Fylleangst! Hva Er Det ?

Hvem er denne angsten som kommer snikende på deg dagen derpå? Kvelden før var jo så gøy, og hemningene var sikkert løsnet litt på. Men en er jo uskyldig når en har fått litt alkohol innabords tenker jeg eller? Noen kaller den fylleangst, eller bondeanger. Vi skal ikke gremmes over oss selv. Fordi det er ikke nødvendigvis noe vi har gjort galt.  

Bilderesultat for fyllesyk

(Bilde er hentet hos aklinikken.no)

Fyllesyke er den som bringer med seg tømmermennene som selvfølgelig arbeider overtid oppe i hodet ditt, akkurat idag. Er ikke det typisk!? De kunne nå valgt en annen dag, men de har bestemt seg for idag. Som takk tilbyr dem deg hodepine,og kvalmen skal og melde sin ankomst selvfølgelig dagen derpå. Det er fyllesyke, og ikke fylleangst.

Bilderesultat for fyllesyk

(Bilde er hentet hos nrj.no)

Fylleangst er den som surrer rundt oppi hodet ditt. Hvor er mobilen? Hvem har jeg sendt sms, messenger, mail til? Hvor mye penger brukte jeg? Hvem har jeg snakket med? Tabbet jeg meg ut? Hvor endte jeg? osv. Og er ikke det herlig!? Og ikke nok med det, så har du disse tømmermennene som arbeider så hardt at som nevnt selv kvalmen melder seg, og du er selvfølgelig tom for smertestillende i huset!

Dersom du har kontaktet noen iløpet av natten, og du føler for at du vil ringe for å eventuelt skvær opp. Da er rådet at en skal la være. Det er bare abstinenser, og heller vente litt ut på dagen før en tar den telefon. En av grunnene kan være at du har tråkket noen på tærne, og da har irritasjonen lagt seg mer, og samtidig som abstinensene dine muligens har roet seg…

For en skal tenke på det at når vi tilfører kroppen alkohol. da blir en avslappet, spontan og sosial. Ifølge forskninger. Det igjen nedsetter dømmekraften, koordinasjon og evnen til å registrere egne feil. Det er virkestoffet etanol som påvirker nervesystemet vårt. Det igjen er med på endre den kjemiske balansen, eller ved å ta etter persepsjon (sanseoppfatningen),tanker, humør og adferden vår.

(Bilde er hentet hos vårtland.no)

Det vil si at når en drikker alkohol. Har nervesystemet fullt opp med arbeid for å gjenopprette balansen. Når det er overflod av signaler, reduserer hjernen produksjon og frigjøring av egne molekyler. Det igjen gjør det at når alkoholen er på vei ut av kroppen igjen, oppstår det underskudd av de samme stoffene. Det kan ta opp til et halvt døgn før det er i balanse. Slik at det som var ro, lykkefølelse og hemninger som har fått tatt litt av, blitt erstattet av grubling, usikkerhet og skyldfølelse. Med andre ord fylleangst!

Motvirker fylleangst

Det tryggeste er jo naturligvis å la være å drikke. Eller en bør begrense inntaket, og eventuelt helle innpå langsommere. Så en viktig ting. Unngå inntak på tom mage. Det rådes faktisk å ha kjøleskapet fylt opp med råvarer slik at en kan kjapt gjenopprette kroppens balanse, med næringsrik kost og drikke dagen derpå.

Instagram media by raymond_steffensen - Hjemmelaget Lasagne med hvitløksbrød og spinat salat. #lasagne #hvitløksbrød #hvitløkssmør #hvitløk #spinat #paprikas #minitomater #mais #ananas #salt #pepper #hvitvinseddik #oliven #basilikum

Men okey! Viss skaden først har skjedd og angsten melder seg. Annbefales det å distrahere seg selv med film, frisk luft eller venner. Er du i tvil om hva du har gjort, Prat med andre du var med. Da får du gjenoppfrisket hukommelsen din. Det var sikkert ikke så gale som du tror. Det sies at en uansett husker sine egnes tabber bedre enn andres. Det vil si at dersom en føler at en har tabbet seg kraftig ut. Så stemmer det sikkert, og føler en at en ikke gjorde noe galt, ja så stemmer det nok det og. Ofte handler det om samvittigheten, og eller skammen over nattens hendelse.

Si at du virkelig har gjort noe det er grunn til å gremme seg over. Hvis du har vært til plage for andre, kan en unnskyldning være på sin plass. Den beste medisinen for dårlig samvittighet er å si unnskyld, gjøre godt og bli tilgitt. Dersom det har vært så forferdelig at en tilgivelse er vanskelig å få. Må en bare lære av sine feil og tabber. Drikke mindre, eller la vær. Så slipper en å slites med fylleangst.  

” 7209811156″

 

3 kommentarer
  1. Våger å påstå at fylleangst er et norsk fenomen. Har vokst opp i Tyskland, bodd i USA og reist mye rundt. Ingen snakker om fylleangst i resten av verden. Kanskje alle andre er bare skamløse? Hehe, tror ikke det akkurat. Men jeg tror at dere nordmenn er generelt litt tilbakeholdne og kommer langt ut av komfortsona når det er alkohol i spill. Ikke i det øyeblikket fordi da er man jo påvirket. Men smellen på neste morgen er enda verre. Kontrasten til deres vanlige oppførsel. Det er bare å prøve å slappe av. ALLE dummer seg ut stadig vekk. Bare gå med hevet hodet og smil. Du har hatt det gøy og det er alt som teller!

  2. Haha ja fylleangst har vi hatt nok av 😛 Men nå er det fyllesyken som knekker Dask.. Drakk litt tirsdag og fredag, resten av påsken har gått opp i svikt i fordøyelsen, for å si det pent 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg