Sandkasse en utgått vare?

Jeg tenker tilbake på da jeg var guttunge. Da var sandkassen i daglig bruk. Det er den idag og, men det er i barnehagen. Ja og kanskje i SFO. Der stopper det dessverre. Ellers står dem tom rundt om etter mitt syn. Jeg er sikker på at dersom vi hadde tatt vekk alle sandkassene i borettslagene og ellers lekeparker rundt om. Da hadde ikke ungene oppdaget det. De hadde ikke brydd seg en kalori er jeg sikker på!  Ja/jo! Kanskje de minste. Men jeg tror ikke de hadde brukt den selv. Foreldrene ville nok ikke hatt vognen full i sand etterpå.

Det er nok en av tingene som måtte bøte for den digitale verden. Biler i sandkassen er ikke like spennende som mobilen. Hvorfor skal en bygge slott i sand, da en kan få de fineste slott på digitale spill?På det digitale nettet blir ikke bilene skitten, heller ikke prinsesse slottene, og/eller de store borgene.

 

Raymond Steffensen sitt bilde.

 

Det er ikke like stort lenger når nabogutten kommer ut med hele bilparken sin. Jeg glemmer aldri når en av barndoms-kompisene mine kom ut med fire-fem splitter nye politibiler! Det at byen vi laget i sandkassen inneholdt en politistasjon med en slik bilpark var helt vilt. Det var nok stort den gang, men da viste vi ikke hva internett var. Det ordet fantes ikke da, og det kunne like gjerne den gangen blitt navnet på det nye solsystemet NASA nylig har opplyst at de har funnet, dersom det hadde blitt oppdaget da.

Er det forresten noe vits å bruke energi på å få barn tilbake til sandkassen, eller er dens tid forbi? Jeg undrer fordi jeg spurte en gutt på barnetrinnet alder om han lekte med biler i sandkassen. Da fikk jeg som svar. Nei! Det gjorde jeg når jeg var unge! 

 

Er det noen som aldri mister interessen for sandkassen så er det kattene. Kanskje om 15-20 år tror generasjonen som vokser opp at sandkassene rundt om er egentlig kjempestore kattekasser som står rundt.Folk begynner å lage de i hagene sine for at kattene skal gå der og ikke i bedene deres. Viss ikke kattene og finner den digitale verden interessant selv, og da bokstavelig talt driter i hele sandkassen dem og. Så kanskje en sandkasse er en utgått vare. Litt synd, men det er nok sannheten tror jeg.

 

Bilderesultat for katt driter i sandkasse

I parken står en sandkasse.

I parken står en kasse, en slik sandkasse.

Den hadde den gang sin sjarm. Sin stolthet og var fylt med barn som gav kjærlighet.

Den har rommet krig og fred,

smil og latter, der alt var laget i lek.


 

Den har vært din, den har vært min,

og den har vært katten sin.

Den var fredet, den var hedret,

den har vært begavet.

Nå kan den like godt bli begravet.

 

Den har mistet sin sjarm og sin stolthet.

Den er gjemt, for å bli glemt.

Den er ikke min, ikke din.

Den er bare katten sin.

 

Så viss den blir fjernet, og gravd opp.

Kan vi kanskje høre katten mjaue for å si.

Ikke rør sandkassen min.

Raymond 2017

https://tracking.adviralmedia.com/click/460/45942/nakd

#blogg #hverdag #lek #barn #familie #samfunn #hverdag #digitalverden 

Min siste samtale…

 

Institusjonen.

Jeg sitter her å tankene går tilbake til februar 2011. Jeg husker det som det var idag. Jeg arbeidet på en institusjon for ungdommer mellom 14-18 år. Vi fikk beskjed om at vi arbeidet med ungdommer med høy risiko for utagering. Jeg skal dra dere med tilbake til en torsdag. Det er en av ungdommene som skal få lov til å bestemme middag denne dagen, og ungdommen ønsker Lasagne. Det høres jo fantastisk godt ut. Vi er denne dagen sikkert fire ungdommer, og tre voksne. Vi var rett og slett underbemannet. Det var litt annerledes å arbeide under slike forhold med tanke på sikkerhet. Den forgående jobben min var i fengsel, og der var det meste lukket og låst. 

Vi skal som sagt spise lasagne denne dagen, og det siste jeg trodde noen ville finne på å ta i lasagnen var fisk. Hvem vil spise lasagne med fisk? La meg få understreke. Jeg elsker fisk! Men jeg så ikke den komme, og heller ikke ungdommene! Selv om torsdagen var fiske dag på huset går det an å gjøre et unntak denne dagen tenkte jeg. Ungdommene er ikke verre på det, og takker nei. De lager seg heller nudler på rommet med varmt vann fra springen. Jeg og en annen kollega overser dem, og fortsetter arbeidet. Vi vil ikke lage noe nummer ut av det. Vi er tross salt underbemannet, og jeg var heller ikke helt iform denne dagen. Det er rett før det skal smelle! Og det med stor S. Vi får startet tidenes utagering for noen nudler.  Den andre kollegaen min kommer ut fra kontoret sitt og spør hva ungdommene holder på med. Vi forteller hva. Denne kollegaen går bort og tar nudlene fra dem. Kaster det i vasken. Vi spør om vi har lov å ta fra dem deres private ting/mat, og kaste det?  Uansett skaden var skjedd. Den ene ungdommen setter igang en utagering som varer over flere dager. ekstra ressurser settes inn, og mye blir ødelagt. Det ble noen dyre nudler for å si det sånn.

Min siste samtale.

Raymond Steffensen sitt bilde.

Jeg kjenner at jeg er sliten. Meget sliten.Jeg har vært sliten i lang tid grunnet jobben. Jeg går hver dag til jobben mot min vilje,og den 22 februar sitter jeg i bilen 23 tiden. Jeg kjenner at jeg trenger å snakke med noen. Da jeg er veldig sliten. Jeg ringer min bror for å ha noen å snakke med. Han er en av mine beste venner og har alltid gode råd å gi. Jeg reagerer egentlig på at han virker trøtt selv, men jeg får spydd fra meg min frustrasjon, fortvilelse og mer til. Vi prater om at vi skal male hos han dagen etter og det skal bli deilig med en fridag fra denne jobben. Male sammen med min bror. Jeg husker og at jeg spurte han om jeg skulle stikke innom han på kvelden, men han sa at jeg skulle jo komme dagen etter Jeg skulle heller gå hjem og slappe av og være uthvilt til dagen etter.  Det jeg ikke vet når jeg legger på er at vi skal ikke male dagen etter.

Vi skal ikke male fordi jeg har hatt min siste samtale med min bror. Jeg fylte hode hans med mine drittproblemer på jobben, og var sikkert ikke mottakelig til å ta imot viss han hadde noe på hjerte. Jeg har min siste samtale med han denne kvelden fordi når klokken blir ca 01.10 onsdag 23 februar.Blir jeg oppringt av naboen til min bror, og får beskjed om å dra meg ned til min bror. Jeg spør hva det er? Det vil de ikke si. Jeg får bare beskjed om å komme, og når jeg kommer blir jeg møtt av Ambulanser, og lege-bil fra luftambulansen. Jeg kommer opp, og jeg ser at de arbeider med han. Den dagen døde min bror av hjerteinfarkt…

Jeg innser i ettertid at jobben tok all tiden min, og jeg hadde ikke tid til å lytte til andre enn meg selv i den perioden. Jobben krevde 100 % av tiden min. Jeg har tenkt i ettertid at jeg har nok fått mange signaler på at min bror ikke hadde så bra, men jeg var ikke mottakelig for å ta imot, og se at han ikke hadde det bra. Det gjaldt ikke bare han. jeg var så utslitt at jeg hadde kun energi til å bruke på den gang samboeren min og barna mine. Sant skal være sagt at han var og en person som ikke ville bebreide andre med sine problemer. Jeg må ærlig si det at når jeg hører sangen av Admiral P. Engel. tenker jeg på min bror. Det fordi han var/er en av de menneskene som virkelig hadde troen på at jeg kunne få til noe. Så finnes det skytsengler der ute et sted. Ja da håper jeg han er en av mine.

 

iDbKIxfu5fc

 

Jeg kommer aldri til å la jobben ta over livet mitt slik denne jobben gjorde. Slik at jeg ikke har tid til å lytte om andre rundt trenger meg. Det er så mange mennesker som holder på slik. En på en måte gifter seg med jobben. Årene har gått, og jeg tenker ofte på min bror fremdeles. Jeg savner alle de gode stundene vi hadde sammen. Jeg savner den kule personen han var, og alle de sprøe tingene vi gjorde sammen. Jeg savner alle samtalene, og det å bare sitte i samme rom som han, uten å si noe ting. Jeg vil avslutte med et dikt jeg skrev til han for en tid tilbake.

Hvor dro du min bror?

Telefonen ringer.

Jeg fikk beskjed om å komme.

Det ble ikke fortalt,

men jeg skjønte at noe var galt,

og livet ditt muligens var omme.

 

Da jeg kom frem til ditt hus.

Da var det bare din kropp som var der hjemme.

Du var reist videre på din vei,

og blitt til en stjerne.

Der oppe skal du skinne så vakker,

for alle dem som savner deg vår vakre stjerne.

 

Sorgen har vært tung å bære.

Mang en tåre er blitt felt,

og navnet ditt er blitt nevnt.

Derfor er du risset inn for å være.

På min arm du pryder og bor.

Fordi du er min elskede bror.

 

Hvor dror du min bror?

Uansett i mitt hjerte du bor.

En dag vi kanskje møtes igjen.

Da vil jeg få hvite hvor du dro.

Vi snakkes min bror.

                                                  Raymond 2016

 

#blogg #sorg #minner #kjærlighet #hverdag 

 

 

Fryseboks trikset!

Jeg kom over dette gode trikset. Det har jo hendt at vi har vært på ferie, og kommet hjem, muligens tvilt på om maten har vært tint i frysen. Eller at ungene har glemt å lukke døren, og en vet ikke hvor mange timer den har stått åpen. Trikset er faktisk veldig enkelt. Dersom en fyller en kopp med vann, og lar den stå i frysen til vannet er fryst til is. Der etter legger du en mynt oppå isen i koppen slik som på bildet under. 

(Bildet er lånt av msn.no)

Dersom det har vært strømbrudd. vil mynten sige lenger og lenger ned i koppen. Dersom mynten ligger i bunnen av koppen, kan all mat kastes. Har den vært litt ned kan du bedømme hva som kan ha overlevd strømbruddet. Dermed unngår du å kaste mat unødvendig ! For et lurt triks! At jeg ikke har tenkt på det før. Her skal det fryses en kopp med vann allerede ikveld! 

https://tracking.adviralmedia.com/click/384/45942/mittnavnesmykke

#familie #hverdag #mat #blogg #pappa #mamma 

Hvorfor Utro!?

 

Det er viktig å tilføye i begynnelsen av dette innlegget, at mitt samlivsbrudd skyldes ikke utroskap. Jeg og min X-samboer gikk aldri til det steget. Noen innlegg blir og til etter ønsker fra venner som ønsker at det skrivet om det aktuelle temaet.

Utroskap som kommer til det steget der det gjennomføres sex i sengen eller hvor det er. Kan vel sees på som toppen på isfjellet? Det er forsket på at utroskap starter ikke ved sex. Det har startet lenge før. Igjen i boken som heter Hold kjærligheten levende kan en lese at sex er enden på en lang reise for å bruke det ordet.Vi får og vite at alle blir vi tiltrukket følelsemessige av andre mennesker. Det er bare opp til oss hvor sterke vi er til å styre fra fristelsen til å fortsette. Alle er vi enig om at trofasthet er det mest rette eller? For vi går vel inn i forhold med den tanken at vi skal nå være med bare denne personen.Ellers kan en bare være singel! Som singel har en ingen å forholde seg til. Stå til rette for. Kun seg selv, men da opplever en ikke spenningen ved å bli tatt.

Det jeg undrer på er hvorfor ender det med at så mange er utro? Som ofte er det sikkert ikke meningen, men flørtingen, smilene og oppmerksomheten en får av en annen person som ikke da er din partner. Gjør det slik at du baller deg inn i et nett som ender med at utroskap blir et faktum. Det er blitt dratt til et steg som ikke var helt etter planen enkelte ganger.

Reporter photographing a famous vip couple on a romantic date - Detective inquiring in a couple betrayal

 

Så hvem opplever utroskap? Statistisk sett er det de forhold som ikke har det bra. En får ikke oppmerksomhet av den andre part, og på jobben eller andre steder er det noen som kanskje gir deg det som du savner/søker etter.

 Det ender med at du automatisk søker mer av det som du får fra en annen. Du opplever rett og slett noe fint, og vil selvfølgelig ha mer av det. Der må begge parter bli flinkere til å holde liv i kjærligheten. For viss en over tid sitter seg ned å tenker over hva en kunne gjort anderledes for å unngå utroskapet. Da tror jeg at mange ikke hadde vært utro. Hva viss en går til partneren sin og sier. – Hei. Jeg føler at vi ikke har et bra forhold. Kan vi arbeide med å få det bedre, ellers er jeg redd for at en av oss, og det er jeg, er utro. Fordi jeg ønsker å bli sett, og jeg ønsker å føle meg elsket.

Jeg tror at det hadde endt med krangel, og bråket hadde vært igang. Derfor ender sikkert mange forhold med utroskap. Noen holder på over tid, noen et engangstilfelle. Den sist nevnte blir i mange tilfeller tilgitt, anger over at en ble dratt med av fristelsen er der. Så har en dem som er notorisk utro. De har egentlig ikke noe i et forhold å gjøre, dersom de ikke er sammen med en likesinnet, men det er vel demsom sier dehar et åpen forhold eller?

Nå er det og sikkert mange som ligger seg godt bak i sofaen og tenker. Aaahhh vårt forhold er fantastisk fint. Heldigvis er ikke min partner utro. Dessverre så slipper ikke denne gruppen fri fra utroskap. De blir rammet av det dem og. Mens menn tenner seksuelt på utroskapet, da de ønsker spenningen med å prøve en annen kvinne i sengen. Er damene mer på det at de ønsker seg sett, og tenner mer på oppmerksomheten dem får. Da de føler seg behandlet som en kvinne.

 

 

                     Gresset er noen ganger grønnere på andre siden av gjerde.                                            Fordi du ikke vanner din egen gressplen.

 

Hvordan kan vi forebygge mot utroskap? Når en først har endt i sengen er det slutten på en lang reise har jeg forstått. Det er toppen på isfjellet, eller den siste lenken i kjeden. Dersom en ikke vil ende på en slik sårende reise som dette egentlig er for den som opplever utroskap mot seg. Bør varselklokkene ringe lenge før. Dersom en er betatt av en person som ikke er partneren din, bør en ikke søke denne personen og være flørtende. Det kan ende som det pleier å ende. Av den enkle grunn at vi er ikke så sterk som vi tror. Det kan virke som jeg forsvarer utroskap.Til det vil jeg si.

 -Jeg velger det vekk fordi at når en er i et forhold så lover en den andre part at en skal være trofast. I mine øyne betyr det. Ikke bedra eller såre den andre med blant annet å være utro. For elsker en partneren sin så gjør en ikke noe slikt mot dem.

Det som er ihvertfall viktig er at gresset er ikke grønnere på andre siden. Det tror jeg ikke noe på. Det som er viktig  er at vi ikke glemmer å vanne vår egen gressplen. Slik at fristelsen ikke blir slik at en ender med å være utro.

 

Utroskap er et vondt tema for dem som opplever det. Har jeg merket på dem som jeg har snakket med og som har opplevd utroskap. Som whitney Houston synger i låten. It’s Not Right But It’s Okay. Der det ene verset inneholder følgende ord. You were making a fool of mee. Det er slik enkelte føler seg etterpå. En kan se på enkelte nettsider tips for hvordan du skal gå frem for ikke å bli tatt i utroskap.  Her får du tips om å ha kontroll over din egen tlf. Du må ikke lukte overnaturlig godt osv. Masse forhåndsregler! Det som jeg la mest merke til var følgende. Jeg siterer  en setning i innleggets 5 punkt.

 

5. Den som er med på leken, må tåle steken

 

Ja! Fanken heller! har man først begynt ferden mot utroskap, og blir tatt. Vis nå litt ryggrad. Stå for det du har gjort. Ikke kom med disse frempreste tårene. Det er det siste en som er blitt bedratt gidder å se tror jeg. stå ansvarlig for det som du har stelt istand. Vær nå så pass å godta at hus og hjem går tapt. Det kommer ikke som en overraskelse på deg at det kan være konsekvensene etter noe slikt eller?

Hvor går grensen for å være utro? Den kan være delt.Noen mener at all flørting fra ansikt til ansikt,eller gjennom sms, messenger. Det sosiale medier som som er en del av den digitale verden som vi lever i er med på å utvikle utroskap hos enkelte. Det som er sikkert er at. Dersom en er så flørtende mot en annen enn partneren sin. Så er du muligens startet på en reise som kan ende med at du ikke bare sårer, men ligger livet til din partner gjennom mange år, og deg selv i ruiner. For skal en tro på forskningen, så er en ting sikkert. Utroskap ender aldri med en happy ending. 

https://tracking.adviralmedia.com/click/395/45942/danielwellington

 

#blogg #utroskap #hverdag #familie #sorg #samfunn #kjærlighetssorg#