skal pynte med nisser og annet julepynt. Vi skal inviter advent inn, julen kan vente til desember. Tenn lys i vinduene. Slik at julestjerne kan sende ut varme fra ditt hjem, og inn vinduene til de tusen hjem der ute. At Covid-19 tar fra oss julestrien, betyr ikke at den skal få ta fra oss advent og julekosen. Den skal vi eie for en hver pris.

 

Måtte det skapes varme og trygghet i de tusen hjem, og skulle en sitte alene, skal man tenne lys. For som Lasse Berghagen synger i låten Da er du aldri ensom: Har du en ild i ditt hus som gir varme og lys. Da er du aldri ensom. Den gjør tankene vel, der den spelar din kveld.Da er du aldri ensom. Er du sliten og støtt, blir det høst bråk og du er trøtt. tenn opp en ild, da er du aldri ensom.

 

 

Inntil vi kan treffes igjen har vi heldigvis den digitale verden som kan gi oss tegn på at det er noen der. Det som Covid-19 ikke må oppnå  er at vi ikke holder sammen i denne tiden. Vi må ikke falle i fristelsen for å arbeide mot hverandre mens vi venter på en avslutning på denne pandemien. For som nevnt kan vi skape varme og kjærlighet med 3 enkle ting som lys i ditt vindu, på din alten og ikke minst den viktigste delen. Et levende lys på et bord, en hylle eller i en lykt på ditt gulv. For da har du et levende lys i ditt selskap og da er du aldri ensom.

 

6 kommentarer

Siste innlegg