Tweens hvem er de?

 

 

Jeg får mange spørsmål om hva tweens er. Noen forbinder det med tvillinger, og ser spørrende ut da de vet jeg ikke har det. Hva er tweens? Disse skjønne små menneskene som er rundt oss. I alderen 8-12 år? Jeg skal forklare slik jeg har forstått hvem de er.

 

Tweens!

Tweens er barn mellom 8-12 år. Det vil si. Var du 13 år i 2002. Da har du akkurat sluppet under tweens generasjon. Også kalt generasjon Z. Vi foreldre tror vi har vært som dem, tenkte som dem, men det er to verden som er fremmed for hverandre. det fordi tweens er født i en tid med utfordringer som vi ikke har sett maken til. Tweens er digitalt innfødte! De er en generasjon som har en verden med raske løsninger foran seg, og som de må lære å navigere. Dermed må vår tilstedeværelse som foreldre kreves fult ut, og vi må være i full bevissthet. Tweens, generasjon Z, nettgenerasjon, den stille generasjon. Kjært barn har mange navn er det noe som heter.

Fra englebarn til tweenene!

 • Fra den ene dagen er de englebarn, til dagen etter en wannabe tenåring.
 • Fra det ene øyeblikket en person med wathever holdning til like myk og sårbar som før holdning.
 • Tweens humøret raser i en stor fart fra kaotisk til avslappende, og vi foreldre har problemer å følge med.
 • De er barn som kan taste raskere på sms enn en hakkespett klarer å hakke i et tre.
 • Det er den mest dramatiske forandringen våre barn er igjennom etter fødselen. Hadde vi voksne oppleve den samme utviklingen som tweensen gjennomgår på en slik kort tid, ville vi også blitt påvirket av usikkerhet og indre kaos.

 

 

 

 

Tweens opplever tidsånden når det gjelder følelser, tanker og kroppens utvikling. På en måte annerledes enn det vi foreldre gjorde. Vi har sikkert ikke vært begeistret for deres holdninger til tider. Det som da er viktig å tenke på er at tweens muligens trenger oss mest akkurat da. Selv om det er i den perioden de kan være minst mulig hyggelig å være med. Da må vi rettlede dem, uten å rette pekefingeren. Det kan være vanskelig, men forskjellen fra oss foreldre og tweens er at vi fikk være barn mye lenger, og vi slapp presset fra den digitale verden. Det vil si at vi fikk en mykere og finere overgang mellom de forskjellige periodene. 

 

 

Det som jeg tenker er viktig. Nyt tiden med tweens i huset. Det spennede mennesket som er i utvikling. Jeg synes det snakkes dessverre lite om tweens i samfunnet. Utenom at barn har et værre språkbruk enn vi hadde, og holdningene er værre. Da må vi ikke glemme at de lever i en tøffere tid enn vi gjorde. Det å måtte holde følge med en utvikling som raser i fullfart fremover kan ikke være lett. Når vi som voksne ikke klarer å henge med, så tenk på hvordan det er for dem som fremdeles skal og være barn oppi denne utvikling. Til slutt vil jeg dele noen faktaopplysninger fra boken Tweens! Kos deg med tweens i huset, skolen eller i fritiden. Husk! De er fremtiden vår!

 

Fakta om tweens!

 • Tween kommer av ordet “in-between”, her i betydningen tiden mellom barndommen og tenårene.
 • Barnet ditt er en tween i alderen 8-12år.
 • De små tween er mellom 8-10 år. de er fremdeles mest barn, men beundrer de større tweensene.
 • De større tweensene er 10-12 år og er mye mer utviklet fysisk sett. Mange har sluttet å leke og ser etter tenåringene.
 • Jenter og guttrsfysiske utvikling utlignes ofte når de blir store tweens i 12 årsalderen

                  (Fakta om tweens. Er hentet fra Tweens boken s.11.)

#tweens #barn #foreldre #familie #samfunn #pappa #mamma #tenåring #blogg

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg