Er du bare en drømmer?


Er du en som sitter og drømmer deg vekk til dagen om ting du har lyst til å nå, og gjøre? En som utsetter drømmene og målene dine med livet? Det passer ikke nå tenker mange, bare vente til barna er store, bare vente til ditt og datt. Kjenner du deg igjen? Hvorfor tar vi ikke og begynner allerede i dag, da en ikke vet hva morgendagen bringer.Du er ikke alene. Vi har store og små drømmer. Alt fra store prosjekter til å skyte i været. eller å komme seg opp av sofaen for å starte på veien mot målet også kalt drømmer. En ting er sikkert. Vi er flink til og bare drømme!


Hvorfor tar mangen av oss ikke steget og starter veien mot drømmene våre allerede idag? Er det fordi vi har prøvd så mange ganger før, men har alltid endt med og mislykkes?  Sannheten er sikkert at vi ikke brenner nok for det. Fordi inni oss bor det. La meg kalle det et Troll. Dette Trollet er kjempeflink til å fortelle deg hva du ikke klarer. Trollet hviler på sin trygge lov kalt janteloven. Du klarer ikke, du er ikke god nok, du er ingenting, hvorfor skal du klare det?  Det som er viktig! Skal du oppnå drømmene dine, må du kvitte deg med trollet inni deg. Det er sannheten fordi ingen drømmer er umulige. De må bare jobbes med, og en må være bevist på hva målet er, hvor vi skal og vi må brenne 100 % for det. Er drømmen stor, må den kanskje deles opp i biter. Jobbes med bit for bit. Husk det er et ordtak som heter. Alle store elver begynner med en liten dråpe, og alle reiser begynner med et lite steg.


Det som mange kviier seg til, er at en kanskje en må bli egoistisk. Det vil si. Ingen får stå i veien for at du skal nå målet ditt. Det gjelder familie, venner og jobb. Er du 100 % klar for å nå målene dine. Kan du ikke leve for andre. Mange mennesker lever for andre. Setter andre foran seg selv. En kan heller ikke være mottakelig for negativ energi. Det vil si jantelov mennesker. Lukk ørene for slike. Ta kun imot ord fra mennesker som har troen på at målet ditt blir nådd, troen på deg, eller mennesker som kommer med tips for at du skal nå målet ditt. De må og stille spørsmål om hvorfor er akkurat dette så viktig for deg. Slike spørsmål vekker kun opp tanken på om det er dette du vil.

 

Alle store elver begynner med en liten dråpe,

og alle reiser begynner med et lite steg.


Så kommer du til et steg som kan være tøft å utfordre. Jeg nevntre at du skal bli egoistisk. Ikke egosentrisk! Da ser du ingen andre enn deg selv. Det jeg mener er at du skal gi deg selv mer tid. Du skal ikke gi all din tid til din livsledsager og barna dine. Mange vier dessverre livet til andres fordel. Når du krever tid til deg selv, og samtidig ikke lar dine nærmeste hindre deg på veien, og ikke tenker som mange gjør; Når barna er blitt store, eller når huset er nedbetalt, eller når han/hun har gått opp i stilling, eller, eller… Tenker jeg at du vil få det godt med deg selv, da du ikke setter dine drømmer på vent på grunn av andre. Det som er viktig oppi alt er at du må tenke på den viktigste personen i ditt liv. Den personen er faktisk deg selv! Ja du elsker barna dine, men viss du ikke setter dine ønsker og mål høyest, og elsker deg selv mest, har du ikke noe å gi andre rundt deg. Da kan du ende som en skygge rundt alle andre. Veldig enkelt!
  Hvem andre tenker og bryr seg om deg, viss ikke du gjør det?

Når du starter på denne reisen, og du er 100 % klar. Da er du og klar for å bekjempe alle fartsdumper på veien. Dine nærmeste vil forstå deg, og støtte deg. De vil deg bare godt, da de vil heller ha en smilende person rundt seg med fokus på sine mål og drømmer. Ikke en trist og tenkende fordi en går med drømmer som bare ble med drømmen. Derfor er det viktig å tenke på en ting som jeg vil si til slutt; Vil du nå drømmene og målet ditt må du begynne å gå mot dem 100 %.

 

 

#lørdag #drømmer #drøm #mål #hverdag #blogg #bloggere #fremtid

Bonus pappa og hverdagshelt! Gratulerer med dagen til deg og !

Hei idag er det farsdag og jeg er så heldig å være far til fire. Jeg har fire barn i hjerte mitt. Og nå fått et barnebarn. For en tid tilbake så jeg på skal vi danse. Der la jeg merke til Aune der har ville hylle sin far. Han har vært flink å hylle moren i alle år, men nå var det far. En glemt person mange ganger, men vell så viktig. I forbindelsen med Aune og skal vi danse, danset han denne kvelden til en viktig person i livet sitt. Aune sin stesønn også kalt bonus sønn.

Det er viktig å ikke glemme dem som hver dag, ikke fordi de må, men fordi de vil, og fordi de er veldig glad i barnet eller barna de bor med. Hvem er det jeg snakker om?

Jeg snakker om han som: 

 • når de trenger trøst.
 • når de trenger ros og skryt.
 • står på sidelinje og heier på de når de trener, spiller kamper.
 • er med på forskjellige avslutningene.
 •  henter og leverer de i barne bursdagsfeiringer.
 •  henter de på sfo, barnehage eller skolen.
 • følger dem til tannlege, lege eller foreldresamtaler.
 • de sier pappa til når de glemmer seg
 • gleder seg hver dag til å se de.
 • henter de på fest eller byen når de er voksne.
 • sitte oppe og venter når de ikke er kommet hjem, selv om de er voksne.
 • får kjeft når de er sint på andre, og som bare tar imot for det må få komme ut.
 • følger jentene opp kirkegulvet når de skal gifte seg.
 • har den vanskelige praten med gutter angående det å bli voksen.
 • kanskje ikke har fått barn selv, men får gleden av å være der for andre.
 • mammaene sier. Han valgte ikke bare meg, han valgte barna også.

 

Jeg snakker om stefar, bonus pappa, ikke biologisk pappa, eller ropt på med navnet sitt. Kjær pappa har mange navn. Mange bonus pappaer har en verdifull rolle i barns liv. Mange barn har kommet seg igjennom en tung tid grunnet han. Han som de er så glad i for han er der når en trenger en pappa. Han blir mange ganger glemt og kommer i skyggen av all snakk om pappa som ikke er der. Men denne pappaen: han bryr seg fordi han tenker at barnet eller barna kan får ha han til pappa viss de vil. Det som er viktig er at han har egentlig farsdag idag han og. Fordi han gjør en så viktig jobb, og knytter bånd til disse barna videre som taes med videre inn i voksenlivet. Så en riktig god farsdag til dere også!

 

 

 

#farsdag #søndag #pappa #stefar #bonuspappa #hverdag #kjærlighet

Er katter skadedyr for enkelte?

Katter er skadedyr på lik linje med reven. Var det en som fortalte meg en gang. Om han mente det fikk jeg aldri svar på, men jeg undrer på hvorfor det er et stort hat til disse fantastiske fine dyrene? Hvorfor er ikke de livet verd i enkelte sine øyne? Hvem har ikke hørt masse historier om hvordan folk har behandlet katten opp gjennom tidene. I trafikken blir de enkelte ganger liggende igjen i veikanten etter påkjørsel. I sommer og sist jeg hørte om det, var det viss ikke tegn til interesse for å se og hjelpe katten. Enkelte bilister har ingen sperre. De kjører bare videre om katten ligger igjen i veibanen, gatetun eller i borettslag.

 

Mange vil ha katt, men kan ikke da de har hund i huset. Å ha en hund og katt i huset går helt fint. Det anbefales å skaffe katten først. Min hund, Elvis startet livet med en voksen hunnkatt ved navnet Rapunzel, for deretter bo ett år sammen med en voksen hannkatt, Quito. Han kom godt overens med begge to. Hunden og hannkatten ble rene kompinsene. Denne hankatten hadde ikke bodd med hund før, så jeg var spent på hvordan det ville gå. Det gikk heldigvis fint! De  må bare lære å forstå hverandre. Da hund og katt har forskjellige kommunikasjons signaler slik jeg har forstått.

Det i seg selv kan føre til misforståelser. Misforståelsene kan være eksempel halen. Når katten vil være i fred vifter den med halen, hunden vil da leke. Hunden tror det inviteres til lek, og hunden går på en overraskelse. Når disse to fantastiske skapningene bor sammen lærer de seg språket til hverandre. Mens katten hilser på hverandre med snutene, så lukter hunden bak. Hunden gikk på noen overraskelser før han forstod at katter ikke hilser slik. Tilslutt skjønte katten at slik snakker hunden, og de respekterte hverandres hilsing. De er blitt venner for livet, og hunden vet hvem som er sjefen!

 

 

 

 

Hva er det som gjør at hatet er så stort mot katten? Jeg hører at til og med barn ikke har sperrer for å sparke til, eller slå en katt. Når jeg gikk til anskaffe  av en katt viste jeg ikke hvilke selvstendig og flott dyr jeg var fått inn i hus! Jeg angrer ikke en dag. Det er og gjennom studie kommet frem til at en har mindre negative følelser, mindre stress og angst ved å blant annet se på kattevideoer på YouTube. Så katten får deg til å senke skuldrene. Det blir litt sånn; slapp av kompis!

 

                                                                              

Hvilke fordeler er det ved å eie en katt? Skal en tro finske forskere vil det å ha katt i huset gi barna sterkere imunforsvar. De skal ha mindre risiko for å utvikle allergi. Katter jakter skadedyr som rotter og mus. De er lett å trene opp til blant annet å bruke kattekassen, da katter er renslige. Er det noe katten bruker mye tid på er det å holde seg renslig. Når du trenger en firbent venn som støtte i en tung tid, er katten der. Skaper du tillit hos katten har du en venn for alltid. Den tillit må bygges over tid, men når du blir belønnet merker du hva en god venn er.

                                                                                                                                                                                                                                              

Katten er selvdreven. Den må ikke underholdes fordi den er ikke desperat etter oppmerksomhet. Det som kan komme som en overraskelse på mange, inkludert meg er at katter er ikke like lett å få til å gjøre som du vil, som hunder er . Mens hunder underkaster seg, og ser på eieren som den eneste ene, er en katt vanskeligere å temme. Katten vet og hvordan den kan lurer deg. Min katt kommer opp og smisker, stryker seg opp etter meg, og vil da ha noe godt. Jeg synes det er sjarmernede, og lar meg lure til å finne.  

                                                                                       

Katter elsker å fange mus. Og som fødte jegere er de også veldig gode til det. Katten din vil ikke jakte fordi den er sulten. Til det er den altfor godt vant med å bli matet! Nei, den gjør det på naturinstinkt.Ved en sjelden anledning kan det hende din katt legger fra seg en gave i form av en mus, eller også noe større på dørkarmen din. Katteforskere er ikke sikre på hvorfor de etterlater dødt bytte til eierne sine, men antar at det kommer av enten: Som et tegn på hengivenhet, de elsker tross alt jakting, dreping og leke med døde mus, så hvorfor skulle ikke du? Eller som et resultat av forelderinstinkt. Når katter sitter og stirrer ut i luften, mot en vegg eller ned mot ett hull i bakken. Er det for at den lytter. Den kan ifølge forskning plukke opp lydbølger når mus inni vegger snakker med hverandre. I et britisk katteprogram for noen år tilbake ble det sagt følgende. Det som en huskatt har instinkt til felles med de store kattedyrene som Løve, Tigre, Geopard osv. Er følgende: 

De er født til å drepe!

           

 

8 ting katten din prøver å fortelle deg, og kanskje en kan få en forståelse for hvorfor de er slik de er:

 

 • Maling

Slik jeg har forstått maler katter, for å skape trygghet mellom ungen og moren. Kattunger maler mye når de får melk av moren sin, men også i kontakt med mennesker males det. Ofte forekommer malingen når katten er i tett kontakt med mennesker og for eksempel blir kost med. Derfor tolkes det som et signal om at har det godt og er trygg.

 • Gni seg mot


Katten gnir hodet mot ting som møbler og dørkarmer når den er trygg på sine omgivelser. Katter er glad i sin egen lukt, og kan også gni seg for å markere.

 • Blunking

Et forsiktig blunk fra katten, kan vissnokk tolkes som en hilsen mellom venner. Blunking er som et kattekyss.

 • Mjau

Å tolke et mjau kan være vanskeligere. En katt kan lage hele 16 forskjellige mjauelyder og betyr gjerne at katten ønsker noe – som mat, kos eller at den vil ut eller inn. 

 • På rygg

Betyr at katten er trygg i ditt selskap. Om du begynner å klø den på magen som mange tenker den vil, kan det oppfattes negativt.

 • Værhår


Står værhårene naturlig ut til siden, er det et godt tegn. Det betyr nemlig at katten er glad, avslappet og vennlig innstilt.

 • Halehilsen


Mens mennesker hilser gjerne med et håndtrykk. Løfter katten halen mens den går mot deg. Det betyr at den er glad for å se deg, ifølge eksperten.

 • Ørene

Kattene uttrykker seg også med ørene, mener katteeksperten. Hold seg unna hvis ørene er vendt nedover. Det betyr at katten er redd eller sint. 


Da lærte en sikkert litt om disse fantastiske dyrene som katten egentlig er.

 

Dette innlegget vil jeg minne til Calisto. En hannkatt snill som dagen lang. Rakk ikke å feire sin 1 års dag.

Han ble istedenfor påkjørt og forlatt døende i veibanen søndag 4 november i borettslaget han tilhørte. For enkelte er ikke liv noen ting verd. En ting vil de aldri ta fra Calisto. Han likte å være venn. Han og hunden min Elvis ble venner par dager før Calisto død.

 

 

#hundogkatt #katt #pus  #kattepus #kjærlighet  #dyr  #blogg  #husdyr