Lionel Richie live på Bergen festning.

 

Av de fire største afroamerikanske artistene jeg liker. Så har jeg vært på konsert med tre av dem. På torsdag fikk jeg oppleve Lionel Richie på Bergen festning. Ikke Koengen, men på plenen. Fantastisk bra synes jeg. Litt synd at når en slik stor artist som Lionel Richie, med så mange hits. Blir bare møtt av rundt 4000 mennesker i Bergen denne kvelden er en skam etter min mening. Kanskje han hadde sin storhetstid på slutten av 80 tallet, begynnelsen av 90 tallet. Burde blitt vist mer respekt enn dette. Han har valgt å ta turen til Bergen, og blir da møtt av mindre mennesker enn det er på en gjennomsnitlig  brann kamp, med dårlig oppmøte.

 

 

Uansett det ødela ikke for oss som møtte fram. Det å høre sanger som Penny lover som er den største for meg. Stuck on you, Hello og ikke minst We are the world. Sist nevnte var jo bare helt fantastisk at han spilte. Det var jo bare en drøm som gikk i oppfyllelse. Jeg lekte med tanken, og må ærlig si at jeg hadde aldri trodd at den skulle bli spilt. Der tok jeg heldigvis feil!

Bergen festning som arena for intim konserter som blant annet denne var et supert sted å være. Her kommer jeg garantert tilbake for å høre flere store artister, dersom de velger festningen som arena. En kommer veldig tett på artistene om en står helt foran eller bak. Ikke slik som på Koengen. Skal man få samme følelsen må en vell innenfor Golden Circle området. Der var jeg med Iron Maiden og det var bra, men viktig å få sagt. Det er fantastisk at vi har disse to arenaene for konserter så tett inntil sentrum. Til slutt vil jeg si. Takk for en fantastisk kveld Lionel Richie
 

 

Likheten mellom huskatter og de store kattedyrene? De er alle født til å drepe!

Så har Rapunzel klart å skaffe seg helte status i nabolaget. Hun sitter i timesvis og vokter rottehullet i borettslaget. Så kommer hun vandrende med et trofeet i munnen. Her var jeg så heldig at jeg fikk tatt det hele opp på video og bildeserie.  Om hun spiser dem vet jeg ikke, men ryktet sier at det er blitt observert at hun spiser fangsten sin. En gang er det og observert at hun har lagt de fra seg til Kråkenes store glede. 

Det er nå en ser slike bilder at en får bevis på at huskatter har en ting til felles med de store kattedyrene som Løver og Tigere. De er alle skapt for å drepe. Instinktet ligger der, og det viser ihvertfall Rapunzel. Du er bare verdens beste katt Rapunzel!

video:vid25890403135044

 

 

#huskatter #jakt  #hverdag #samfunn

Stoltzen for første gang!

,.l

Da har jeg gått Stoltzen for første gang. Det skal være opp mot 918 trinn, men jeg følte det aldri tok slutt.  Jeg har alltid sagt at jeg skal aldri falle i den fellen med å følge trenden å gå Stoltzen. Nå har det skjedd, og jeg skjønner at folk blir hektet.  Her kan man ikke bare komme og tro at dette er en rute en løper opp lett som ingenting. Utfordrer en disse trappene vil en skjønne fort at det er en selv som virkelig blir utfordret. 

#norsknatur #stoltzen #trening #familie

 

 

Alghero den vakre steinbyen i Sardina, i Italia

 

Sommeren 2016 endte i Sardinia, nærmere bestemt Alghero. Alghero viste meg det jeg har drømt om siden jeg falt for Italia tilbake i tenårene. 
De stein belagte  gatene, de trange gatene som er fylt med hus bygd opp av stein. Kirkene i Italia som har noe så fantastiske utsmykninger.  Disse kirkene må bare oppleves. Det holder ikke med å bare se på film eller bilder. Jeg gikk inn i en av dem. Hele atmosfære der inne. Musikken i høytalerne, utsmykkingen, absolutt alt som var der inne. Jeg skjønner at folket finner den indre ro inni i kirkene her nede.

 

 

 

 

 

 

 

 

Folket! De lokale i Alghero viser deg respekt og høflighet, og det igjen gjør at det blir gjengjeld. Jeg har alltid vist respekt til de stedene jeg har møtt. Det som er spesielt med Alghero er at her fant jeg fort roen. Vi vandrer rundt i gatene og barna gikk enten foran eller bak oss, uten at far måtte ha dette Haukeblikket som han har på ferie i blant annet Tyrkia. Da jeg og de andre kjøpte ting der nede. Om det var i butikken eller på gaten. Så var ikke selgeren pågående. Heller mer smilende og greie. Det er sånn det skal være. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bassenget ved hotellet hadde en grei regel. Det åpnet ikke før kl 10.00, og dermed hadde alle en sjanse til å få seg en stolplass. Litt sein åpning, men det igjen hindret at folk la fra seg håndkler for så å gå på stranden. Det er noe av det verste jeg vet. Disse egosentriske menneskene som tar de beste plassene ved bassenget, slik at stolene står tom i timevis. Når de er ferdig å “deige” seg på stranden kommer de opp til bassenget. Da er det bedre at de heller kan ta de plassene som er ledige når du kommer opp igjen tenker jeg. Det er kort fortalt om Alghero i Sardinia, men det skal komme enkelt innlegg og bilder om de forskjellige opplevesene i byen.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

#alghero #sardinia #italia #chartertur #sommeren2016 #familie #syden #reise