Fylleangst! Hva Er Det ?

Hvem er denne angsten som kommer snikende på deg dagen derpå? Kvelden før var jo så gøy, og hemningene var sikkert løsnet litt på. Men en er jo uskyldig når en har fått litt alkohol innabords tenker jeg eller? Noen kaller den fylleangst, eller bondeanger. Vi skal ikke gremmes over oss selv. Fordi det er ikke nødvendigvis noe vi har gjort galt.  

Bilderesultat for fyllesyk

(Bilde er hentet hos aklinikken.no)

Fyllesyke er den som bringer med seg tømmermennene som selvfølgelig arbeider overtid oppe i hodet ditt, akkurat idag. Er ikke det typisk!? De kunne nå valgt en annen dag, men de har bestemt seg for idag. Som takk tilbyr dem deg hodepine,og kvalmen skal og melde sin ankomst selvfølgelig dagen derpå. Det er fyllesyke, og ikke fylleangst.

Bilderesultat for fyllesyk

(Bilde er hentet hos nrj.no)

Fylleangst er den som surrer rundt oppi hodet ditt. Hvor er mobilen? Hvem har jeg sendt sms, messenger, mail til? Hvor mye penger brukte jeg? Hvem har jeg snakket med? Tabbet jeg meg ut? Hvor endte jeg? osv. Og er ikke det herlig!? Og ikke nok med det, så har du disse tømmermennene som arbeider så hardt at som nevnt selv kvalmen melder seg, og du er selvfølgelig tom for smertestillende i huset!

Dersom du har kontaktet noen iløpet av natten, og du føler for at du vil ringe for å eventuelt skvær opp. Da er rådet at en skal la være. Det er bare abstinenser, og heller vente litt ut på dagen før en tar den telefon. En av grunnene kan være at du har tråkket noen på tærne, og da har irritasjonen lagt seg mer, og samtidig som abstinensene dine muligens har roet seg…

For en skal tenke på det at når vi tilfører kroppen alkohol. da blir en avslappet, spontan og sosial. Ifølge forskninger. Det igjen nedsetter dømmekraften, koordinasjon og evnen til å registrere egne feil. Det er virkestoffet etanol som påvirker nervesystemet vårt. Det igjen er med på endre den kjemiske balansen, eller ved å ta etter persepsjon (sanseoppfatningen),tanker, humør og adferden vår.

(Bilde er hentet hos vårtland.no)

Det vil si at når en drikker alkohol. Har nervesystemet fullt opp med arbeid for å gjenopprette balansen. Når det er overflod av signaler, reduserer hjernen produksjon og frigjøring av egne molekyler. Det igjen gjør det at når alkoholen er på vei ut av kroppen igjen, oppstår det underskudd av de samme stoffene. Det kan ta opp til et halvt døgn før det er i balanse. Slik at det som var ro, lykkefølelse og hemninger som har fått tatt litt av, blitt erstattet av grubling, usikkerhet og skyldfølelse. Med andre ord fylleangst!

Motvirker fylleangst

Det tryggeste er jo naturligvis å la være å drikke. Eller en bør begrense inntaket, og eventuelt helle innpå langsommere. Så en viktig ting. Unngå inntak på tom mage. Det rådes faktisk å ha kjøleskapet fylt opp med råvarer slik at en kan kjapt gjenopprette kroppens balanse, med næringsrik kost og drikke dagen derpå.

Instagram media by raymond_steffensen - Hjemmelaget Lasagne med hvitløksbrød og spinat salat. #lasagne #hvitløksbrød #hvitløkssmør #hvitløk #spinat #paprikas #minitomater #mais #ananas #salt #pepper #hvitvinseddik #oliven #basilikum

Men okey! Viss skaden først har skjedd og angsten melder seg. Annbefales det å distrahere seg selv med film, frisk luft eller venner. Er du i tvil om hva du har gjort, Prat med andre du var med. Da får du gjenoppfrisket hukommelsen din. Det var sikkert ikke så gale som du tror. Det sies at en uansett husker sine egnes tabber bedre enn andres. Det vil si at dersom en føler at en har tabbet seg kraftig ut. Så stemmer det sikkert, og føler en at en ikke gjorde noe galt, ja så stemmer det nok det og. Ofte handler det om samvittigheten, og eller skammen over nattens hendelse.

Si at du virkelig har gjort noe det er grunn til å gremme seg over. Hvis du har vært til plage for andre, kan en unnskyldning være på sin plass. Den beste medisinen for dårlig samvittighet er å si unnskyld, gjøre godt og bli tilgitt. Dersom det har vært så forferdelig at en tilgivelse er vanskelig å få. Må en bare lære av sine feil og tabber. Drikke mindre, eller la vær. Så slipper en å slites med fylleangst.  

” 7209811156″

 

Bypåskevettregler For Sene Nattetimer!

Her er noen tips og råd til dem som skal ut å feire påsken i de sene nattetimer. En riktig god påske til by påske turistene og alle andre!

 

1. Planlegg turen. Slik at du vet hvor dere skal. Ellers kan det være du vandrer rundt alene

 

Bilderesultat for fulle folk

2. Lytt til erfaren by påske turister. Husk det er viktig å ikke begi seg ut på noe en ikke kan godt nok

3. Lag avtale. I tilfelle mobildekning eller tom for strøm skulle inntreffe.

Hvordan lage en samtale på en mobiltelefon når batteriet er død

 

4. Sørg for kunnskap og ferdigheter for turen. Det er litt kjipt å våkne til en dagen derpå angst.

Bilderesultat for fylla angst

5. Ta trygge veivalg. Dersom en søker gøy. Følg etter en gruppe mennesker for å se hvor dem skal. Er de på vei ut av sentrum, eller til mindre folkelige steder. Da er det bare å snu. Dem er mest sannsynlig på vei hjem eller til  et narsphil.

6. Vend i tide. Blir du for “gøy” på byen. Gå hjem, og ikke rav rundt, eller vær til skjensel for andre! Husk. Det er ingen skam å snu å gå hjem.

Bilderesultat for fulle folk

 

7. Ta riktig valg. Når du kommer frem til planlagt sted. Husk å se etter den du ikke vil ende hjem med. Når den personen er av interesse. Gå hjem, og gå hjem alene!

Bilderesultat for fylla angst

8. Vær smart og søk ly om nødvendig. Sitter du på busstopp, og venter på natt bussen, og den ikke kommer. Da må du gå til en taxi. Det er bedre å ende sovende i sengen, enn sovende i kasjotten.

Bilderesultat for fulle folk

 

#påske2017 #humor #blogg #helg #lørdag #påskeaften 

Vi Hadde Makk I Ræven!

Dette innlegget blir til fordi jeg ser at barna i dagens samfunn til dagen har ansiktet ned i enten nettbrett, mobil, eller pc. Det er livet, og de er fornøyd med det. Selv ute i gaten er ikke mobilen langt unna dem. Sånn er det blitt, og sånn vil det bli fremover. En av dem forgående generasjonen på slutten av 90, begynnelsen av 2000 tallet satt med gameboyene sine ute, sammen med kameratene. Men det er viktig å få frem at det er ikke barna sin feil! For de har fått det inn fra tidlig av at den digitale verden kan brukes til masse. Blant annet barnepass når de var mindre, og nå tidsfordriv. Vi voksne har glemt å føre videre enkelte ting vi holdt på med, og alt vi holdt på med var ikke bra heller, men det var en annen tid, og vi viste ikke bedre. Noe av det som jeg mimrer om i innlegget som vi skulle tatt barna med på er: Bygge hytter, spikke pinne, diverse gateleker og utfordre hverandre med kappløp osv. Gatekrigene er heldigvis gitt seg (håper jeg) det er nok krig i verden. Når jeg skriver om viktigheten i å finne sin plass i gaten. Er det viktig å få med at vi ikke dreiv å mobbet hverandre. Vi var kamerater. Vi tok vare på hverandre! Kos dere med innlegget!

 Når en ser utviklingen. Jeg faller plutselig tilbake i tid og mimrer, da jeg vokste opp på 1970-80 tallet, ja selv på 90 tallet var gatene fulle av barnelek. Det er mye barn mister idag, som vi fikk oppleve. Derfor er bilde av Hjortene i treningslek/kamp med i innledningen. Her får du se når dyrene måler krefter med hverandre.

Raymond Steffensen sitt bilde.

Jeg husker selv at vi gjorde dette. Vi lekesloss, vi sloss, vi kappløp, vi kranglet, Vi klatret i trær, vi holdt og ble holdt utenfor. Men ikke over tid viss det skjedde! Bare en dag eller noen timer ikke lenger, men vi ble fort kamerater igjen. Vi drev og leke sloss fordi vi hadde makk i ræven, eller lopper i blodet! JA! Idag heter det sikkert ADHD. Ikke vet jeg, men før det ordet og diagnosen ble oppfunnet hadde vi makk i ræven, eller lopper i blodet som noen sa og. Det som var sikkert! Vi måtte få ut den energien som hadde bygget seg opp inni oss. Det fikk vi ut ved og lekesloss på marken. Vi ble tømt for energi,og vi fikk grønske på buksene. Grønske? Grønske er jord og gress som farger av på klærne, spesielt knærne, og i følge foreldrene var det veldig vanskelig å få vekk. Vi kappløp rundt blokken 69-71! Ja vi skulle se hvem som var raskes, og energi måtte ut! Jeg var noen ganger blant de siste fordi jeg hadde noen raske kamerater. 

                   

  Relatert bilde

Vi lekte cowboy og indianere, og det betydde ikke at indianerne tapte hver gang. Det var jo opp til hvem som var på laget. For oss hadde den røde mann like stor verdi som den hvite mann. Ja vi elsket indianere! Buekorpsene ble tømt for gevær da vi meldte oss inn der, og vi fikk gevær med hjem. Dermed ble både cowboy og indianeren utstyrt med “rifler”. Det er en forsvunnet tid! Det var lagspill. Vi stormet ikke frem, men samarbeidet rundt blokkene for å ta fienden på sengen. 

Relatert bilde

(Bilde er hentet fra bergensmagasinet.no)

For ikke snakke om all tiden vi brukte på å spikke pinne, og bygge hytter. Vi fikk med oss tollerkniver ut i gaten. Idag hadde det endt med både Politi og barnevernet i gatene. Den gangen var det lov, og  vi kuttet oss. Og det som ikke kunne lappes hjemme. Måtte legevakten ta seg av. Så da fikk vi dra ned dit. Fikk vi et lite rift, skrap, eller pitte-litt hull, eller brannmerke etter tau i hendene. Da måtte vi riste av oss smerten, og vi fikk klar beskjed om at en plastrer ikke loppebitt.

Bilderesultat for spikke pinne

(Bilde er hentet fra abcnyheter.no)

Kanskje dem med makk i ræven fikk ekstra turer ned på legevakten. Ja! For de var jo både høyt og lavt, men ikke noe vondt om dem. De var de beste kameratene i verden! De entret opp i trærne først og sikret hytten. Prøvde sleng-dissene først! Så kom vi andre opp og hjalp til. Hytter ble bygget,og sleng-disser ble godt brukt, men vi nøt livet! Og at noen av oss hadde «klippekort» på legevakten var vel nesten sannhet.

Bilderesultat for gatekriger

(Bilde hentet fra ba.no)

Så plutselig kunne jaktinstinktet vokse i oss. Det endte med at vi lå oss på vakt/jakt. Gatekrigen skulle starte. Det kunne være mot et nabo borettslaget, eller nabogaten. Hvorfor det skjedde vet jeg ikke, men vi fikk sikkert trangen etter å måle krefter, og spesielt som flokk. Når vi angrep andre borettslag var kanskje noen gater gått sammen fra vårt eget borettslag. Når gatekrigen var over, og vi hadde kanskje vunnet. Kunne det være vi ikke tenkte oss om. Gikk på butikken, og gikk litt feil. Kom egentlig inn i feil gate. Selv om det var samme borettslag, og vi fikk kanskje en lusing, eller de ønsket å skremme oss litt. De ville vise gatens styrke. En ble ikke banket halt i hjel, men de kunne vise med skremsel. Vi bar heller ikke noe nag til dem som stoppet oss. Det var vår egen feil! Hva hadde vi i deres gate å gjøre? Man trakker ikke i andres bed! Det var i en tid som er borte nå. Nå kan vi gå hvor vi vil, og godt er nok det. Jeg tror nok det var ungdomsklubben Blinkeren som løste gatekrigene. Forenet borettslaget, gjorde borettslaget til en gate.

Vi fant på ting ute i skolegården når det var friminutt. Vi åndet ikke etter å være inni gangene. Vi ville være ute, og vi elsket å være ute! Var vi inne i gangene var det nok for å leke katt og mus med gangvaktene. (Den gang 6 trinn. De eldste elvene på skolen.) Viss læreren fant på å ta oss ut. Tror jeg ikke han fikk spørsmålet om vi kunne gå inn, da elevene kjeder seg. Neeh! Vi lekte tikken, fotball, gjemsel. Ja vi fant på ting, men så hadde vi ikke en pc som stod inni klasserommet og ropte navnet vårt. Vi var fri! Fri fra det digitale fangenskapet! For en herlig tid! 

Kanskje et innlegg uten mening for mange, men jeg skrev det mest for mimring. Jeg håper at du kjenner deg igjen fra den tiden når vi var ung og lovende. Nå er vi bare lovende!

#hverdag #samfunn #familie #barn #digitalverden