Vakre Whitney Houston !

 

 

 

Jeg husker når denne vakre sangeren kom inn i livet mitt. Jeg gikk på ungdomsskolen i den tiden. Vi kunne spille musikk i gym timen, og ut av høytalerene kunne en høre How Will I Know. Fra den dagen elsket jeg denne damen. Whitney Houston var for meg noe av det vakreste kvinnen jeg hadde sett.  Albumet  ble selvfølgelig kjøpt, da det var vel det eneste jeg brukte pengene mine på. Vinyl plater!

Vi kommer til 1987 og Whitney albumet kommer ut. Igjen som jeg gjorde med Michael Jackson albumet Bad. Godt inntil brystet og hjem for å høre. Jeg trengte ikke å høre på det i platebutikken. Jeg skulle ha det uansett. Et album som ble og godt slitt. Snakk om at jeg slet ut platespillere den gang. Whitney var den store tenårings forelskelsen. Hun var bare den vakreste. Så jeg forstår ungjentene idag når de er forelsket i idolene sine. For meg var det Whitney.

Whitney hadde og en stemme som var unik. Jeg tror ikke jeg vet om noen kvinnelige sangere som kan stille opp mot henne spør du meg. Hun er bare helt fantastisk. for ikke snakke om alle balladene hun sang. Jeg er en person som elsker å høre rolige sanger. Da finner jeg roen, og med hennes vakre rene stemme. Ja så ble alle disse balladene bare magisk.

Så kommer den forferdelige nyheten 11 februar 2012. Whitney dør i en alder av 48 år. Samtidig som det skjer er jeg begynt å lytte til låten I Look To You. Det var en periode i livet mitt der jeg var langt nede. Det var da jeg bar sorgen over BollisMin . Bollis er kallenavnet på min bror. Jeg brukte den sangen som terapi til å hente styrke i en svært tung tid.Den hjalp meg tilbake på rett spor igjen. Men, men denne idolen skal avrundes som alle de andre. Whitney var og blir den vakreste av alle idolene mine. Du min vakre stjerne som skinner på vår vakre himmel. Love you!

           

 

#musikk #idoler #kjærlighet #whitney #hverdag #vinyl

Hvor dro du min store stjerne?

Jeg prøver meg litt som dikter og. Her har jeg skrevet et om 6 store artister som døde i altfor ung alder. Jeg har og brukt sang titler og ikke navn. Jeg må og si at det er forferdelig trist å se at disse sangerene ikke er med oss lenger. Ikke rart musikk verden gråter. 

 

Hvor dro du min store stjerne?

Hvor dro du min store stjerne?
Jeg vil vite så gjerne.
Jeg undrer om du dro avgårde i en Corvette?
I Din
Little Red Corvette.

 

Mitt hjerte ble knust da du dro min vakre stjerne.
How Will I Know hvor du dro?
Er du en vakker stjerne på himmelen som skinner ned på oss no?

Da nyheten kom om at du til stjernene dro. Var det vanskelig å tro.
Din død skapte
Thriller om noen av de som rundt deg sto.
Det eneste triste er at du opp til himmelen dro.

You Are Always On My Mind. Skal du vite.

Du er en rocke konge stor,

og derfor din dyrebare stjerne gjør himmelen så liten.

Du sang en gang Who Wants To Live Forever.
Du min vakre stjerne. Will live forever i mange sitt hjerte

Viss en One More Try hadde fått.
Ville nok mange stjerne på himmelen ønsket å se lyset av sin stjerne bli avslått.

Du skulle ikke blitt en stjerne i natten nå, men på en scenen stått.

 

#musikk #dikt #idoler #prince #michaeljackson #elvis #freddie #georgemichael #

Vet jeg hvor syk du er?

Du er tapper, du er snill, du er vakker, du er min søster. Det jeg lurer på er. Vet jeg hvor syk du er? Når jeg besøker deg en sjelden gang smiler du og er så tøff. Du er ikke den personen som jeg snakker med i telefonen. Den som av og til lager lyder som ikke skal være der.  Må stoppe opp for å hente deg inn igjen som du sier.

 


 

Ser jeg alvoret av hvor syk du er? Kan jeg sette meg inn i det? Jeg spør fordi jeg tror ikke jeg vet alvoret av sykdommen, men skjønner at det er ikke noe bra situasjon du er i. Du sier du har 19 i pust. Dumme meg sier hva betyr det? Da sier du at jeg har 100 i pust du har 19. Jeg spør deg om de ikke kan gi deg lungetransplantasjon? Du sier at du må opp 8 kg. Ellers dør du på operasjonsbordet. Hvorfor kan ikke du legge på deg 8 kg sier jeg strengt! Jeg gjør nok det i den tonen for jeg vil ikke at du skal dø! Da sier du. Det er ikke så lett som det høres ut. De jobber med det. Så urettferdig. Jeg kan nesten bare se på en kake. Så er jeg 8 kg tyngre føles det.

 Så kan jeg treffe deg i familiesammenheng. Da blir jeg og andre skremt når du kommer i rullestol fordi det er for langt å gå de ti metrene den dagen.   Så har du og Autoimun. Hva der er viste jeg ikke. Jeg googlet det en gang, og fikk da følgende setning.

Hva gjør du når imunforsvaret ditt er blitt din største fiende?

Der er du! Her skal du sloss mot Kolst, så har du ikke imunforsvaret på din side. Snakk om urettferdighet! Men du! Jeg må si en ting. Du er noe av det sterkeste menneske jeg har møtt noen gang. Nei! Du er faktisk det sterkeste menneske! Du og jeg har hatt mange samtaler sammen i årenes løp, og jeg har mottatt skriftlig tankene dine. Du har gitt meg mange sterke ord på ark. Jeg burde kjent deg så godt at jeg aldri skulle skrevet ordene vet jeg hvor syk du er?  Jeg må avslutte å skrive for det vekker masse minner, og det blir for sterkt til å skrive videre. Poenget mitt er at det er mange mennesker der ute som har kolst, og du er en av dem. Jeg tror du har en tøff hverdag, og jeg håper at du en dag skal få det som du drømmer om. Det fordi du fortjener å ha et friskt og fint liv. Du har gått igjennom så mange tunge år at jeg håper dine bønner snart blir hørt. 

Jeg husker at jeg skulle inn på legevakten en dag. (Jeg var ikke helt bra, men frisk nok i motsetningen til deg.) Det er noen år siden nå. Der borte på benken satt faktisk du. Du så ned, men jeg så deg. Jeg ble skremt og da så jeg egentlig hvor syk du er. Jeg husker jeg sa i ettertid. Du pustet som en skadet liten fuglunge. Jeg brukte det for å samenligne fordi du så veldig, veldig trøtt og sliten ut. Derfor bruker jeg fugl i diktet jeg har skrevet til deg. For du sa. Raymond. Kan ikke du skrive et dikt til meg, om meg? Her er det min vakre søster.

 

Den lille fugl på gjerdet satt.

Den lille fugl på gjerdet satt.
Den virket litt medtatt. 
Den tittet ned, og ikke opp.

Jeg sa. Lille fugl på gjerde der.
Hvorfor ser du ned og ikke her?
Den sa. Min dom har kommet.
Min reise er satt.
Det har de fortalt. 
De med den hvite frakk

Jeg så på den og sa.
Lille fugl på gjerde sitter.
Du skal ikke bli til glitter.
Du skal ikke vise deg. 
Som en engel for meg

Ta dine vinger å fly igjen.
Du er sikker skjør nå, 
Men sterk alikavell.

Du er tynn og skral
Du har visnet litt bort.
Men det er så mye du ikke har gjort. 

Ta så den styrke som i deg bor.
Reis deg opp, og vis at du er mor.
Mor bærer styrke som ingen annen.
Og du min fugl bærer styrken for alle.

Du er vakker du er snill.
Du er syk men vil få det til.
Du har bært mang en byrde.
Du har sikkert mang drømt om å  få dra din vei.

Du søker råd fra stjernen som hos deg i natten sitter.
Den sier du skal ikke bli til glitter.
Din stjerne har nok mang engang sagt.
Du mitt barn skal ikke søke stjernene
denne natt.

                                                       Raymond

(Diktet ble til gjennom samtaler og opplevelser vi to har hatt sammen) 

 

 

 

#kolst #autoimun #familie #hverdag #samfunn #helse #samfunn #dikt 

 

 

 

Farvel George Michael…

Farvel George Michael.

Dette var veldig triste nyheter om at denne store sangeren er gått bort. Jeg kjenner musikkhjerte mitt er i sorg idag. Litt spesielt er at jeg skrev om denne mannen i juni iår. Det fordi jeg var i den situasjonen jeg var i livet mitt akkurat da.

 

George Michael musikk geniet!

 

Musikken hans er som terapi for meg, og det vil den alltid være. Han har fulgt meg gjennom hele tenårings livet og frem til idag. Han var det store forbilde. Musikken, scene oppsette, dame draget absolutt alt rundt han digget vi. Ett av mine store drømmer var å komme på konsert med denne manne. Det forblir nå dessverre bare i drømmene.

 Den største låten som for meg er One More Try. Det er noe med den låten som bare trollbinder meg. Kanskje det er fordi den blir brukt når jeg ønsker å være alene og tankene strømmer gjennom hodet. Jeg hadde og en undulat en gang. Den var meget tam, og det som var veldig spesielt var at den sang hver gang jeg satt på den låten. Og tro meg. Den fuglen har hørt om ikke 1000 vis av låter, så 100 vis. (Det var kun den låten og ingen andre han gjorde det med, Derfor var det spesielt.) 

bG5N3GC-m20

Det er litt spesielt at han går bort på denne tiden. Rundt juletider. Da tenker jeg på at er det en låt han alltid vil bli husket for er det Wham låten Last Christmas. Selv jentene mine elsker den. Jeg kan spille den gang på gang, og de blir aldri lei. En ting er sikkert nå skal du hvile i musikkhjerte mitt sammen med Michael Jackson, Prince, Whitney Houston, Roy Orbison, Elvis og mange mange flere. 

E8gmARGvPlI

#idoler #georgemichael #sorg #musikk #blogg
 

Rart å våkne alene……

 

God morgen folkens og god jul til dere alle. Idag var det å våkne litt anderledes enn jeg trodde. Jeg har egentlig ikke gledet meg så mye til denne dagen, men den ville komme. Jeg vet jeg er ikke alene om det ,og blir ikke den siste som opplever det som første gang. Som mange vet har jeg som mange andre opplevd samlivsbrudd i løpet av året. Det har vært tøft og en har arbeidet med å omstille sin nye hverdag. Denne dagen er en dag jeg alltid har synes vært magisk til å våkne til hvorfor?

Jo! Jeg synes det er kjekt å våkne til at jentene kommer inn og sier –pappa nissen har vært her!  Da står jeg opp med de, og julen har nok startet da. Sånn var det ikke iår. Da var det ikke noen barnestemmer som vekket meg. Det var veldig rart. Sånn er det og sånn blir det fremover i livet, men den første julen er nok litt mer spesiell enn andre tror jeg. Idag sa jeg at jeg er ikke alene. Det er mange mamma og pappa som opplever dette, og mange barn som savner den ene akkurat idag. I skrivende stund vil jeg si at jeg synes det er vemodig å oppleve. Men! Jeg er og i den heldige situasjonen at jeg skal få feire jul med dem, sammen med moren, jeg var med å lage nisse gaven til dem igår kveld, og skal spise frokost med dem. Det er noe jeg gleder meg til.

Hvorfor ser jeg viktigheten i å si akkurat dette? Jo! For det sitter mange mennesker der ute å savner det å feire julen med barna sine. Selv om de ikke er ydmyke og innrømmer det, så gjør de det.  Har du en venn eller venninne som sitter alene akkurat nå. så ta en tlf og spør hvordan de har det. Kanskje du er med og gleder dagen deres. Selv skal jeg på frokost til mine jenter nå. Det skjer fordi etter bruddet har jeg og moren blitt veldig gode venner, og det betyr mye for oss og barna. Jeg er veldig glad for at de har akkurat hun som mor. Jeg har og snakket med en av mine beste kamerater. Kamerat og kamerat, han er vel mer som  en bror for meg i mitt hjerte.

Til slutt vil jeg bare si god jul til alle dere som leser dette innlegget, og ta vare på hverandre. Jeg ønsker og å legg ved et lite gladbilde på slutten. Jeg lo godt når jeg så minste jenten pakke inn denne gaven. Ingenting er vel vakrere enn når barn pakker gavene selv til deg hehe!

#alene #jul #samlivsbrudd #sorg #familie #hverdag #blogg  #barn 

Jakten på julesangene!

Det var en meget god venn av meg som sa følgende til meg.

– Raymond!? Jeg synes ikke julen er som den en gang var.

– Hva mener du sa jeg.

– Jo! Vi hører ikke de gode gamle julelåtene lenger.

 

Det har jeg tenkt mye på selv! Hvor er de blitt av? Når jeg mimrer tilbake til barndommens jul. Ja så er det disse låtene jeg tenker på. Dizze Tunes sine julelåter. Julenissen kommer ikveld og sledeturen.

-4qfOYCYM9Y        

 

For ikke snakke om den gode gamle White Christmas med Bing Crosby. Jeg husker min far sa en gang til meg. –Jeg husker Reidar (storebroren til min far) Raymond. Han søkte rundt på radiokanaler som Radio Luxenborg for å finne akkurat denne låten. (Den gangen han sa det. Spilte de låten den gang på det som het Puddefjord Radio.)

GJSUT8Inl14

 

Nå er dessverre den låten lagt i “glemme skuffen” som jeg kaller det. Er det bare meg og kameraten min som savner de gode gamle låtene som tidligere ble spilt før jul?  For ikke snakke om julealbumet til Kenny Rogers og Dolly Parton. Et udødelig julealbum spør du meg, men spilles ikke lenger. Jeg spiller det mye hjemme. Da vekkes ungdommens jul igjen. Det er masse gode minner i den musikken!

9VDkjxOyJBQ

 

Det er vel bare Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You,  Wham – Last Christmas og Chris Rea – Driving Home For Christmas Som det holdes liv i. Jeg er åpen for at vi skal lytte til nye artister.

 

 

yXQViqx6GMY               E8gmARGvPlI                  THcbQyFtCqg

 Kurt Nilsen sitt julealbum er nåtidens Kenny Rogers og Dolly Parton Album synes nå jeg. Et fantastisk album. Jeg må er ærlig si at Himmel På Jord.  Er jo helt fantastisk. For ikke snakke om Auld Lang Syne Så kanskje det er slik det er blitt. De gamle sangene er pensjonert og de som vi hører nå har overtatt. Det går rett og slett i genrasjoner. Ikke vet jeg. Uansett Måtte det bli en fredelig jul for alle, og må vi spille masse gamle og nye julesanger !

 

0bWE4WPi7dM
 
 
 

 

 

Jan Teigen. Stemmen en drømte om å ha!

 

 

De tre siste lørdagene har jeg sett på TVNorge, der de gir en hyllest til Jan Teigen. Egentlig har jeg lurt på hvorfor han ikke var med på hver gang vi møtes. Uansett! Det er kjempe kjekt å se at denne mannen blir hyllet igjennom 6 programmer på TvNorge. Jeg må si at Jan Teigen er for meg en meget stor artist, og de av dere som har tatt seg tid til å lese om de andre idolene jeg har skrevet om. Tenker sikkert hvor mange er det som er den største for han der fyren der? Den ser jeg,  

Michael, Prince, Phil Collins og for ikke snakke om Elvis. Det som de ikke har til felles med Jan Teigen var at han sang på norsk. Tekstene er lett å huske, og de krøp inn i livet ditt. Uten Jan Teigen i livet hadde det nok vært annerledes. Sikkert rart å forstå, men musikken til Jan Teigen har fulgt meg igjennom livet. Kanskje det er grunnen for at jeg er så glad i denne musikken og artisten den dag idag.

 

Jan Teigen har mange hitter. Ja Det er så mange sanger av han som jeg har likt og elsket, og skal jeg plukke ut de 6 største for meg blir det følgende.

  1. Et menneske…………..Denne sangen vil jeg nok aldri bli lei. En hyllest til sin vakre datter. Fantastisk fin låt. Du har setninger som Det er ingen drøm, det er ingen saga. Det er veldig vanskelig å tro. Er det virkelig dei, min lille Sara? La meg for vugge deg i ro. Sangen har fått navn og den er bare til Sara. For en vakker sang, og den viser at hvor heldige vi er som får skape liv til et menneske.
  2.  Gi meg fri ………… Denne låten sier veldig mye. For meg er det minner om at jeg mener å huske at Jan Teigen kunne sitte på en kafe i Italia og ikke bli gjenkjent. Det er perioder i livet der vi ønsker å være litt usynlige for omverden.  Det å kunne sitte i et land langt vekke fra Jantelov landet, kan til tider være veldig deilig, og du kjenner bare befrielsen, og livet får ny gnist.
  3. Det vakreste som fins ………… Dette er nok den store kjærlighets låten. Noen ganger vet en ikke hvor heldig en er før det er for sent. Men sånn er kjærlighetslivet. Turer opp og turer ned.
  4. Instamatikk ………. Denne låten har nok kommet inn blant mine topp 6. Den er fra Klart dag/Instamatikk albumet. Hvorfor den er en favoritt vet jeg ikke, men jeg hørte mye på denne i vinyl tiden. Jeg prøvde å presse den ut av topp 6, men når det er den første låten jeg tenker på, da blir det veldig vanskelig å kaste den ut av topp 6.                                                                                                                  
     
  5. Min første kjærlighet………..Denne sangen går jeg nok heller aldri lei, men jeg søker etter live versjoner, da jeg ønsker litt ny versjon. Så når han fremfører den sammen med Anita Skorgan, som jeg er usikker om  sangen er til. Det å høre Jan Teigen idag live, uten playback er vakkert. Litt rusken i stemmen er fantastisk musikk i ørene mine.. Det at han synger den med Anita Skorgan ved sin side. Gjør låten enda bedre.  (Versjonen jeg sikter til er fra forestillingen Jan Teigen fra Tønsberg.)  Jeg har opplevd å se Jan Teigen live når jeg var rundt 12-13 år i Tønsberg. Da Opplevde jeg En dags pause låten for første gang. Den kunne nok vippet min første kjærlighet ut av listen, men det gjorde den ikke. Fra den konserten husker jeg de i salen og Jan Teigen sang. Kim hvorfor dro du din vei, Kim hvorfor forlot du mei  Fra den dagen var jeg en stor Jan Teigen fan. Jeg har analysert disse to sangene sammen med Du skulle sagt ifra.…. Jeg tror de tre sangene er i en serie og tilhører hverandre i en historie. Mulig jeg tar feil. Grunnen er for at En dags pause er gitt ut i 1979. Min første kjærlighet er fra samme album, og Mentalkrem albumet fra 1980 inneholder Du skulle sagt ifra                                                                                                                                                                             


     

  6. Ensom natt ………. Ensom natt kastet dessverre Friendly  ut av topp 6. Minnene fra den er nok fra konserten jeg var med Jan Teigen på Radøy, rett utenfor Bergen. Da var denne låten ny på listen hans.  Vakker låt, og denne dagen fikk jeg treffe denne store legenden!


Bilde hentet fra, https://www.rockipedia.no/artister/jahn_teigen-29411/  
 

De fleste låter som Jan Teigen berører blir til noe vakkert, og jeg skjønner godt at Genisis ønsket denne mannen til sitt band. Jeg har mange ganger undret på hva Jan Teigen og Phil Collins kunne skapt sammen. To fantastiske sangere spør du meg.

Jan Teigen har jo mange andre gode låter, men de 6 som jeg har plukket ut er låter som betyr noe for meg, og som jeg har hatt med meg i livets lange vei. Jeg er og blir en Jan Teigen fan, og drømmen om å møte han igjen er stor. Jeg kunne skrevet side opp og ned om denne fantastiske mannen, men en gang må jeg stoppe, og det nærmer seg tiden nå. Jeg er veldig fornøyd med at han har som nevnt tidligere fått 6 programmer i beste seertid på en lørdag, på TvNorge. Der han blir hyllet.

Jan Teigen røsten fra Tønsberg!

#janteigen #idoler