Vil enkelte parforhold betale en høy pris i coronakarantene?

 


Nå som Corona har satt oss i karantene. Er det nok mange forhold som blir satt på prøve. Er forholdet dødt i fra før, så er nok ikke denne karantene tiden som innebærer hjemmekontor, hjemmeskole og barnepass noe medisin eller?

De ny-forelskede parene overlever nok dette uten problemer. Om de har barn eller ikke med i bagasjen.  Så har du de som har knekt koden etter forelskelsen med å holde kjærligheten levende. De får nok og bestått.

Verre er det for de som har begynt skeivt med forholdet, og der en finner tidlig ut at en er med feil person. De forholdene kommer sikkert til å få samme spådommen som pandemien Dean Koontz snakker om i boken fra 1981 The eyes of darkness. Der han sier at det kommer brått, og forsvinner like brått. Sånn blir det vel med de forholdene også.

Hvordan vil det gå med de forholdene som egentlig burde vært oppløst for lang tid siden, og der mange er sammen bare for ditt og datt. Vil de merke corona karantene på kroppen? Er den med og setter siste spiker ned i kisten? Vil meklingskontorene oppleve lange køer utenfor dørene når coronaen er kneblet og beseiret. Da vil sikkert de køene ikke trenge fri for:  Husk 1 meters avstand. skiltene som har dukket opp over alt. De forhold har nok mange utfordringer nå som de lever oppi hverandre  24/7

Jeg leste for en tid tilbake. Barn som blir til i kjærlighet er mange ganger grunnen til at kjærligheten sluknet. Du leste rett! Mange forhold sliter etter at barn kom inn i forholdet. Litt rart med tanke på at barn er vakre, herlige skapninger av oss selv! Viss en synes livet ble litt kipt etter at barna meldte sin ankomst så skal man få kjenne på det nå som vi lever så tett over så lang tid. Kanskje en trøst å ha en dato å se frem til. Den magiske datoen for mange er 20 og 27 april.

Men hvorfor ender forhold slik? At tillit til den andre livsledsageren blir en mangel vare. Det store spørsmålet blir. Kan de reddes eller er toget kjørt? Noen vil nok redde det, men da må det skapes tillit til den andre part, og vennskap må en prise høyt. Kvalitets tid må komme på timeplanen, og da når barna har lagt seg for kvelden. I disse karantene tidene, er alene tid veldig viktig!  Det er med å skape kjærligheten levende, og har dere det bra sammen, så merker barna det også. Det er et ordtak som heter. skyv bilen samme retning

Forhold kan sammenlignes med en plante. Uten vann ingen næring, den dør. Med pleiing av forholdet kan vi menn bli flinkere. Fordi ca. 70% av skilsmissene er det kvinnen som vil ut av forholdet. Det er derfor viktig å gjøre morsomme ting sammen,  lytte til den andre, skape felles prosjekter og bry seg om hverandre. Det er en forpliktelser i et forhold. Verdsetting av hverandre er viktig. Fordi langsiktige relasjoner vanligvis krever en sterk forpliktelse til å kunne utvikle og overkomme vanskeligheter.

Det som er uansett viktig. Vi må ikke skylde på Corona karantenen viss forhold ikke overlever karantene perioden. Den bare hjalp med endelig innse at forholdet er dødt. Da er det heller bedre å avslutte, og starte søken etter et kjærlighetsliv med ny glød.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg