Farvell sorg og halaien glede

Jeg har tatt en viktig men riktig avgjørelse denne uken. Jeg valgte å ta farvel med sorgen. Det høres sikkert rart ut at jeg kan bare over natten ta farvel med sorgen, men det er mulig. Det er litt som i ordene til Obama. Vi kan ikke vente på at forandringene skal skje. Viss vi vil ha forandringer må vi ta tak i det selv, og det er bar vi ene og alene som kan gjøre det. Jeg skal forklare deg hvorfor.

 

I desember 2002 døde min far av lungekreft. Jeg tok det tapet veldig tungt, det fordi jeg var veldig glad i min far, og jeg gav han et løfte/håp om at han skulle komme hjem igjen fra sykehuset. Det ble aldri slik. Jeg i mitt hode klarte ikke å holde løftet, og jeg vet jeg ikke kunne klandres for det. Det hjelper lite når en er opphengt i at jeg lovet han å komme hjem. I februar året etter, altså 2003 treffer jeg verdens herligste jente. Hun blir over en tid min samboer. Det hun får med seg på lasset uten å vite det er en sorgfull kjæreste. Jeg klarer ikke å slippe sorgen over min far. Jeg som elsket blant annet å feire de forskjellige høytidene mister gnisten for det. Slik er det frem til julen 2010. Det er den første julen jeg virkelig gledet meg til, og det skulle ta 8 år.

Livet blomstrer og jeg vil rydde sorgen vekk av livet mitt. Endelig skal jeg slippe å ha den hengene på mine skuldre. Februar 2011 banker sorgen igjen på min dør. Min bror som og er en av mine beste venner dør brått og uventet av hjerteinfarkt. Jeg har samtidig hatt en tøff tid på jobben. Den gangen arbeidet jeg på et ungdomssenter for ungdom mellom 15-18 år med store adferdsvansker. Når alt dette kommer på samme tid, blir jeg utbrent. Jeg henter meg opp igjen over tid, men sorgen har igjen fanget meg. Denne gangen hardere og mer trykkende. Jeg slutter å gjøre kjekke ting, fordi min bror ikke kan være med. Jeg går inn i en sorgboble og tenker på han hver dag. HVER DAG frem til uken som har gått. Det er tøft og det er tungt, men samtidig en lettelse. Jeg har  tatt et oppgjør med meg selv.

Er det noe min far og min bror ikke ville at noen skulle gjøre viss de dør. Så er det å slutte å leve! Jeg sluttet å leve. Jeg er smilende på jobben og ute blant folk, men hjemme, og for meg selv får sorgen virkelig leve livet. Onsdag 25.05.16 er den først dagen jeg ikke tenker på min bror, eller far. Jeg har faktisk ikke tenkt på de og jeg har smilt den dagen. Jeg har ikke kastet de ut av hjerte, men jeg har kastet energien deres vekk fra meg. På den måten fikk jeg smilet tilbake, og jeg har bestemt meg for at jeg er ferdig å sørge over dem. Det er veldig veldig trist at de er død, men jeg kan ikke bære deres energi med meg lenger. Den tar viktig plass i livet mitt som jeg må bruke på meg selv og de rundt meg. 

Som nevnt tidligere skal jeg nå virkelig smile. Jeg vil leve livet, gjøre kjekke ting som jeg gjorde sammen med blant annet min bror uten å ha dårlig samvittighet. Dra til byen med venner, gå på konserter, gå på fester, reise på ferier med familie og med venner. Jeg vil rett å slett leve og være lykkelig igjen! Så farvel sorg og velkommen glede. 

#Sorg #Lungekreft #Hjerteinfarkt #Familie #Hverdag #Glede

 

Michael Jackson The king of pop

 

 

Michael Jackson er en av mine største idoler. Han er The king of pop, og jeg har nevnt i et annet innlegg at Prince er den største for meg. Jeg har på en merkelig måte følt at jeg dolket Michael i ryggen i ettertid. Michael hadde alt som fenget for meg. Hele konseptet rundt Michael elsket jeg. Er det en artist jeg virkelig kunne levd livet til så er det Michael. Det var den store drømmen. .

Billie Jean var begynnelsen for meg. Jeg husker det som det var igår. Mowtown sitt 25 års jubileum rundt 1983.Der alle som var kommet ble tidelig fortalt at noe stort skulle skje. Vi er tilbake i 1983, glitter og stas var inn. Så kom rosinen i pølsen. Michael Jackson og Jackson 5. De hadde ikke vært på scenen sammen på 8 år. Vi var i ekstase! Jeg tror jeg så det VHS opptaket sikker 1000 ganger.

