Tenk om lærene hadde oppdaget det?

Jeg er tilbake på leirskolen på midten av 80 tallet. Vi dro mandag morgen og kom tilbake fredag. Denne uken betydde ingen kontakt med de som ellers var rundt oss, og da tenker jeg på familien og venner. Vi kunne ringe hjem fra kiosken, på leirskolen, men det var bare begrenset tid og tidspunkt. Denne uken skulle vi tilbringe nesten 24/5 med medelever.

 

Bilderesultat for hardangertun leirskole

 

Her skulle vi sitte på bussen med hormoner i sving, og lurte på hvordan dette skulle gå? Legge hele livet på hvil i nesten en uke!? Hva med all snakkis som går oss øre forbi!  Hva med alt vi ser på gjennom blant annet tv skjermen som sender oss ut i den store verden? Dette kunne jeg ikke tillate, og der og da bestemte jeg meg, for å ta med meg noe en ikke hadde lov til å ta med. Jeg var selvsagt nervøs! Fordi vi fikk klar beskjed om følgende: Blir vi tatt for noe ulovlig, eller ikke fulgte regler. Ja! Da bar det rett hjem. Var det noe jeg ikke ville, så var det hjem igjen før de andre. Fristelsen ble for stor til å holde meg oppdatert, at jeg valgte å ta den med.

Når vi var kommet oss frem, spist og gjort det vi skulle den dagen. Falt vi til ro på rommene. Da fortalte jeg hva jeg hadde tatt med meg. Jeg av alle guttene i klassen gjorde dette. Vi inngikk en avtale om at dette skulle være innenfor rommets fire vegger. Denne avtale om å holde tett fungerte i en hel klokketime. Da var lekkasjen et faktum, og nesten hele klassen viste om det. Heldigvis kom den aldri til lærerne på turen.

Med den ulovlige passasjeren fulgte tilgang til å se musikk videoene fra Mtv. Hvem husker ikke Samantha Fox og Sabrina? Hver og en gutt med hormoner i forandring våknet til live.  Der lå vi på rommet og smugtittet på Samantha synge Touch me, og Sabrina sang Boys, boys, boys, og mens vi drømte oss vekk. Jentene ville se Europe med kjekke Joey Tempest i spissen synge Carrie. For ikke snakke om god låten til Cutting Crew. I just died in your arms. Der lå vi og smugtittet, mens noen holdt vakt. En ting var sikkert. Lærerens oppmerksomhet ville vi ikke ha akkurat nå.

       

Samantha Fox    Boys (Summertime Love) (cover).jpg        Relatert bilde

 

Det stoppet ikke der! Med en vakt trygt på døren tittet vi og innom på det vi alle var hektet av. Sky Channel, Pat Sharp Sky Trax. Vi klarte å smyge oss til for å se på det hver dag. Hvem husker ikke Ronnie «the runner» som ble jaget til å finne en musikkrull! Baksiden av medaljen var at vi gutta måtte dele med jentene den ene kvelden. Ellers ble vi truet med at de sladret til  lærerne. Jentene var klar for å drømme seg inn i armene til Jason Donovan, der han sang duetten Especially For You med Kylie Minogue. Han var så kjekk at han smeltet mange pikehjerter. Deretter skulle de se Fame på NRK. Fame! Musikk filmen som var preget av ungdomsdrama, og der innledningslåten ga deg gåsehud når den begynte å spille.

 

   Bilderesultat for Pat sharp               Bilderesultat for kylie minogue & jason donovan - especially for you   

 Bilderesultat for Fame

 

Men vi fant ut hvorfor lærene ikke var så aktiv på rundene sine på kvelden. De satt selvsagt inne foran tv for å se dagsnytt, og Dynastiet. Intrigene  som ingen ende ville ta, og de voksne var opplsukt!

 

Bilderesultat for dynastiet

 

Hemmeligheten ble blant dem som viste om den, og den ble aldri snakket om i ettertid. Så jeg gjemte den nederst i sekken den siste kvelden vi var på leirskolen. Der lå den, og fristelsen ble igjen stor. Jeg tok den opp igjen. Jeg måtte selvsagt innom for å se hvordan det gikk i ti i skuddet! Jeg ville jo se om The Monroes med Cherrio, eller Wham med Wake me up before you go go var still hit. Mens jeg lå der i stillhet og lyttet på ti i skuddet. Kom det en snikende lyd mot meg.

Med ett våknet jeg! Mobilen alarmen ringte, og alt var bare en drøm. Leirskolen og den medbrakte mobilen forsvant inn i drømmeverden. At vi hadde tilgang til den digitale verden på 80 tallet ble bare med drømmen. Så muligheten til å sovne med vakre toner fra Spotify rett inn i ørene ble det dessverre ingenting av. Det som er sikkert er minnene fra 80 tallet vil vi alltid ha.

 

#humor #mimre #80tallet #musikk #leirskole #blogg #drøm #tøys #tull

1 kommentar
  1. Ja 80-tallet var en fantastisk tid å vokse opp på🤗 og lese det du skriver gir meg et smil fordi det ene minnet ettet det andre bare dukker opp💜herlig

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg