Er det en skam å være fattig?

Jeg tok opp en mini serie på to episoder for en tid tilbake, og som omhandler små barn med stort ansvar. Det er mennesker som lever i fattigdom i England. Det er mange familier som lider under slike forhold, der barn lever med en av foreldrene, og der det er arbeidsledighet inni bilde. Det er skremmende å se hvilke feilgrep i livet som kan være tatt, og/eller forandring i livssituasjonen som gjør at vi plutselig kan være der selv. Jeg ble berørt av den ene familien. Det er en familiefar med syv barn. Ja du leste rett. En familiefar med syv barn, og som jeg har forstått. Tre-fire jenter og resten gutter. Se for deg i det digitale motepress generasjonen disse barna vokser opp i. Så er det ikke lett å være alene med en slik gjeng. 

Så kan vi sitte her å tenke. Stakkars jævel. Men men han har bare seg selv å takke. Han kunne tenkt over valgene sine her i livet. Da hadde han ikke sittet slik han sitter idag. Han sier selv at han håper at barna lærer av hans feilvalg, og ikke ender i samme situasjon som han. Men han er vel uskyldig i situasjonen eller? Han har slik jeg forstår en egen butikk som han må legge ned etter skilsmissen, da han blir alene om omsorgen for alle barna. Skal vi definere om det er feilvalg, så kan det være i denne situasjonen at valgene var rett, men han endte alene om å dra lasset, og da går det ikke rette veien.
 

Det som berører meg virkelig med denne familien er hans vakre datter Lyndsey. Lindsey er bare 10 år, men arbeider aktiv forå bidra med sitt for at det skal komme penger inn i kassen. Hun selger de lekene hun kan, og kjører rundt i byen for å finne kasserte ting som hun muligens kan bruke på rommet sitt. Som ikke er noe verdi for andre, men er mer enn god nok for henne. Lyndsey er bare helt fantastisk fin. det går ikke ann å ikke bli glad i henne. Hun gjør alt for å hjelpe. Smiler og håper at hun ser lyset i tunnelen en dag, men jeg ser og at hun ikke har det bra. Det kommer og frem. Hun sier at… jeg siterer henne. 

Jeg hadde en venn, men hun begynte å gjøre narr av klærne mine. De prøver å kalle meg “boms”. Jeg prøver å overse dem,- men det er ikke så lett for de gir seg aldri. “Boms, boms!”

                                                                                                (Lyndsey 10 år)

Det er så forferdelig! At barn skal oppleve slike ting? Dette er i England, men det er nok dessverre slik i Norge også. Barn blir mobbet på grunn av foreldrenes økonomiske situasjon. De blir utstøtt fordi dem ikke kan oppfylle standaren som enkelte av vennene har. For at familien ikke er økonomiske sterk. Da skal barna lide av dette. Forskjellen på barn som vokser opp i et fattig hjem. For å bruke det ordet, er nok gleden, og takknemligheten for det som dem får.

Om jeg hadde finere ting, ville jeg fått flere venner.

                                                                                                (Lyndsey 10 år)

Faren blir spurt av barna om dem noen gang vil få penger. Da ser han på dem og sier ordet de ikke vil høre. Nei… Grunnen er fordi han ikke har jobb, og han sier han får ikke jobb, da han kan kun jobbe 3 timer dagen, og da vil ikke noen ansette han. Han kan ikke ta på seg flere timer, da han har syv barn han tar seg av alene. Moren er flyttet ut, og han sitter igjen alene med omsorgen. Mer kommer. De eldste jentene sitter med faren og ønsker ting. De begynner å gråte da faren ikke kan tilby dem. Det får og faren til å begynne å gråte.

Jeg ser hvorfor han gråter. Det er stoltheten i det å være far. Det må være veldig tungt å ikke kunne gi barna sine enkle små ting som dem ønsker seg. Barna sier og at han har verdens beste toldmodighet, han kjefter aldri, er aldri sur, og gjør alt for å glede barna. Ja han får stempel på at han er verdens beste far. Han vil nok av disse barna bli husket som den snille, fine faren som prøver desperat å seile videre skuten, selv om masten er knekt i to. Han vil jo og selvfølgelig gi barna alt, men når lommeboken strekker knapt til mat. Da er det ikke mye han kan gjøre.Han sier og at de er heldige. De har mat hver dag, de får klær fra vedledighetshuset. De har tak over hodet foreløbig. (Taket bør skiftes, og det snart.) Nei! Det kan ikke være lett å stå opp hver dag, og vite at du er dømt til et liv i fattigdom.

 

Dette er bare en enkelt situasjon, og det er mange familier der ute som har det verre enn dem. Det som vi må bli flinkere med er at vi må ikke bare kaste ting. Det er viktig å høre om det er andre som vil ha ting. Vi må og bli flinkere med å spørre hverandre etter hjelp, og vi må bli flinkere til å hjelpe hverandre. Vi må og fortelle barna våre at dem ikke skal utstøtte andre fordi dem ikke er like “kul” som dem i klesveien, og/eller kan være med på alt det de gjør. Dersom du heller sier til et slikt menneske. Hei! Her er noen klær som jeg ikke har brukt for lenger. Kan du se om det er noe du vil ha? 

Da kan en være med å skape glede. Du gleder andre mennesker, og de menneskene vil kunne se på deg som et fint menneske i sine hjerter. Er ikke det noe av det viktigste i livet? Å skape glede i andre, ved å gi glede? Det er så viktig at vi tar oss av hverandre. Selv ønsker jeg ikke å kaste noe. Jeg prøver å gi videre til andre som kan dra nytte av det. 

 

                                                             Du trenger ikke kjøpe ting til rommet mitt.

Jeg vet du ikke har råd.

                                                       (Lyndsey 10 år til faren)

#hverdag #samfunn #familie #fredag #pappa #mamma #motepress 

Blir vi singelskadet over tid?

Jeg sitter å lese i magasinet B en artikkel av Martine Onstad som heter. Skadet av singellivet, mens jeg har Tracy Chapman, og låten The Promise syngende i ørene. For en kjærlighets låt. Kanskje jeg skal lære meg den først på Gitar? Så kan jeg spille den til en fremtidig kjæreste. I artikkelen kommer det frem slik jeg forstår at kvinner med sterke meninger skremmer mange menn. Hvorfor? Vil mannfolkene ha en kvinne som de kan styre over, og går som en nikkedukke bak dem? Der vil jeg bare si NEI TAKK!

Maybe i was just too picky. Maybe i didn’t want to be close to anyone.

Maybe i’d just be the type who couldn’t feel love.
                                                             Deb Caletti

Er vi mennesker skapt for å være alene? Jeg har vært singel siden mai 2016, og jeg må ærlig si at viss jeg går for lenge singel. Så tror jeg at en blir på en måte singelskadet. Jeg må ærlig si og at jeg undrer på om jeg treffer den rette som jeg vil være med, og som vil være med meg. Jeg leser i intervjuet og at dem bruker ordet sjelevenn. Hva er en sjelevenn? Sjelevenner er vel dem som ser hverandre og BANG! De er skapt for hverandre! Ikke forelskelse ved første blikk, men dem som kan treffes som ukjente, og praten bare går av seg selv. De kjenner hverandre på en måte. Grunnen for at praten bare går kan være fordi dem har så mye til felles. Jeg sier ikke at dette stemmer, jeg bare synser. Kanskje jeg vet om et slikt par også. Uten å nevne noe navn, men selv idag ser en at de to lyser opp sammen, og da her det gått noen år siden de traff hverandre. Tenk hvor herlig det er! De elsker garanter å være i hverandres selskap. Sjelevenner ender tror jeg, ikke på et one night stand. Dem haster ikke på for å få seg et ligg på den andre. Et one night stand er vell for å fore sultne ulver spør du meg. 

Sammen skal vi sloss. Sammen skal vi vinne.

Sammen skal vi bygge. Vår kjærlighet skal ingen annen vinne.

                                                                                                        Raymond Steffensen

Hvordan blir en singelskadet? Det er nok mange sjelevenn forhold som er blitt stoppet av diagnosen singelskadet dessverre. Hvorfor det? Er det for at det er veldig mange feil krasjet forhold der ute slik at en blir skremt vekk fra å finne seg en ny? Jeg tenker på at en går på noen forholdsmell, og en setter alle i samme bås. Eller er kravene våre så skyhøye at en har egentlig ikke en sjanse til å oppnå dem? Jeg vet ikke, jeg bare synser. Hvordan er eksempel drømmemannen? Er det han som barberer seg under armene, napper øyenbrynene, eller bruker maskara? Eller er det han som liker å lar håret gro på eksempel brystkassen? Er han den godhjerta, rettferdige, fryktløse? Eller er han den arrogante, stae, strenge? Er den store drømmen vikingmannen? Var alle vikinger harde tøffe gutter som aldri smilte, kom hjem med det fryktløse blikket? Er det derfor mange menn mer eller mindre begynt å trene på en eller annen måte. For kravene til dem er blitt så skyhøye? Er det for at han med den godt trente kroppen som er inn, eller er den gode runde bamsen og favoritten? Jeg har selv begynt å trene, ikke fordi jeg er i panikk fordi jeg er singel. Neeh!  Jeg  begynte å trene for at mine barn skal ha en sunn far. Som vil gjøre alt han kan gjøre for å leve lenge for dem. En ting er sikkert.Jeg håper at jeg ikke blir så kravstor at jeg ender med å bli singelskadet. 

Hvor går grensen i tid for at en blir på en måte singelskadet? Og er det normalt å være singel over år? Vi er flokkdyr, og trives best slik tenker jeg. Selv om vi har barn fra tidligere forhold. Så trenger vi en make. En som vi kan krype inntil, kjenne varmen av et annet menneske. For det er vel ingen som kan si at de trives som singel og mene det? Kanskje for en liten stund, men i årevis? Neeh den kjøper jeg ikke. Så jævlig er ikke det motsatte kjønn! Jeg tror enkelte blir sære, bitre og/eller kravstore med tiden. Så er det en fasit på det? Eller er den rett og slett så enkel at en må komme seg i et forhold innen kort tid for å unngå å bli singelskadet?

 

AN3AYWBO7EQ

(Dennelinken handler om singelskadet. Veldig bra og anbefales å høre.)

 

#singelskadet #blogg #pappa #mamma #hverdag #kjærlighet #samfunn #hverdag 

 

Bergenshallen Om Søndagene? Ja Takk!

Jeg var på vei til en ishall for noen uker siden med jentene mine. Vi har ikke skøyter så alt må leies. Uheldigvis eller skal jeg si heldigvis nådde ikke vi bussen. Det endte med at vi måtte vente en times tid på neste buss som kunne føre oss til ishallen. Da er valget å stå i 2017, i Norge å vente på en buss som skal forflytte oss fra en bussterminal og til ishallen en time. Jeg står der med de to minste, og det er kalt. Dette skal bli en lang time!

Raymond Steffensen sitt bilde.

Etter en samtale med en god kamerat av meg blir jeg tipset om å ringe opp i Bergenshallen. Jeg velger å gjøre det da det er like lett for oss å forflytte seg til den ishallen fra Oasen. Som til den vi opprinnelig skulle på. Der møter jeg en hyggelig stemme som sier at Bergenshallen er åpen. De låner og ut skøyter, men vi må ha hjelm med selv. Det har vi, og setter oss på bussen som går om ca 8 min  inn til sentrum. Vi tar bussen inn til sentrum og videre med bybanen MOT Bergenshallen. Det går fint. All transport stopper jo rett ved siden av hverandre. Samtidig som ungene får kjøre bybanen som og er stas for dem.

Raymond Steffensen sitt bilde.

Vi kommer opp i Bergenshallen. Jeg ser og at prisen er helt annerledes enn det jeg trodde. I positiv retning altså. Det vil si. Det er familier som må snu litt på kronene, da det er stram økonomi i huskassen deres. Da er dette stedet helt perfekt! Ser en vekk fra bussprisene de er den samme om du skal her eller der. I døren skal jeg betale for oss. Jeg skal og ha skøyter så er klar for å betale ca 360 kroner.Hvorfor skal dette stedet være billigere enn andre steder tenker jeg. I billettluken får jeg beskjed om at jeg skal betale 110 kroner. 110 kroner? Det var mye mindre enn det jeg trodde. Jeg sier vi må og ha skøyter. Hva koster det å leie skøyter? Da får jeg beskjed om at det får vi LÅNE GRATIS! 

Raymond Steffensen sitt bilde.

I Bergenshallen får en komme inn å stå å skøyter til en pris som er levelig for alle. En får som nevnt låne skøyter gratis dersom man ikke har råd til å kjøpe det. Og sist men ikke minst. Det er en behagelig temperatur der oppe. Ingen klaging fra ungene om at det er kalt. Jentene storkoser seg i Bergenshallen, og spør om vi kan reise opp der hver søndag. Så hvorfor ikke! Her skal vi opp så lenge de vil. Bergenshallen er åpen om søndagene mellom kl. 12.00-15.30. I Bergenshallen er det og pingviner og seler som ungene eller voksne kan bruke til å støtte seg på.Dersom det er første gang en skal stå på skøyter. Jeg ser voksne som bruker dem også. Mitt råd. Bergenshallen?  JA TAKK!

 

Raymond Steffensen sitt bilde.

https://tracking.adviralmedia.com/click/391/45942/intersport

#fredag #søndag #helg #familie #pappa #mamma #barn #skøyter #barn #bergenshallen