Kurt Nilsen. Den store stemmen fra Åsane.


bilde lånt fra viljen.vgb.no

Jeg er inne i en tid i livet som er noe spesielt. Jeg har og i denne perioden begynt å høre mye på Kurt Nilsen. Musikken hans er på en måte terapi for øyeblikket. Eller jeg vil vel egentlig ikke kalle det terapi. Livet mitt er faktisk mye bedre enn det har vært på noen år. Når det gjelder musikken hans så er det live albumet som er det store akkurat nå. Det som er spesielt med Kurt Nilsen er at det skulle dessverre gå noen år før han festet seg i musikk hjerte mitt. Jeg var en av dem som ikke surfet på denne idol bølgen som mange andre gjorde. Idag skal Kurt Nilsen hylles for den artisten han er!

 

Det er under julealbumet jeg fant virkelig interesse for Kurt Nilsen og den vakre stemmen hans. Der han kom med sanger som Gje meg handa de venn og Auld lang syne. Den først nevnte er meget spesiell for meg. På en merkelig måte tenkte jeg mye på min bror i denne perioden. Kanskje han trengte en hånd og hjelpen min? Ikke vet jeg? (Dette var julen 2010. Februar 2011 døde min bror brått og uventet.)

   

 

Jeg begynner å lytte til Kurt Nilsen i den største sorg perioden i livet mitt. Albumet Rise to the Occasion kryper inn i hjerte mitt. Jeg begynner å gå tilbake i tid, og lytter til låter som I‘ll forget you. Så har en låtene fra albumet A part of me som er egentlig fullspekket med fine låter. Skal jeg plukke ut to av låtene, blir det Never easy og my street Som jeg lytter mye til akkurat nå. Kurt har en fantastisk stemme, og når jeg først har forelsket meg i den vil det vare lenge, eller egentlig for alltid. Han har klart å fotfeste seg i musikk hjerte mitt for å si det sånn.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

 

Jeg var dessverre ikke på konserten han hadde på stadioen, og heller ikke på 16 mai 2013 på Bergen festning. I ettertid angrer jeg på at jeg ikke kom meg på de to konsertene. Akkurat nå er jeg som sagt inne i en Kurt Nilsen periode. Enkelte artister og band fanger meg i perioder. Det er artister som blant annet Elvis, Michael Jackson, Kenny Rogers, Iron Maiden, Europe og akkurat nå Kurt Nilsen. Kurt Nilsen er som sagt multitalentet, låtskriveren og scenekunsteren. Han er rett og slett mannen med den store stemmen fra Åsane!

#kurt nilsen #idol #underholdning 

Da brøt vi forbannelsen!

 

 

Endelig klarte vi å bryte forbannelsen som hang over lærerne. Det er sikkert 10 år om ikke mer siden lærerne vant over 7 trinn. Det skjedde i dag. denne flotte gjengen sørget for at 7 trinn måtte seg slått. Stillingen ble 6-3 til lærene. Det var sol og god stemning.

Nå er det skoleavslutning for tweens jente. 

 #skole #oppveksttun #fotball #familie #barn 

Den gamle grusbanen

 

Godt brukt grusbane søker fotballglade barn. Det ligger en grusbane i naturvennlig omgivelser i Fyllingsdalen. Godt skjermet fra bil trafikken, men som står dessverre mye tom. Den har en lang historie bak seg, og er ikke noe nybegynner i faget. La meg fortelle deg historien om fotballbanene som var så uendelig populær, men som er blitt så glemt.

Jeg velger å ta dere tilbake til 1975 – 80 tallet og fremover. Banene var sikkert og blitt brukt lenge før det. Jeg vet ikke når den ble bygget, men vi flyttet inn i 1967, så den kan ikke være stort eldre. Fotballbanen bak huset, eller bak med “høyeren” Det kalte vi stedet fordi det står en høyblokk der. Fotballbanen var i bruk hver dag, og vi måtte vente på tur. Den gangen da ordet internett ikke eksisterte og den digitale verden var helt fremmed. Det var den tiden det ikke fantes mobil, og vi kunne ikke bare kontakte hverandre over sosiale media. Vi måtte ut for å finne hverandre, og et av de viktigste stedene var på fotballbanen. Der var alle kameratene våre. Grusbanen har mange gode fotballspillere som har tjent den. Den har hatt spillere som endte karrieren sin i Fyllingen, Løv-ham og sist men ikke minst Brann.

 

 

 

Banen vår hadde ikke de fineste målene, men de fungerte. Og gikk ballen i mål hørte du den smalt i nettet bak. Om vi ikke hadde nett på målene så hadde vi nett bak. Skulle ballen gå over, var det den som skjøt som måtte hente den. Det er faktisk utrolig at målene står like støpt ennå. Da tenker jeg på alle de gangene vi har hengt i tverrleggeren og dinglet. Men vi var strenge på det å utføre hærverk på målene. Viss det var noen som løsnet tverrleggeren så kjeftet vi andre på dem. Den gangen var denne grusbanen verdifull. Vi var glad i banen vår og vi passet på den. Det nærmeste vi kom gressmatte den gangen var marken på andre siden av gjerde, men da jaget vaktmesteren oss.  

 

Vi var så mange som spilte på denne banen at det var alltid noen som måtte sitte på innbytter benken. Innbytterbenken var denne stein-rekken. Her var det ikke plass til pyser, og smerte i rompen av å sitte på stein fikk vi ikke. Vi var fornøyd med det vi hadde, og viste ikke om noe bedre. Jeg og kompisene mine satt mye her nede, og ventet på tur.

Så kjære barn. Dersom dere ikke er redd for å falle på grusen, og få skrubbsår, sand i øynene, bli skitten så er dere hjertelig velkommen til å bruke denne grusbanen. Det skal og sies at gatecupen som dagens BA arrangerte en gang på 70 tallet ble vunnet at Ortuflaten United. Førstepremien var en tur med Englandsbåten. Den gamle grusbanen var Ortulaten Umiteds treningsfelt. Grusbanen bak i “høyeren”

#familie #fotball #hverdag #barn #digitaleverden
 

Kanadaskogen “villmarken” mellom Fyllingsdalen og Laksevåg.

 

 

Kanadaskogen ligger mellom Fyllingsdalen og Laksevåg. Det ryktes at selve navnet stammer tilbake til tiden da mange nordmenn vandret ut til Amerika og Canada. Det var en speiderleder som tok med seg speidere på tur i kanadaskogen fordi det var det nærmeste de kom villmarken i Canada. Her har du alt! En naturperle uten like. Når en vandrer på tur innover i Kanadaskogen har man mange muligheter. En kan holde seg på grusveien som fører deg til Nipedalen på Laksevåg. Eller en kan bare følge veien og turen går tilbake til Fyllingsdalen, Turen tar en drøy time og den gir deg oppover og nedover bakker, noe rette strekninger. Alt er lagt til rette om du går på tur med eller uten barnevogn, rullestol eller velger å sykle. Veiene er godt gruset, og veldig fint underlag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kanadaskogen har og mange stikkveier som er godt skiltet. En kan vandre ut av hovedveien for å kalle det det som går igjennom Kanadaskogen og inn på slike merkede stikkveier. Disse veiene eller stiene fører til blant annet Viggohytten, Laksevåghytten, Damsgårdsfjellet, Moseplassen. En bør holde seg på stiene, og ikke bevege seg fritt rundt viss en ikke er kjent. Det er muligheter å gå seg vill i Kanadaskogen.  Kanadaskogen har alt en trenger for å komme seg i form. Om en går på tur, sykler eller løper. En kan bevege seg ut av grusveien og løpe i ulengterreng, eller gå som jeg gjør for ryggen min. Da jeg gikk der inne igår, lyttet til fuglelivet som var der, og ser den deilige naturen som er i Kanadaskogen, om det er sol og sommer, vår, høst eller vinter så slom det meg tanken: Ja! Kanadaskogen er verdens beste treningsstudio. Den kan gi deg den utfordringen du ønsker. Ønsker en å løfte tungt er det alltid noe en kan flytte på. Istedenfor å løpe på en tredemølle, eller en stepmaskin. Kan en utfordre bakkene i kanadaskogen eller det ulengede terrenget. Og ikke nok med det så får en lukten av norsknatur.

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg måtte bare legge ved bilder for å vise hvor vakkert det er når det er lagt ned slike stier for at turgåerne ikke skal måtte tråkke i myr og slikt. 
 

Så har du denne lille perlen et godt stykke inn i Kanadaskogen. To steiner som er plassert som benker. Her kan du sette deg ned for en hvil viss en ønsker det.

Skal jeg på slutten ta frem en negativ ting om Kanadaskogen, så har det ikke noe med selve naturperlen å gjøre. Det finnes mange hundeiere som ikke plukker opp etter hundene sine, eller kaster bare posen fra seg i naturen. Det er jo ikke noe en kan klandre selve naturperlen for. Det er bare mennesker som ikke burde gå der inne. Svine til en slik naturperle er en skam. Det andre er at kommunen burde fått opp flere avfalls containere. Det fordi det er en på Fyllingsdal siden og en på laksevåg siden. Det blir er stykke for folk å gå med boss. Ellers er Kanadaskogen å anbefale for de som ønsker seg en fantastisk tur i ekte norsk natur.
 

#norsknatur #Kanadaskogen #Natur  #hverdag  #Fyllingsdalen #Bergen #sommer #sol #familie

George Michael musikk geniet!

Jeg skulle ikke skrive om denne fantastiske dyktige mannen ennå, men livets vei gjør det slik at noen ganger forandre ting seg på veien. Jeg var vel sammen med en av mine beste kompiser en meget stor Wham fan. Bandet som George Michael spilte i sammen med Andrew Ridgeley. Den dagen Wham ble oppløst og de gikk hver for seg, Pepsi og Shirlie (kordamene) prøvde krampetrekkende å starte for seg selv. Der de hadde bare en hit som jeg kan huske (Heartache) , og for ikke snakke om Andrew. Jeg tror han bare ga opp hele musikk karrieren. Jeg kan ikke huske hva som skjedde der. Uansett så forlot store deler av fansen de andre for å følge musikk geniet George Michael deriblant meg og beste kompisen min.

 

 Som nevnt ble jeg kjent med George Michael gjennom Wham. Han var en person vi virkelig så opp til. Han var damekisen nr 1, og jeg og beste kompisen drømte nok om å dra like mye damer som han. Det ble nok bare med drømmen. Senere i livet sto han frem som homofil. Det er et valg jeg har veldig stor respekt for. Det kom egentlig som lyn fra klar himmel den gangen, da vi trodde han var heterofil med tanke på damene som hang rundt han. 

Musikken til George Michael sitter hos meg igang tankeapparatet. De siste ukene har musikken hans vært til god terapi for meg. Min sønn så en dame gråte etter enkelte sanger av George Michael live. Han stiller seg undrende. Jeg sier til han. Dersom du ikke er en stor fan av mannen vil du ikke forstå hvorfor. Det fordi denne musikken har fulgt livet ditt. Og det mener jeg! Rart men sant. Jeg har hatt mange tenkende stunder med Phil Collins musikken, men han kan ikke sammenligne seg med alle de tidene jeg har brukt på George Michael. Han er nok den personen som har berørt meg mest med låtene sine følelsemessig.

Sanger som One more try har berørt meg mye. Jeg kan egentlig ikke si så mye rundt den låten. Den er for personlig i livet mitt. Derfor kan jeg ikke gå for mye i detaljer. Storhetsalbumet til George Michael er Older albumet for meg. Det er nok det albumet av han jeg virkelig har slitt ut. For ikke snakke om albumet over av wham, Make it big. Mange store hits som: Wake me up before you go go og everything she wants. Ellers hadde du last Christmas,  im your man og freedom. For ikke snakke om Careless whisper en av de vakreste balladene som er skrevet spør du meg.

 

Under older albumet var George Michael med på MTV’s unplugged. Et album som dessverre ikke kom ut. Ryktene sa at han snakker til moren som sitter i salen, og som dør kort tid etter konserten. Dette skal være grunnlaget for at unplugged albumet aldri ble utgitt. Dersom en ikke skaffet seg en botleg for det kom ut. (Botleg var den gang ulovlige album fra konserter og studieopptak.) Denne konserten synger han en Wham låt. Everything she wants. Det er den råeste versjonen av den sangen jeg har hørt. George Michael har virkelig under denne konserten sydd sammen det perfekte bakgrunnskoret. Det består av damer og menn, men kun en hvit dame. Resten er afroamerikanske sangere fra begge kjønn. Han gjorde det jeg ville gjort dersom jeg hadde vært en sanger så stor som han. Er det noe som er fantastisk å lytte til, så er det disse afroamerikanse korsangerene. De har en fantastisk stemme spør du meg. det at du og ser at de koser seg alle sammen under konserten er kjempekjekt å se på.

 

 


 

Når det gjelder konserten som George Michael hadde i London 2008. (live at earls court ) Må jeg si at det var gøyt å se han bare kom ut en dør i sceneveggen. Den så jeg ikke komme, men det viser at han overasker alltid. Det at han drar og med seg fansen til å synge med, og for å skape den magiske stemningen gleder meg.  Min store drøm er nok å være på en konsert med George Michael. Måtte den drømmen gå i oppfyllelse one day.

 

#Georgemichael #music #idoler