Phil Collins. The Man!

Er det en artist jeg virkelig har respekt for så er det Phil Collins. Jeg så “Going back” konserten fra 2010 mener jeg. Der han sier noe slikt som. Jeg er veldig glad for at dere er kommet på konserten min idag. Det er lørdag, vi er i New York, og dere velger å bruke kvelden på konsert med meg.  Phil Collins er vell den eneste artisten eller vokalisten som jeg har hørt si noe slik. Det vil si han begrunner hvorfor han sier at han er glad for at de kommer til hans show. Ellers kan enkelte bare hive ut noen ord som de tror folk vil høre. 

Når ble jeg kjent med Phil Collins? Det er tilbake til 80 tallet. Jeg liker Phil Collins som soloartist. Jeg er ikke fan av Genesis. Liker vell bare “mama” fra dem. Selv om jeg liker vokalisten til Genesis så betyr det at jeg da automatisk liker bandet. Men for å understreke det. Genesis er et kult band, men ikke noe jeg liker å høre på. Albumene “Hello, I Must Be Going!” og “ No Jacket Required” er de største albumene som jeg synes av Phil Collins. Det er album som jeg har hørt mye på.

     

Låter som ” You can’t hurry love”, “Dont lose my number” og “Sussudio”  Er låter som jeg kan høre på og aldri bli lei. Låter fra “But seriously” albumet som blant annet “Do you remeber” og ” I wish it would rain down” Hørte jeg på mens jeg snudde kassetten i Walkman min på 90 tallet. Da arbeidet jeg som assistent i borettslaget vårt, og kostet gatene. Med Phil Collins rett i ørene. Det er mange låter som kan være spesielle for meg med Phil Collins. Da spesielt “All of my life.” Det er vell den låten som vekker følelsene i meg. Hvorfor vet jeg ikke, men den låten har alltid gjort meg…..ikke trist, men tenkende. 

      

 

I 1999 gifte Phil Collins seg i Geneve. Jeg var der, men viste ikke at han giftet seg der. Jeg husker vi var inni sentrum, og det var et bryllup i kirken der. Da sa hun ene som var med. Der er det noen som gifter seg, og vi trodde det var en kjendis, da det var mye oppstyr. Da vi kom hjem dagen etter til Norge. Kunne vi lese i avisen at Phil Collins hadde giftet seg i Geneve. Kanskje det var det vi så. På avstand.

Jeg kan ikke snakke om Phil Collins uten om å komme innom låter som “Against all odds” og ” Two Hearts”. “Against all odds” er noe av det vakreste ballade sang jeg har hørt. “Two hearts” er mer spesiell for meg etter at min bror døde. Jeg snur rundt på teksten i hode mitt og fjerner noe av setningene. Det er en låt skrevet til en jente, men jeg former den slik at min bror lever videre i mitt hjerte. Et eksempel blir He (she) knows there always be a place in my heart for him (her). Det som er spesielt er at Phil Collins mikser denne sangen og “You can’t hurry love” sammen på en konsert. Sistnevnte var favorittlåten til min bror av Phil Collins.

Avslutningsvis vil jeg si at Phil Collins er absolutt den personen jeg ville truffet i live, vist jeg hadde fått et drømme møte med en kjendis. Så ville Phil Collins vært den jeg hadde valgt. 

#Philcollins #Collins #Musikk #Idoler #80talsmusikk #hverdag

I skogen står et gammel tre.

 

I skogen står et gammel tre. Det har ingen bark, og mistet sin prakt. Det har nok stått der en gang stolt å kry, men nå er det bare naken og sjy. Hvorfor har det mistet sin sjarm, eller har det det? Det viser jo bare tegn til sin alderdom, eller blitt sykt og sluppet sitt skjold. Uansett det har gjort sitt! Det har nok huset insekt og alt mulig kryp, men nå som det er naken har det ikke rom for husly. Det står i skogen og beundrer barna som klatrer på de unge friske trærne. Ja de har fått tau rundt seg og er blitt klatretrær. Jeg synes jeg hører det si.

– Åååå jeg var nok et populært tre en gang jeg. 

– Fordi, Ja! fordi dere kan se at jeg har rommet en hytte i mitt tre.

– Ja det har nok ikke vært en hel hytte, men begynnelsen på en.

-Det er nok godt nok.

-Jeg har blitt tatt ut som et potensielt hytte tre, så da har jeg nok vært fin. 

 

Eller har den det? Fordi den står jo i nærheten av den store steinen i skogen. Kanskje det har vært en utsikt plass. Ja en slik plass der det sitter en kjuagutt oppi for å passe på hvem som kommer. Det har nok sikkert vært en flaskegutt, Ja vi som samlet flasker på 80 tallet viste at viss vi skulle få flaskene. Ja da måtte vi være vakter. Men hvem så vi etter? Jo vi så etter politiet. Ja for viss gamlegutter eller eldre garde som vi kaller dem,  satt i skoleskogen for å drikke øl, ja da kom politiet for å jage de. Den gangen kunne de kjøre nesten helt opp i skogen. Det var den gangen vi var redd politiet. Eller hadde respekt for de heter det egentlig.

Treet har stått uten liv i mange år. Opplevde den ene stormen etter den andre. Den har nok sett andre som han selv falle mot bakken. Det har nok og opplevd å se yngre garde hatt problemer med å stå mot stormen. Her står det gamle treet like støtt, selv om det er blitt avkledd og naken av selveste modernatur. Ja! Nå er det blitt så gammelt at det har fått en annen verdi. Det bærer minner. Minner om at det har vært husrom på lik linje med andre for insekt og kryp, men det har og minner om at menneskene har om ikke tatt det i bruk. Vurdert å bygge et husrom for ly. 

#Natur #Historie #Humor #mimre #Ungdomstiden #Trær #Skog

Tweensen søker tenåringen.

Tweensen er begynt å se opp til tenåringen. Det er kusinen det er snakk om, men hun vil ikke henge med tweensen. Jeg merker det når vi er i besøk. Hun skal sitte ved siden av henne. Ønsker å se hva hun driver med. Nå er jeg mer forberedt på at dette er normalt, samtidig som jeg har gledet/kvidd meg til hun ikke finner interesse for minsten lenger.At hun ser på henne som barnslig. Det er begynt å skje. Hun vil blant annet ikke at hun skal gå med de til skolen, henge med de i gaten osv. Jeg reagerer ikke idag på samme måte nå som jeg gjorde med de to andre som er blitt tenåring og ungdom. 

Når sønnen min ikke ville henge mer med stesøsteren som er 5 år yngre synes vi det var teit. Han ville ikke ha noe med henne å gjøre. Litt kastet ut i kulden. Så skjer det samme med 17 åringen og kusinen som er 14 år. Det er 3 års forskjell. hun ville ikke henge med en tweens når hun var blitt tenåring. Mens tweensen den gang synes ikke det var kult. Nå opplever vår tweens at det skjer med henne. hun er 9 og det er da 5 år som skiller. Jeg ser jo mønsteret og skjønner t det er normalt. Tweensen vil ikke, eller er vil ikke av/på være med lillesøsteren som er 2 år yngre. Kanskje de er så nær hverandre i alder at de kan finne hverandre igjen? Men det skal og være sagt at minsten og tweensen er veldig knyttet til hverandre. De har lekt veldig bra sammen, men nå nærmer det seg muligens en liten pause periode fra hverandre.

