Hvordan merker en at de er venner?


 

De er nå morsomme disse to. I det ene øyeblikket sloss de som søskens flest, men i det andre øyeblikket står de skulder mot skulder for å passe på hverandre. Jeg får en følelse av at katten vil kun være med han når katten vil. Jeg har mange ganger tenkt at hun ikke vil ta den hunden inn i varmen uansett hvor mye han flørter med henne til lek. Når vi er ute på tur da skal hun bort for å hilse. Hilse og hilse det virker som hun kun skal irritere han. Hun kommer han i møte, men ikke helt opp til han. Kun på avstand slik at han ikke klarer å nå henne grunnet båndets lengde. Skulle hun finne på  å gå helt bort til han er det bare fordi hun vet han har begrenset rekkevidde. 

Men i går opplevde jeg noe som jeg har undret på i lang tid. Hva skjer når alt slår seg til ro her om natten. Det som jeg da får oppleve å se er at hunden har lag seg til i sofaen. (Ja jeg vet han ikke skulle opp i sofaen.) Katten hopper oppi for å ligge seg i nærheten. Det gledet meg å se. Og hunden lå helt i ro. Med tanke på at han er en valp så ble han ikke trigget av at hun søkte hans nærhet 🙂


 

Rapunzel !


 

Dette er Rapunzel !

 

Rapunzel er en ekte utekatt. Det er mange som sier at katter skal ikke være ute om vinteren, men en nabo sa til meg. Vil du ha en gladkatt. Ikke nekt den å gå ut. Jeg har alltid slippet Rapunzel ut unntatt om Nyttårsaften. Da skjer det for mye galaskap. Jeg prøver å unngå at hun går ut om natten. Det fordi det er så mange rare mennesker der ute som er stygg med katter. Jeg ser i nyheter at mennesker er stygg med katter. Piner de og torturer de. Hva som får et menneske til å gjøre slik mot dyr, og mennesker?

 

Dette er min første katt. Jeg er fasinert over å se hvor fantastisk disse dyrene er. Hvordan de klarer seg alene. Jeg har lest en bok om katter. Den var meget lærerik, og jeg anbefaler alle som vil skaffe seg en katt om å lese seg opp på dem først. Det som har skjedd med meg etter å har gjort det. Er at jeg lærer hvordan disse fantastiske dyrene fungerer. Hvordan de snakker med hverandre og uansett størrelse. Ja så er katter like innvendig.

 

Hvilke tiltak har jeg gjort før jeg valgte at denne katten skulle bli en utekatt? Jeg har chipet den, jeg sørger for at den får ormekur tre ganger i året og vaksinering en gang i året. Jeg har sterilisert den. Det sistnevnte har jeg gjort fordi det finnes så mange hjemløse katter der ute. Og jeg vil ikke være med å bidra til flere.

Hva har jeg forpliktet meg til? At jeg skal ose denne katten med godhet og kjærlighet. Jeg skal aldri dra fra den der den blir overlatt til seg selv. Den skal få behandling viss den blir syk. Viss jeg drar på ferie så skal jeg sørge for at en nabo som elsker dyr, og som den kjenner skal være der å passe på den. Slik at den har det trygt og godt

Hilsen en katteelsker.