Er katten fritt-vilt i enkeltes øyne?

 

 

 

Katten ble og kjørt over med moped to ganger

slik at den blødde neseblod

Jeg sitter tilbake med en blanding av tristhet og aggresjon, etter at en kan lese i ba om katten “Gullars”. En  katt som fant tiltro til disse menneskene som søkte dens oppmerksomhet. Dessverre for denne katten var det hans vei mot en grusom død. Jeg siterer fra innlegget i ba.no. – katten ble fanget og lagt i en sekk. Deretter skal de ha tråkket og sparket på sekken, slik at katten knurret, sprellet og led. 

Katten ble og kjørt over med moped to ganger slik at den blødde neseblod, hadde kramper og kunne ikke bevege seg. Den ble tilslutt senket i sjøen slik at den druknet.

 

Han var nok en fantastisk katt! Det er de som oftes.  Det som vi fikk lese på fredag. Var at vi igjen ble påminnet på hva enkelte mennesker, kan få seg til å gjøre mot dyr. Det å høre hva han måtte oppleve den siste tiden av livet sitt får sinnet til å koke.  “Gullars” møtte dessverre denne vårdagen enkelte menneskenes ondskape side. Det kan virke som noen mennesker er født onde er en tanke som streifer meg. Da er det nok noen som vil være uenig med meg på akkurat det. Ellers er det smitteffekten fra voksnes, og eller venners holdninger rundt dem. Som gir næring til slike onde handlinger. Den dagen “Gullars” ble angrepet var det ondskap som hersket ingenting annet. En må slutte å gjemme seg bak gruppepress. Hadde det vært uskyldige ting som å prøve å røye. Det kan legges under gruppepress, men å være med på å gjennomføre en slik grov handling som i dette tilfellet. Ja! Da har en ingen sperrer oppe i topplokket.

 

etterlatt til seg selv dødende, og alene.

Dette var en grusom ting katter gjennomgår. Sadistiske handlinger utført av mennesker som må få utløp for innebygget aggresjon, og da skal det selvsagt gå utover uskyldige dyr, En annen ting som gjør meg og sint. Sommer og høsten 2018. Var det to hendelser i nærområdet vårt. To katter som på forskjellige tider blir kjørt ihjel i samme område. Den ene inni et gatetuns område, mens den andre rett utenfor. Områder med lav fartsgrense. 40 km/t. Da merker du at du kjører på noe spør du meg. Det er lyst ute, på dagtid. Vi snakker ikke 80km/t i mørke. Uansett det som disse to stakker arts brødre av “Gullars” opplevde var ingen verdig farvel. Det jeg vil frem til er at de ble etterlatt til seg selv dødende, og alene. Ja! For de som kjørte på dem hadde det sikkert travelt. Jeg undrer på om samvittigheten gnager i dem idag?  For sannheten er at de kjørte på et dyr, og forlot det hjelpeløs tilbake.

 

I mine øyne vil han alltid være en helt,

en kriger som fikk ikke sjanse til å vise sin styrke mot fienden..

 

Den ene lignet faktisk på “Gullars” Rødbrun i pelsen. Den andre skulle feire 1 års dagen sin samme måned. Rakk ikke det. Den var en brobygger mot vennskap. Søkte mennesker og dyr. Om det var katter eller hunder. Den så ikke det vonde i noe, den søkte det gode. Det rakk akkurat å bli venn med min hund. En fantastisk katt som jeg gledet meg til å se utviklingen mellom han og hunden min.

Mine første tanker som gikk igjennom hodet da jeg leste hva “Gullars” gikk igjennom var at jeg ville fly kick noen. Vold løser ikke problemer, men jeg sier det da det gjør meg sint å lese hva han opplevde. Denne katten var nok klar for å ta kampen om livet. Slik er katter de er krigere. Noen hardhauser! Det disse menneskene aldri kan ta fra denne katten er at den var fantastisk fin, høyt elsket og dypt savnet.  det er jeg aldri i tvil på! I mine øyne vil han alltid være en helt, en kriger som fikk ikke sjanse til å vise sin styrke mot fienden.

 

Når hunder er istand til å utføre en slik handling mot andre dyr. Er de og istand til å delje løs på et barn også.

 

Jeg har aldri forstått meg på hva som er så tøft ved å mishandle disse fredfylte dyrene?  Så har vi den kriminelle lavalder 15 år. Den burde vært justert ned tenker jeg. Ikke bare for denne saken, men for sperren for å utføre kriminelle handlinger har sunket kraftig.  Et barn helt ned i 12 år vet hva de holder på med, dersom de skader andre mennesker og dyr. Vi må slutte å gi dem medlidenhet for deres alder. Stakkars barn de vet ikke bedre. De må få lære at dette er ikke greit. Jo! De vet bedre og deres handlinger må få konsekvenser. På lik linje som voksne ikke skjønner at når hunden deres biter ihjel en katt. Da har hunden gjort noe galt. Ka? Den fulgte jo bare jaktinstinktet sitt! Katten var løs, og hunden var løs. Det var en rettferdig kamp mot en hund og en katt. Nei! Katten møtte en kaldblodig drapsmaskin. Når hunder er istand til å utføre en slik handling mot andre dyr. Er de og istand til å delje løs på et barn også.

 

Jeg undrer på hvor grensen går til at et dyr har en verdi. Er det fra katte størrelsen og nedover?

Det blir spennende å se hva straffen blir, slik at vi ikke sender signaler ut at det er en mild straff. Dersom en tar ut sine sadistiske tanker på forsvarløse dyr og mennesker. Jeg undrer på hvor grensen går til at et dyr har en verdi. Er det fra katte størrelsen og nedover? Er alt fra katter og nedover verdiløse? Slik at de skal kunne herjes med uten at en får konsekvenser av handlingene? Så vil vel første kommentar være; Katter driter i bedene! Ja den kan jeg se som litt ekkelt, men til gjengjeld så holder de hagen din rein for skadedyr. La oss slutte å hate katter, og heller se i den retningen hvilket fantastisk dyr dette er. Vi elsker blant annet Løver, Tigere og Leoparder. Katten er lik dem. Samme tankesett, men i gjengjeld tamme, og i kattens verden heter de huskatt. Huskatten er et selvstendig dyr som ikke plager noen. Den tusler rundt for seg selv, og er alltid på oppdagelse reiser. La dem få være i fred, så lar den deg være i fred.