Det som vi er veldig opptatt av er at den eldste ikke får snakke vondt om den minste. Det fordi de skal lære seg å ta vare på hverandre. Det verste jeg hører eller ser er at andre barn/voksne sier sårende ting mot en annen. Det har vi heldigvis klart å holde på avstand. De er veldig glad i hverandre, og passer på hverandre. Det som er viktig at tweensen får “pusterom” 

#tweens #familie #barn #tenåringsperioden #Hverdag 

Da er mine 3 største idoler døde…

Jeg er en musikk elsker og har hatt mange kjendiser jeg har likt opp gjennom tidene. Jeg tilhører vinyl (LP) og cd generasjonen. Jeg har hatt idoler som kom og gikk. George Michael, Phil Collins og Freddie Mercury var tre av de. Men! Det er noen som har alltid vært der. de som krøp innerst i musikk hjerte. Elvis og Roy Orbinson er ikke noen av dem. Det fordi jeg fant interesse for dem etter deres død. Jeg snakker om mennesker som levde da jeg ble fan, og jeg ble fan av dem mens de var i begynnelsen av karrierestigen. Jeg snakker ikke om band for det er en annen katetegori, og jeg snakker ikke om filmskuespillere. Jeg snakker om soloartister. 

 

Michael Joseph Jackson​

 

Mine tre store idoler som døde ung var Michael, Prince og Whitney. Michael Jackson var den første som kom inn i livet mitt. Jeg husker jeg satt å så på Motown sitt 25 års jubileet i 1984. Der kom Michael Jackson and the Jackson 5 ut på scenen. Det var rosinen i pølsen til dette showet. Publikum var blitt advart på forhånd at noe stort skulle skje. Så kom de inn på scenen. Michael sammen med brødrene etter 8 år borte fra hverandre. I 1984 var dette stort! Jeg ble den dagen Michael fan for alltid. Brødrene gikk av scenen og Michael snakker om de gode gamle låtene, men og de nye. deretter smeller han til med  Billie Jean. Jeg var solgt og fan fra den gang. Jeg fulgte han i oppturer og nedturer. Den dagen han døde ringte min bror som selv er død idag til meg. 

– Hallaien!

– Hallai sa jeg.

– Sett nyhetene på nett?

– Nei

– Michael er sendt til sykehus i all hast.

På en eller merkelig måte så skjønte jeg at han ville dø da. Jeg sa til samboeren min. Fanken jeg tror Michael dauer nå.

– Hvorfor sier hun

– Fordi han er sendt med all hast og det virket ikke bra.

                                                             Prince Roger Nelson

 

 

Rundt samme tid som jeg begynte å like Michael Jackson så kom Prince. Han var litt anderledes enn Michael. Prince og Purple rain albumet klarte og fotfeste seg i hjerte mitt rundt samme tid som Michael og Thriller var der. Jeg hadde faktisk et luksus problem. To album stappfulle av hits. Jeg kunne svitsje mellom Thriller og Purple rain, og aldri bli lei. Yes!  Filmen som Prince ga ut under samme navn. Så meg og barndoms kompisen min sikkert 1000 ganger. Litt overdrevet, men vi så den rimelig mange ganger. Prince var den store flørteren og vi drømte om å bli det samme. Vi undret på hvorfor vi ikke hadde samme draget som han.

Men i 1985 så sto hun der på stranden. I badedrakt og 22 år. Den vakreste afroamrikanske kvinnen jeg noen gang hadde sett, og det dundret ut av høytalerene How will i know. Whitney Houston! Hun klarte det samme som Michael og Prince. Servere den ene hit  etter den andre. Kvinnen med den vakre stemmen. For var det noe hun hadde så var det vakker stemme. Du fanget ikke bare musikkhjertet mitt. Du fanget hele meg, og du var drømmedamen. 

Nå er det dessverre slutt. Mine tre idoler har hatt sin siste dans og vi har hørt deres vakre stemmer for siste gang  i live. Det som er sikkert er at de har lagt så mye igjen at de aldri vil bli glemt.

                                                                                                Whitney Elisabeth Houston

 

 

 

 

#Musikk #minner #WhitneyHouston #Michaeljakson #Prince #Pop

 

Min Dyrbare venn LP !

Jeg gikk inn på platekompaniet idag da jeg var i byen med minste jenten. Hun vet hva en dvd og cd er men ikke en blueray eller LP. Filmene blir vist på netflix, og musikken kommer fra youtube/spotify idag. Der står vi og hun ser en platespiller. Tar fatt i staven og fører den fram og tilbake.

-Pappa! Ka e dette?

– Hei! ikke rør! Roper jeg. Hun vet jo ikke hvordan hun skal håndtere den. Jeg sier til henne det er en platespiller. 

-Hva er det?

-Det er slik vi spiller disse på. Så tar jeg opp en LP.

Til deg som ikke har opplevd denne LP skal jeg fortelle litt om hva en LP er og dens minner i livet mitt.  Noen av dere som ikke har opplevd LP tiden har funnet interesse i den. Det er for at dere er sikkert litt spesielle. Eller er dere det? Kanskje dere har skjønt at god lyd fåes fra LP. Noe som jeg personlig følte jeg aldri fikk ut av cd og pc, men og personligheten som forsvant.

Mitt brev til LP.

Kjære LP! Jeg husker tiden da vi var som gode venner. Ja vi var faktisk beste venner. Bare hjemme hos meg var dere 1500 stykker. Og der stod dere som tinnsoldater på rekke i hyllene mine. Dere sto som tinnsoldater fordi jeg satt dere i alfabetisk rekkefølge. Det var viktig for å unngå å gå igjennom 1500 hver gang jeg ville høre på dere. Hvilke glede fikk jeg av deg LP? Jo! Du ga meg god lyd ut av høytalerene mine. Du ga bass som jeg savnet hos cd og pc. Cd husker du! Den kom og skulle erstatte deg, men måtte nok se det som tapt løp. Du LP døde aldri. Du var for godt likt av for mange til å bli offer for cd. Men du ble nok erstattet av de fleste til slutt etter mange års kamp. Deriblant meg, fordi cd tok ikke så mye plass. Så kom pc. Den tok nok rotta på cd, da den kunne flytte all musikken vekk fra hyllene og inn i en boks. Da var det en tid jeg trodde du var møtt din motstander. Den som virkelig ville fjerne deg LP. 

Men igjen tviholdt du på det å få være med. Du var langt nede, men reiste deg og kom tilbake. Nå er du mest populær blant en kjøpegruppe som aldri vil svikte deg. Jeg er sikker på at du aldri kommer til å dø ut. Det fikk jeg bevis på idag. For ikke snakke om at dere LP som er blitt vell voksne og gamle. Dere har og økt i verdi ettersom hvor pen dere er i lakken. Dere som for 20-25 år siden koster 100-150 kr. Koster nå kanskje 799 kr. Dere er så godt likt at pc vil spille på lag. Idag er det platespillere som kan trylle deres magiske toner fra LP og inn på pc. Slå den du!

Hvilke gode minner sitter jeg igjen med etter livet med deg LP? Jo jeg husker at min søster sa til meg for noen uker siden. Jeg husker deg Raymond og alle historiene som du fortalte om hvorfor akkurat denne platen ble til. Det stemmer. Jeg har en historie bak mange av LP’ene mine. Du LP var med oss over alt. Du var på alle festene vi var på, du var på ungdoms diskoteket, men der var det mer “lillebroen din” Singel som var. Ja for du hadde en liten utgave som het singel. Det var en plate som inneholdt en sang på hver siden. Det var som oftes hit låt. singel var veldig populær blant de som kalte seg DJ. På hjemmefestene var du en soleklar ener. Du spilte for full rulle mens vi ble både full og beautiful. Når vi følte oss som konger og narr. Du var der om sommeren for å spre glede i solnedgang. (Nå synes jeg at jeg hører kassett si. Hei! Det var jeg som var med på stranden for å sjekke jentene.) Men nå hyller jeg LP. Jeg kan hylle kassett i et annet innlegg. For ikke snakke om vinteren. da vi satt inne å lyttet til deg. Det var jo slik at du fikk litt medfart. Da endte det med at du begynte å knitre. Det var som å spille musikk samtidig som vi fyrte i peisen. Det var sjarm sier de fleste. Vi som vokste opp med blokk hadde ikke peis, men vi fikk peislyden gjennom deg, og varmen gjennom musikken du spilte.

Jeg husker og alle artistene som du lot meg bli kjent med LP. Michael Jackson, Prince, Elvis, Roy Orbison, Bruce Springsteen, og mange mange flere. For ikke snakke om band som Iron Maiden, Europe,Kiss,  Rainbow, queen, Aha, Foreinger og som med artistene mange mange flere. Jeg kunne ramset de side opp og side ned. Jeg må få takke deg for en ting LP. Du er nok grunne for at jeg ikke røyker idag. Jeg brukte alle pengene mine på deg, og det var ikke noe igjen til røyk. Det beste minnet jeg har med deg er nok da jeg gikk til Oasen for å kjøpe Michael Jackson sitt album Bad. Der sto du i hyllen med Bad albumet. Det var innpakket og jeg trengte ikke å åpne det for å lytte på om jeg skulle ha det eller ikke. Jeg skulle ha det! Sånn var det med den saken. Og der gikk vi hjem fra Oasen du og jeg LP. Jeg husker jeg holdt deg inntil brystkassen hele veien hjem. Det var gull jeg holdt i hendene. Michael hadde ikke vært ute med et album på fem år. Det skulle komme en oppfølger etter suksessen med Triller. Jeg husker jeg gikk på rommet og satt på albumet Bad av Michael. (Jeg husker jeg gikk med Whitney Houston trykt inntil brystet og, men det var for at jeg var så grådig forelsket i henne.)

Hvorfor skilte vi lag LP? Jeg har jo ikke skilt meg helt fra deg. De av deg som betydde mest for meg står jo nede i kjelleren idag. Men jeg måtte skille lag da det ikke var plass til oss begge i stuen. Du vet disse jentene som vi sjekket med deg i høytalerene. De tenker at dere tar dere så fint ut nede i boden. Så for å slippe å flytte ned i den selv så flyttet dere ned der. Det var sånn det ble. Sorry for det. Men når jeg stod der på platekompaniet idag. Da tenkte jeg på deg. Jeg savnet gamle dagene som vi hadde. Du og jeg LP. Jeg bladde i dere. Var på vei til å kjøpe, men da jeg tok i en så viste jeg at den sto i kjelleren. Tok jeg i en annen. Sto den der også. Jeg vet liksom ikke helt hvor jeg skal sette deg oppe LP.

Men! Det som jeg kan love deg. Er at dersom jeg vinner i lotto og får råd til stort hus. Da skal jeg få et egent rom er jeg lovet. Et musikkrom! Der kan/skal du og jeg få være. Det er jeg lovet. Så inntil jeg har vunnet i lotto må du dessverre bli i kjelleren. Men husk! Du var og vil alltid være en viktig og dyrebar tid i livet mitt.

#Humor #ungdomstiden #LP #Vinyl #Musikk #Minner #Hverdag

Hva skal en si dersom barna spør oss om overgrep/Voldtekt?

 

Det er i den siste uken oppdaget en forferdelig sak her i Bergen. Voldtekt saken av en 4 år gammel gutt. Jeg kan gjerne ytre meg her på hva jeg mener er straffen for slikt, men jeg er nok redd det hadde blitt for hard kost på trykk. For å si det mildt. Jeg kan rett og slett ikke tenke på det, da jeg kjenner at jeg begynner å koke i topplokket. Her bygges det opp tillit til disse barna over lang tid, også skal man gjennomføre slike handlinger. Hva gjøres ikke med disse barna og tillit til voksne etterpå? Om det er menn eller kvinner. Det er et ordtak som heter: Brent barn skyr ilden. Sånn blir det med disse barna også. De vil ikke slippe voksne mennesker inn på seg så lett, eller aldri igjen. 

 

Det som blir spørsmålet mitt da. Hvordan skal vi snakke med barna om dette på skolen og/eller hjemme vist vi får spørmål om det? Jeg undrer og spør for jeg vet ikke hva vi skal skåne dem for, eller kalle en spade for en spade? Vi har sagt følgende til barna våre hjemme tideligere. DERSOM NOEN TAR/BEFØLER DEG PÅ KROPPEN, PÅ EN SLIK MÅTE AT DU IKKE FØLER AT DET ER GREIT. SI DET TIL MAMMA ELLER PAPPA, ELLER EN ANNEN VOKSEN. DU SKAL ALDRI BÆRE PÅ EN SLIK HEMMELIGHET ALENE. UANSETT HVA DEN SOM GJØR DET SIER. Beklager at jeg uthevet det, og at det kan virke som jeg skriker ut ordene. Saken er det at jeg kjenner mennesker som har opplevd slik i barndommen, og som jeg vet sliter med det videre i livet. Samtidig som at barn som opplever slike ting skal vite at det er ikke deres feil. En av dem som jeg vet om sa en gang til meg. Jeg kunne ikke si noe da skulle overgriperen skyte meg. Når jeg først tok opp saken var den foreldet.

Jeg arbeider selv med barn. Jeg er miljøarbeider og vaktmester. Min jobb er å skape trygghet rundt barna på oppveksttunet. Jeg jakter hver dag på mobberne og ellers ting som plager barn. Ingen barn rundt meg skal måtte bære på vonde hemmeligheter, og skulle jeg fått vist/fått tips om noe så gir jeg beskjed umiddelbart. Så skjer dette! En meget populær person. Kanskje en som skøyer rundt i korridorene. Der har du og meg. Jeg skøyer med barna og arbeider med å skape glede og latter. Jeg bygger hver dag tillit hos barna. Det å få tillit til et annet menneske ser jeg på som noe stort og ærefylt.

Når et menneske gjør slike handlinger som er skjedd i disse barnehagene, så rammer han alle andre mannlig ansatte i denne yrkesgruppen. Jeg husker jeg arbeidet i en barnehage i Bergen, tidelig på 1990 tallet. Bjung saken var friskt i minnet. Der står meg og en annen kollega ute i lekeparken med ungene. Tro om vi fikk blikk!! Vi ble jo nesten dømt som en av de i Bjung saken av forbipasserende. Så spørsmålet blir. Hva skal vi si til barna?

 

#Barn #Overgrep #Samfunn #Hverdag #Familie #Skole #Barnehage

Farvel Prince. Dette var meget trist…

Dette var trist å lese. Prince var noe av det råeste jeg har opplevd av artister. En av de beste som musiker og entertainer. Masse gode minner fra hans musikk. Var det noe jeg digget i tenårene så var det å se konserter på tv spesielt av Prince. Han hadde den råeste konserten, Lovesexy fra 1988. Selv Michael Jackson kunne ikke stille opp mot han enkelte ganger i mine øyner. Selv er jeg og en stor Michael fan også.

Mange er sikkert uenig med meg der. Enten var en sikkert 100% Prince fan eller Michael fan fikk jeg inntrykk av. Jeg digget begge 100%, men Prince var den beste. Konsertene hans var magiske, og jeg har heldigvis sett de begge spille live. Prince i Bergen og Michael i Oslo.

Farvel Prince Roger Nelson. Du skal som med Michael aldri glemmes, og takk for at du delte din råe stemme med oss, og dine fantastiske toner fra Blue Angel. Min favoritt låt av Prince er “Little red corvette”

#Prince #Musikk #MInneord #Idol #Kjendis #Michael #Hverdag

Tweensen går på bakekurs.

Her forleden dag var tweens på bakekurs. Det er et kurs som Fau på skolen arrangerer. Jeg må si jeg er veldig stolt av arbeidet de gjør. Kakene er kjempegode, og det er sikkert veldig kjekt for tweensen. Når hun ser gleden i oss i det hun kommer hjem med det som hun har laget. Samtidig som jeg synes det er kjempefint tiltak av Fau som arrangerer det mens de som er kursansvarlig arbeider på frivillig basis.Tenk at det er noen som stiller opp for å lære barna å lage kaker, uten å ta betalt for det. Dette er mennesker som det er mangelvare på i disse tider. Før kunne en oppleve at disse var i mangetall, men nå er det mangelvare. Av den enkle grunn at tiden ikke strekker til i dagens samfunn. så stiller disse opp Meget bra! 

Men viss en klarer å få samlet en gjeng med barn som er villig til å lære, og ikke bare tulle. Ja! Så er det verd å arbeide frivillig for å lære de å blant annet bake synes jeg. Det å se gleden i barna idet de lykkes i sitt arbeid er alltid gøy! Når hun kommer hjem som sagt, og ser at vi er virkelig stolt av henne er vi med å bygger opp selvtilliten på henne. Det ser jeg som veldig viktig i tweens perioden, da de går igjennom så mye. At de ikke bare kommer hjem med noe de har laget, men at det og blir satt pris på. Når en da ser gleden i barnet ja så gleder det og oss som foreldre. Minsten som ønsket og å være med på kurset var det dessverre ikke plass til, men hun tenker ikke så mye på det nå lenger. Hun ser gleden i at storesøsteren kommer hjem med noe som hun får være med å smake på.  Det er dobbel gevinst. stolte foreldre, og en heltinne i lillesøsteren sine øyne. Ja fordi lillesøsteren er stolt av at hun har en storesøster som er så flink! Stor applaus til Fau og kurslederene for deres tiltak

#Tweens #Bakekurs #Fritid #Hverdag #Familie #Barn #Fau #skole #Selvtillit #Mestring

Tweensen kjefter på meg.

Jeg har merket det tidligere at jeg har begynt å få kjeft av tweensen. Da jeg selvfølgelig ikke forstår hva de tenker. Jeg får og kjeft når jeg blander meg inn i hun og lillesøsteren sine diskusjoner. Jeg husker at vi brødre sloss nesten daglig som ung. Når det gjelder de to så har de egentlig hatt det knirkefritt i vennskaps forholdet frem til nå. Men jeg ser at tweensen vil ha litt alene tid med andre tweens. Jeg tenker da at det er viktig at vi foreldre støtter der og tar hun minste med på noe annet. Kanskje handle, kjøre henne til en venninne, eller/og osv. 

Over til hovedpoenget. Før jeg viste om tweens så hadde jeg latt meg trigge lettere til diskusjon enn nå. Det fordi jeg er begynt å skjønne at slik er bare tweens. Det er mye nytt som skjer rundt de, og da er det ikke rart at de blir litt grinete og kjeftende. Da jeg var i hennes alder fantes ikke den digitale verden, og heller ikke tweens. Det er derfor vi som voksne må se sannheten i at det er ikke ved tenårene barna kan begynne å forandre holdning og oppførsel, men i tweens alderen. Det betyr at vi må ikke bli engstelig viss vi tror at det blir “verre” i tenårene. Det kan faktisk avta tenker jeg, eller stabilisere seg. Det viktigste er å bare lytte til tweensen når hun kjefter, og heller veilede hun videre ved å snakke rolig og bestemt til henne. Ikke ta kjeftingen inn på deg, og ikke tro på at de hater deg viss det ikke går deres vei. c.”)

 

#Tweens #Hverdag #Familie #Barn 

Hvorfor slipper ikke tweens og tenåringer til?

Hvorfor har vi skapt så mye arbeid for oss selv? #Tweens vil være med å skape noe. De ønsker å kanskje vaske klær, gå bort med søppelet, lage middag osv. Men! Så blir de stoppet av oss. Vi skal gjøre det slik at det går fortere. Så kommer de i tenårene og da er det litt for sent spør du meg. Vi skulle vært mye tidligere inne på banene for at barna skulle lært seg å gjøre enkle ting. Viss vi slipper de til i tweens alderen. Så kan det være at de automatisk tar den kunnskapen med seg inn i tenårene. Nå er jo ikke mine barn alene om dette. Dert er bare noe vi voksne gjør for å ha kontroll tenker jeg. Nei! La tweensene få lov til å ta seg litt ut i huset. Rydde å stelle, lage enkle retter osv. Lykke til tweens! Kos dere sier jeg.