At du tar ditt eget liv er målet mitt.

Okei hør nå her

Du må bare få inn i ditt lille hode at du ikke har noen plass her i verden. Ingen liker deg. 0 folk! Du er stygg, ekkel og du stinker. Jeg er flau over å bo på samme området som deg! hver så snill og flytt et annet sted (helst djevelen for der passer du best inn)

Ekkle trynet ditt med masse store kviser og ekle puppene dine som henger! Jeg spyr av å se på bilder av deg så slutt å legg det ut!

Jeg skal få deg til å hate deg selv så mye at du tar ditt eget liv det er målet mitt

 

Dette er en tekst tatt fra et populært nettstedet for unge gutter og jenter. Jeg ble tipset om denne av mine barn, da jeg brenner for kampen mot nettmobbing. Et ungt menneske som kan være i starten av tenårene mottar en slik melding fordi vedkommende legger ut bilde av seg selv og sine interesser. Er det greit at en kan drive å sende slike meldinger, uten at det får noe etterfølger?

Jeg forstår ikke hva nettmobberne ikke forstår! Må de ha det inn med teskjeer? Nettmobbing, eller mobbing generelt er ikke inn! Det har det aldri vært, og kommer aldri til å bli inn! Det at et menneske kan gå så langt å ytre slike tanker. Vitner på at her er det ingen oppfølging av foreldre på hva vedkommende holder på med. Jeg meldte til vedkommende som fikk denne meldingen om å vise den til en voksen. I håp om at noen tar tak i dette, politianmelder slik at nettrollet i andre enden stoppes, og straffeforfølger vedkommende dersom personen er innenfor strafferammene. Er det et barn, bør vedkommende sine digitale dippedupper dras inn.

Jeg kjenner adrenalinet stiger og blir sint av å lese slike meldinger. Drive med slik trakassering av et annet menneske, og i denne settingen et ungt menneske med følelser som svinger opp og ned fra dag til dag. Jeg forstår at det kan sitte et barn i andre enden som skriver uten at vedkommende skjønner konsekvensene av det de skriver. Det at skjermen skiller sender og mottaker, gjør det lettere for sender å kunne fyre av kanonen mer enn vedkommende ville gjort ansikt til ansikt. Kanskje dette er et menneske som blir mobbet selv, og lar da sin frustrasjon gå ut på en annen person.

Det som skuffer meg er at store selskap som er så populære mot den unge aldersgruppen ikke er sikret mot slike ting. Nettroll kan være anonyme, og kjøre på. Disse nettstedene er sosiale medier som er ment for at mange unge og voksne skal kunne bruker det til å spre glede. Men alle medaljer har en bakside, og som på dette nettstedet et ynglet sted for nettroll!

Hva om disse stedene laget en sperre. Der barn under 18 år må ha en bekreftelse fra en voksen for å kunne logge seg inn som bruke. Den voksne får en bekreftelse/forespørsel på sin mobil, om at de godkjenner brukeren. Svarer den voksne ja, står de som juridisk eier, og er den som blir straffeforfulgt ved misbruk av kontoen. Dette hadde vært en forsikring om at noen er ansvarlig for det som ytres på denne brukeren. Da hadde sikkert mange barn tenkt seg godt før de skrev viss mor eller far måtte ta støyten. Er man over 18 år. Ingen problem, da en må bekrefte med sitt eget mobilnummer, og kan da straffeforfølges ved misbruk. Samtidig som en hadde og stoppet opprettelse av mange kontoer, da mobilnummer kun kan brukes på en bruker om gangen.

I følge barnevakten skriver de følgende:  LOVER MAN BØR KJENNE TIL. Straffeloven – Straffeloven har flere bestemmelser som kan brukes ved sjikane, krenkelse og overgrep på nett. Dette gjelder spesielt trusler og seksuelt relaterte meldinger. Straffeloven inkluderer også paragrafer som omhandler tilfeller der barn blir ledet til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv.

I denne settingen omhandler det ikke om seksuelt overgrep, men det omhandler at det er et menneske som ønsker at et annet ungt menneske gir etter og velger tilslutt å ta sitt eget liv. Igjen. Jeg undrer på hva som kan få et annet menneske til å skrive slikt? Skjønner de hvilke konsekvenser det kan få?

 

 

Vi hamstrer fordi vi er sankere!

qrf_soft

I det siste har det florert på det sosiale nettet hat og sinne angående alle som hamstret torsdag som var. Selv hamstret jeg ikke. Jeg var i Danmark, men forstår hvorfor det skjer.

Noen mennesker hamstrer unødvendig. Mange handler mer enn de trenger. Ingen trenger toalettpapir for flere måneder. Mat skapene vil nok bli overfylt, og mat vil nok bli kastet. Dessverre er det bare slik at enkelte tenker seg først, og tar da mer enn de har behov for. Det som er viktig å tenke på er at vi må ikke falle i fellen til å skue på alle som handler stort. Noen mennesker handler måned og ukes handling. De gjorde det på torsdag. Torsdag er lønningsdag for mange. Disse menneskene gjør det hver måned år ut og år inn. De handler selv om det er koronavirus eller ikke. Derfor må en ikke sette alle i samme bås.

Vi er bli lovet at lagrene er fulle, da myndighetene går ut og sier. Ikke hamstre! Det er mat nok til alle!
Men hvorfor hamstrer folk? Jo! Vi har det i oss fra forfedrene våre. Og når regjeringen gikk ut med det ene forbudet etter det andre. Der ting forandret seg nesten over timen, og selv jeg som var fastlåst på danskebåten med en følelse at jeg var på feil sted, til feil tid. Så skjønner jeg panikken sprer seg i folket.

For en større skremsel propaganda skal du lete lenge etter! Myndighetene våknet, kom på banen og folket ble nok skremt torsdag. Etter at regjeringen selv skjønte at de var sein ute med å sette igang restriksjoner. Det virket som at de satt for lenge på gjerde. Kina, Østerrike og Italia begynner å stenge, og tallene stiger drastisk  i Norge. Så skal vi se utviklingen an.

Ordet karantene skremte folket. De hadde mange ubesvarte spørsmål i hodet. Hva menes med karantene? Må vi handle inn? Kan vi gå ut å skaffe mat? Osv. De handlet nok deretter, da de følte nok at Karantene tiden ville hindre de å få fatt på mat. Hyller og skap ble fylt opp for en 2 ukers tid. For denne dugnaden ville de være med på.

Jeg forstår viss de med kronisk sykdom gjør dette. De vil ikke ofre livet med å la vær å hamstre. De ser på sitt hjem som en trygg sone, og det er normalt at man vil hamstrer i slike situasjoner. Da mennesket Homo Sapiens ble til, ble vi og utviklet med hamstring. Vi er som sagt sankere. Vi sanker mat, og derfor har vi lagret mat i stabbur, kjøleskap og fryseboks. Det er et instinkt som ligger i oss.

Men hvorfor sanker vi toalettpapir? Det er det mange grunner for. En av de er nok uvitenhet rundt koronaviruset. Noen tenker nok at med alt som følger, da følger sikker diaré også. Når vi sanker enkelte matvarer som er fylt med kunstige tilsetningstoffer som blir er for meg søppel til kroppen. Kan en ikke få annet enn dårlig mage over tid. Så da kommer nok toalettpapiret til nytte. Vi sanker ikke de rette produkter som korn, salt, sukker, altså basisvarer. Varer som kan lages mye forskjellig av.

Kanskje derfor vegetar hyllene er fulle med varer fremdeles? Latter  sitter høyt i det sosiale nettsamfunnet, om at ingen vil ha vegetar maten! Jaja den var sikkert morsom, men vegetarianere har sikkert full ro på hva de må lagre selv. Er det noen som sikkert vet hva de trenger for å få i seg rett næring, så er det nok vegetarianerne.

Så vi må ikke hyle og skrike mot de som sanket på instinkt, etter skremsel som var torsdag. Husk! Er du en Homo Sapiens, er du og en sanker, også kalt hamstrer.