Høsten betyr og at edderkoppene vil inn!

Høsten er på vei, og inn skal disse vakre skapningene som de fleste er så redd vil inn i huset vårt. Bare en nevner ordet så grøsser det nedover ryggen på enkelte. Men hva er det som er så skummelt med disse skapningene? Er det utseende, eller at de lister seg så raskt og effektivt bortover gulvet? Så har du de som hopper! Uansett hva det er så er edderkoppen hatet av veldig mange mennesker.

 

Selv har jeg aldri fryktet edderkoppene. Jeg synes de er fasinerande. Spør du folk hvorfor de ikke liker edderkopper. Så får du som svar. De er ekle! Dermed driver mange og dreper Edderkoppen. Jeg stiller da spørsmålet. Hvorfor det? Ifølge BT.dk er edderkoppen et nyttedyr. Edderkoppen trekker inn for å skaffe seg mat. Hvem kan si at de liker disse sølvkreene som løper rundt på spesielt vaskerom og bad. Se lyst på det. Det gjør ikke edderkoppene heller. Da ser de mat, og dermed er du i hvert fall noen sølvkre mindre. 

 

Edderkoppen er som en liten nyttig vaktmester. Den spiser andre insekter og skadedyr som angriper bygningsmaterialer. Dermed bør den sees på som en venn og ikke et problem, dersom du ønsker å bekjempe skadedyr. De er faktisk med på å holde bestanden av insekt nede. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Så kan en tenke at giften er farlig, og i stand til å drepe oss. Det gjør den ikke. Giften er beregnet til å lamme byttet de har fanget. Det som er sikkert er at edderkoppene vi har i huset vil aldri angripe uprovosert. Derimot vil de flykte, og skulle en fange de med fingrene, kan en bli bitt, og en får en nummen følelse i fingeren som gir seg etter ca to timer. Men detter er ytterst svært sjelden ifølge BT.dk.

Er dette et innlegg som ikke får deg til å forandre mening, men skal heller drepe alle edderkopper en ser uansett. Så er en ting sikkert. En klarer ikke å drepe alle edderkoppene uansett. Om du ikke ser de, er de der. Du ser ikke de, men de ser deg!

 

Skammekroken i grunnskolen fra november 2018?

Da kan det se ut som den gledelige nyheten er  kommet. Regjering har muligens godkjent å innføre skammekroken i grunnskolen igjen. Skammekroken skal etter planen trer i kraft allerede i november skoleåret 2018-19, da det kjente  problemet vokser i rekord fart. Dersom kommunene kan vise til resultater på forandringer i utviklingen, vil de kunne forhindre skammekroken i deres kommuner.

  

Grunnlaget for skammekroken er språkbruken som er blitt blant dagens unge, blant annet etter å ha spilt spill som Fortnite. Fortnite har som andre digitalt nettbasert spill i samme sjanger aldersgrense 12år. Men dessverre spilles det av en høy prosent som er under den lovlige aldersgrensen, eller som sitter og ser når eldre søsken spiller det. Slike digitale nettbaserte spill har spiller helt ned mot 6-7 år. Det har blant annet vært med på å innvirke på dagens språkbruk blant yngre garde.

 

Det som blir den store utfordingen er om det er nok skammekroker i skolene. Sier entreprenør Harald plankebygg. Derfor  skal det bygges flere kroker rundt om i dagens skoler og de krokene som er der allerede, og som er godkjent som skammekrok. Skal bygges om slik at de tilfredsstiller dagens stander.

 

Det som vil være annerledes fra den tradisjonelle skammekroken er at ungene som ender der, vil måtte stå i et lukket isolert krok med head phone på ørene. De vil da måtte snakke inn i en mikrofon som sender lyden tilbake til head phonene deres, med en forvrengt irriterende stemme. På den måten vil de høre hvor teit de høres ut når de spyr fra seg alle disse ubekvemme ordene som en hører til dagen. Skammekroken vil være på avtalt tider i skoletiden, og vil vare i ca 20 minutter. Mens de står i skammekroken får de og se på en skjerm,  medelever sitter og spiser iskrem mens de må stå i skammekroken. 

 

Is spisingen vil øke omsetningen til Inge Isberg ved solkremmen is. Inge Isberg ser på dette som en stor glad nyhet, og kan gå smilende hele veien til banken. Det fordi Solkremmen is har vunnet anbudet med å levere is rundt til skolene i de forskjellige kommunene. Kuene er melket, og isen er allerede under produksjon! Kan Isberg love med hånden på hjerte, eller lommeboken. Er det en ting han kan love er det at produksjonen skal gå like varmt som skuddene i Fortnite spillet gjør.

 

#agurknytt #samfunn #hverdag