Telefonen Til Alarmsentralen

Hallaien! 

Lenge siden jeg har blogget nå. Det er mange grunner til, men jeg har skrevet litt for meg selv. Deriblant noen noveller. Her er en som handler om ting barn desverre opplever til dagen. Vi får vite om det gjennom mennesker som er tett på oss, og det preger nesten daglig nyhetsbilde. 

 

 

Telefonen Til Alarmsentralen.

Det nærmer seg jul, og det har snødd tett fra tidlig morgen. Det blir en hvit jul i år. Ekstra fint skal det bli for gutten som ringer inn til Alarmsentralen.

En kvinne svarer telefonen.

– Hallo hva kan jeg hjelpe deg med?

 

Det er først stille i den andre enden. Det forstår hun fordi det er veldig vanskelig å snakke om det denne gutten skal betro seg om. Han selv bærer på skyldfølelsen og skammen, at det er hans feil. Sier han det til noen, ødelegger han for alle rundt seg. Det er det han er blitt fortalt.

 

– Hallo? Jeg hører det er noe der… vil du prate?

Etter en liten stund hører kvinnen i telefon en stemme som sier.

– Ja… det vil jeg…

 

På alarmtelefonen er de drillet i det å vente og lytte. Vente med det menes at de legger ikke på selv om ingen svarer.

Etter en liten stund har gutten fortalt henne om hva som skjer hjemme når mørket faller på. Om det vonde som han blir utsatt for. Han ønsker og at det skal bli mellom gutten og kvinnen på alarmsentralen. Det blir blant annet nevnt at han ønsker at denne mannspersonen som er den store verkebyllen i livet hans, skal forsvinne ut av livet sitt. Det er hans ønske til jul. Slik han har ønsket så mange andre juler.

Tenk om han kunne fått oppfylt et slikt ønske av “nissen” til jul i år. Og ikke alle disse teite gavene, som denne mannspersonen kommer med. Sikkert mest for å plastre egen dårlige samvittighet. Men han burde vite at den skade han påfører kan ikke leges med gaver.

 

Tilbake på alarmsentralen sitter det igjen en kvinne som ønsker å gi han gaven til jul. Være en slik “Nisse” som oppfyller slike ønsker. Det å ta og gå litt ut av komfort sonen. Gi litt ekstra enn det som er lov. Denne mannen skal få merke denne julen! At det skal blir en jul han ikke vil glemme med det første.

 

Dagene går og det nærmer seg jul. Mørket faller på. Mor er på kveldsjobb. En ekstra jobb som hun har for å få endene til å møtes. Frykten er på vei til å vokse i huset. Mørket er ingen venn, og frykten for den er til å ta og føle på.

-Hei vennen… sover du?

Han svarer ikke. Kniper igjen øynene, vil ikke våkne. Hvem vil våkne i helvete? Han hører at han begynner å klargjøre sine ondskapsfulle handlinger. Det er ondskapen mot det lille lammet. Med ett! Blir tausheten i rommet brutt!

 

– En stemme som sier. Ho-ho… ho-ho…

Han vil ikke åpne øynene. Nå er det flere som skal ha fest med lammet. Han har sikkert invitert flere til bords. Mannspersonen skvetter til snur seg, og et hardt slag mot ansiktet og hodet tilføres. Han faller om, og en serie slag og spark kan høres i rommet. Det høres ut som det er en stor aggressivitet i slagene. Gutten hører mannens nådeløse skrik, og åpner øynene. Tilbake ligger en forslått sammenkrøllet mann på gulvet, mens en rødkledd skikkelse står over han

 

– Du er fri nå sier skikkelsen med vennlig tone til gutten.

Skikkelsen ser bare på mannen som ligger på gulvet, for deretter forsvinne like fort som han kom. Ikke lange tiden etter kommer mor hjem fra jobben. Tidligere enn vanlig.

– Mor!

– Ja vennen! Hva er det? Mor kommer inn i rommet til gutten, der ligger en person hun drar kjensel til på gulvet. Mor ringer politiet og setter seg ned ved sønnen sin.

 Sønnen forteller mor hva som har skjedd, og mor lytter.

 

– Det er så vondt å tenke på hvordan du har hatt det. Sier mor.

Mor gråter mens hun holder sønnen hardt inntil seg. Hun kjenner at hun ikke vil slippe sønnen på lenge. Det er vondt å få vite hva sønnen har opplevd, og skyldfølelsen strømmer på, fordi hun ikke har vist, eller oppdaget dette tidligere. Timene går, mannen er bortført av politiet, og de er på leting etter nissen, eller den rødkledde skikkelsen som gjorde dette. På politikammeret snakker betjentene sammen i timene og dagene etterpå.

 

– Veldig rart at vi ikke finner spor av overfallsmannen. Vedkommende er som sunket i jorden. Var det ikke merkelig at mor gikk tidligere hjem fra jobb denne dagen.

– Ja… jo, men det kan bare være tilfeldig. Og blir en syk så blir en syk. Hun var vist dårlig på  den andre jobben  tidligere i dag også.

– Hva jobber hun med på dagtid?

– Hun er sekretær for advokatfirma Madsen & Danielsen. Så har hun ekstra jobben på Alarmsentralen.

– Madsen & Danielsen…  Forsvarte ikke de noen av dem gutta som banket opp han sedelighetsforbryteren for en tid tilbake?