 

 

Skal man oppleve energien rundt det som skjedde den gang må en oppleve det i den tiden. Det kan egentlig ikke sees idag, og prøve å danne seg et bilde hvordan det var. Det fordi dette var begynnelsen på alt det vi fikk oppleve med Michael Jackson. Når man har sett det man har sett av han så blir denne scenen bare litt av alt, og begynnelsen av det som ble bare ble større og bedre, men den gang var det stort.

Så var det bare å skaffe seg albumet Thriller. Gud bedre meg jeg spilte det albumet mye. Jeg elsket hele albumet, og favorittlåtene som Billie Jean, Beat eat, Thriller og P.Y.T sist nevnte er vel den låten fra albumet jeg hører mye på idag, mens Billie Jean er den mest spilte låten.

Så går det 5 år og Michael kommer med Bad albumet. Igjen det kan ikke forståes når man ikke opplever tiden. Vi har ventet 5 år på dette albumet. Noe nytt! Thriller almbume er slitt i stykker, og vi er sulten på noe nytt. Jeg ser det for meg. Jeg bare tar albumet rett til kassen og betaler. går hjem hiver av meg skoene og jakken. inn på platespilleren. Jeg skal høre bad for aller første gang. Jeg har til da aldri hørt låten. Igjen effektene i den videoen. Vi i hverfall jeg er solgt. Vi er blitt Michael fan forever. Låtene som Bad, just good friend med Steve Wonder, man in the mirror, liberian girl rommet i høytalerene.

Om Michael ikke hadde den råeste stemmen jeg har hørt, så var han den råeste entertaineren, scene shower, hele konseptet var bare rått. Effektene som ble lagt til sangene live elsket jeg. Jeg har heldigvis vært på History konserten med han på Vallahovin, rundt 1997.

 

r3Q5tbZvSbE

 

Er det et minne jeg har for livet når det gjelder musikken til Michael så er det tilbake til tidelig 1990 tallet. Fra Dangerous albumet, og låten Jam. Det var sommer og jeg stilte inn låten på en cd og full guffe på stereoanlegget. Min far satt inni stuen, så spilte jeg selve ruteknusingen på låtsporet. Trykke pause rett etter og hørte inni stuen.HVA I GRANSKUEN VAR DET?  Deretter setter jeg på låten. Min far trodde jeg hadde knust ruten på rommet. Hehe

Nå er Michael dessverre død og vi skal aldri mer få se han live, men han skal sammen med de andre store få leve i hjertene våre. Michael Jackson fan forever!

 

YqQEdG8BF98

 

#Michaeljackson #Bad #Thriller #Musikk #Idoler

Tivoli tur med jentene!

Igår gikk turen til sentrum og Lunds tivoli. Jeg personlig står over  disse lekene viss jeg kan, mens jentene elsker alt som har med fart og spenning på tivoli. Det har de nok etter moren. De prøvde koppene og alt annet som kunne slenge de rundt.


X-Force var en av favorittene deres.

Mens nyheten Dragon Nest fikk de ikke entre. Da satt faren ned foten, mens moren var veldig klar. Heldigvis hadde moren med en venninne som støttet faren. 

Radiobilene var blant favorittene til ungene og faren. Her var det morsomt spesielt når minsten nynnet og sang mens hun kjørte. Det var en herlig kveld, og ungene storkoste seg.

#familie #Lundstivoli #tweens #barn

Kolst og Autoimun

 

Her forleden dag var jeg ute hos min søster der vi feiret dagen til henne og datteren. De har bursdag samme dag,14 mai. Tenk å oppleve noe så kjekt at du har bursdag samme dag som moren din! Spesielt når en er så glad i moren sin, og at hun er faktisk veldig syk. Så syk at dersom hun ikke får medisinsk hjelp som lungetransplantasjon så vet en ikke hvor lenge hun har igjen.

Hun er min nest eldste søster, og er kolst pasient grad 4, og jeg har ikke tenkt på hvor alvorlig det er. Jeg har faktisktik hørt hun si det mange ganger, men har ikke tenkt over alvoret. Jeg gikk derfor inn på LHL sine nettsider. Der finner jeg følgende tekst. Jeg siterer… Stadium IV: Svært alvorlig kols, alvorlig luftstrømsbegrensing. Oksygenbehandling er ofte nødvendig. Hun har altså svært alvorlig kols. Det er ikke bare det. Hun har og Autoimun. Kort fortalt: Hva gjør en når imunforsvaret ditt er blitt din verste fiende?  Der har vi henne. Kolst grad 4 og Autoimun. Der sitter hun, tynn. Rettersagt meget tynn. så tynn til at hun ikke er sterk nok for en lungetransplantajon.

Det er hun. Den egenskapen hun har er at hun er sterk som bare det. Ja! Hun er en fighter selv om hun er i den tillstatanden som hun er i, så skal hun være med på det meste. Det at hun prøver gleder meg, men det som skremmer meg er at når hun bare bytter en bleie på barnebarnet så må hun sette seg ned for å hente inn igjen kreftene. Hun er sterk, men enda så svak.

Det som er urettferdig er at jeg kan nesten bare se på en kake, eller feitende mat så legger jeg på meg, mens hun som spiser alt mulig ikke gjør det. Det er bare snakk om 8-10 kilo, men det skal vise seg å være veldig vanskelig for henne å få. For meg lett som ingenting. 

 

Er det noen som har goder feitende råd? Som kan tipse meg om hva retter som kan legge på henne. Så taes de imot med takk! Ikke kjerringråd, men retter som virker, og gir henne styrke, mer kjøtt på kroppen og samtidig er sunt.

#kols #autoimun #Hverdag #mat #familie 

 

 

 

Tweensen og minsten utfordres i vennskapets magi


 

De siste dagene har tweensen og lillesøstrene hatt litt turbulent forhold. Det er jo normalt grunnet alderforskjellen. Den ene liker å terge den andre, og tweensen synes at minsten er teit av og til. Her kjenner vi oss alle igjen. Den ene er 9 år og den andre er 6 år. Den store klassikeren at den eldste er i en tidsperiode der minsten er kjedelig å være med.  Jeg sitter inni stuen og lytter til samtalen de har på rommet. De vil selvfølgelig leke med my little pony begge to. Den minste som tør å utfordre tweensen og venninne hennes nekter å gi fra seg pony til tweensen.  Hun vil heller ikke leke med henne. 

 

 

Jeg går inn for å løse problemet, og får jo hele leksen på hvor teit den ene er og motsatt. Hvor tar jeg det herfra? Jo! Jeg har sett masse, og da mener jeg masse my little pony med jentene. Jeg vet og at de heter Rainbow  Dash, Pinkie Pie, Apple Jack, Fluttershy og Rarity. Ha! Det er bra for å være en pappa. Å kunne navnene på dem. Jeg ser på jentene og sier. Hhmm… er det dette  my little pony står for? De ser på meg. Jeg sier igjen. Er det dette som er my little pony? Er ikke kraften mellom de fem sammen vennskaps magi? My little pony handler om at vennskap er sterkest.   

Jeg sier ikke mer og går ut av rommet. Det går sikkert 2 minutter og jeg hører latter og lek på rommet. Jeg må selvfølgelig gå inn til jentene for å si. Kjempefint! Der viste dere at når dere leker med my little pony skapes vennskaps magi !!!

Ha en magisk dag videre folkens!

#barn #lek #pony #mylitlepony #vennskap #tweens  

Selvtillit ! Er å ha tillit til egne evner?

Jeg har troen på at elever skaper selvtillit ved å blant annet skape resultater. Hva kan jeg som lærer og vikar gjøre for å bygge opp selvtillit hos elever i tweens alder? Når jeg underviser i timene så shaker jeg hand med elevene når de kommer frem til rett svar, eller dunker knuttett hånd mot hverandre. Det tenker jeg er med på å styrke selvtilliten på dem. De ser at jeg liker at de får det til. Jeg elsker å se at elevene mestrer ting som de sliter med. Jeg var ikke blant de flinkeste på skolen selv, og vet hva det er å ikke mestre. Selv om jeg er lærervikar  i timene, og det er noe de ikke forstår og som jeg selv sitter fast på. Så innrømmer jeg at jeg må søke litt om det, og lover de at vi skal finne ut av dette sammen. Det viser elevene at vi voksne må av og til tilegne oss kunnskap på nytt.

Når det gjaldt det å rose elevene ved rett svar. Så er jeg flink til å gjøre det samme når jeg ser en elev arbeider intens med å finne et svar. Da sier jeg til dem kjempefint/kjempebra. Jeg er veldig flink til å skryte av elevene, og sørger for at alle får skryt iløpet av timen. Jeg tror at mye positivt gir læring. Når elever ikke vil jobbe, kan det være for at de ikke mestrer eller er usikker på det vi arbeider med. Jeg tilbyr meg da å hjelpe, og oppmuntrer de til å finne bøkene. Noen gjør det, mens noen ganger ikke. Så hvor stopper alderen for at de ikke synes slik skryt er kult lenger?

Da jeg arbeidet for noen år siden i barnevernet. Var jeg og flink til å skryte av de som bodde der. Disse barna var ikke i tweensalder, men i tenårene. De tilhørte tweensperioden. Det fordi de  vokste opp i den tidsperioden. Det som jeg merket med dem var at de ikke synes det var like kult å motta skryt i plenum. Da markerte de seg ved å tøffe seg for å skape autoriotet hos de andre. Når de kunne være alene i fellesskap eller på rommene sine. og vi da Skrøt av dem, da smilte de og takket. 

Som sagt jeg tror at tilegnet kunnskap og mestring = selvtillit ! c.”)

#selvtillit #mestring #barn #skole #Hverdag #Familie #tweens #barnevernet #tenåringsperioden 

AHA live på Koengen

AHA LIVE I BERGEN, KOENGEN 7 MAI 2016

 

Igår var jeg på Koengen for å høre på AHA. Det er jo ikke akkurat favorittbandet mitt, men jeg gikk på denne konserten fordi jeg ønsket å få med meg AHA live. Jeg er vokst opp med AHA, og var i tenårene når de fikk sitt gjennombrudd med Take on me.  Jeg har ikke hatt annet enn The hits album av AHA, men har selvsagt full respekt for det som de har gjort. De har faktisk satt Norge på verdenskartet innen musikk.

Det er med AHA som med Genesis. Det er vokalisten som fanger min interesse. Morten Harket sitt album Wild seed, og låter som Lay me down tonight , og fra hans nyeste album låter som  Brother smelter meg. (albumet Brother) Så en konsert på plenen til Bergen hus festning med Morten Harket hadde jeg likt mye bedre. 

Så var jeg der sammen med en god kamerat. Alt lå til rette. Fint vær, god temperatur og god musikk. Blandet musikk fra nå tid og 80 tallet. Det var synd å ikke være lenger fremme enn jeg var, og det er jo akkurat slike konserter som er verd å være innenfor golden circle, men mye penger for et band som ikke står deg så nært. Nå har jeg fått oppleve de live, og kan skrive de inn i live boken. Det blir ikke noe ny AHA konsert for meg, men som sagt. Morten Harket på plenen. Ja takk!

#Koengen #Bergenlive #livemusic #ahalive 

 

 

Best i test = terningkast 1

Idag skulle vi bare grille noen pølser og grillbein utenfor blokken. Bergen bader i sol og det første bergenserne gjør da er å kjøpe grillmat. Solkrem kjøper vi senere. Vi kjøpte en slik engangsgrill. Når jeg tente fyr på den så begynte den å ose etter en stund. Jeg fant fort ut at det var ikke alt papiret som var antent. Når den var begynt å varme startet vi med grillbein eller hva det heter. Jeg skjønte fort at de måtte vi legge over på naboens grill. Ellers hadde de blitt svidd før de hadde vært ferdig stekt.

Denne type grill passer kun til pølser og oppvarming av pølsebrød.  Når jeg ser på den andre jeg har. Så ser jeg at den har fått terningkast 6, og er best i test. I hvilken test er det? Rett terningkast er 1 spør du meg.

 

#familie #Hverdag #Engangsgrill #Grillsesong

Flagget vaier i mai måned!

 
 Jeg må ærlig si at det er kjekt å heise flagget spesielt på 1 mai, 8 mai og 17 mai. Arbeiderens dag selv om det har forandret seg siden sin opprinnelse i 1942. Før var det en fridag, og kun de yrkesgrupper som ikke kan ta fri som var i drift.17 mai. Jeg må ærlig si det at det er en skam at søndagsåpne butikker har åpent på selve grunnlovsdagen, men sånn er det dessverre blitt. Så har vi 8 mai. Frigjøringsdagen.
 
8 mai. Viss jeg spør enkelte mennesker hvorfor vi feirer 8 mai. Så sier mange. Det er kvinnedagen. Nei Sier jeg. det er den 8 mars. Jeg kan jo på en måte forstå at de bommer. Samme dato, og fordi den ene markerer kampen mot undertrykkelse av kvinner, og kampen for deres stemmerett. Mens den andre markere undertrykkelse av et land og et folk. (Ja vi var jo ikke alene om å bli undertrykket.)  

 

#1mai #8mai #17mai #kvinnedagen #grunnlovsdagen #frigjøringsdagen #flagg #mai 
 

A-ha på Koengen, og Brann vs Start på stadioen idag

A-ha på Koengen, og solen har begynt å varme opp byen. Det er jo bare helt fantastisk! Det er ikke mange byer som slår Bergen når solen skinner. Så skal Brann møte Start på stadioen. I sentrum skal det løpes her og både der forstod jeg. Det kan jo ikke bli bedre. 

Jeg må ærlig si at jeg er ikke så stor fan av Aha, men jeg må ha med meg denne konserten. Det er fordi jeg har lyst til å oppleve de live en gang i livet. Jeg angrer den dag idag at jeg ikke fikk med meg konserten på Brann stadion for noen år siden. Jeg var da sikker på at Aha aldri ville samles igjen. Så er de kommet til Bergen atter en gang. Så her blir det Brann pluss Aha konsert!

 

Ha en god lørdag folkens! Det skal jeg ha c.”)

#A-ha #Aha #Koengen #Brann #Brannstadion #Bergen #Musikk#Konsert#solskinn