Selvtillit ! Er å ha tillit til egne evner?

Jeg har troen på at elever skaper selvtillit ved å blant annet skape resultater. Hva kan jeg som lærer og vikar gjøre for å bygge opp selvtillit hos elever i tweens alder? Når jeg underviser i timene så shaker jeg hand med elevene når de kommer frem til rett svar, eller dunker knuttett hånd mot hverandre. Det tenker jeg er med på å styrke selvtilliten på dem. De ser at jeg liker at de får det til. Jeg elsker å se at elevene mestrer ting som de sliter med. Jeg var ikke blant de flinkeste på skolen selv, og vet hva det er å ikke mestre. Selv om jeg er lærervikar  i timene, og det er noe de ikke forstår og som jeg selv sitter fast på. Så innrømmer jeg at jeg må søke litt om det, og lover de at vi skal finne ut av dette sammen. Det viser elevene at vi voksne må av og til tilegne oss kunnskap på nytt.

Når det gjaldt det å rose elevene ved rett svar. Så er jeg flink til å gjøre det samme når jeg ser en elev arbeider intens med å finne et svar. Da sier jeg til dem kjempefint/kjempebra. Jeg er veldig flink til å skryte av elevene, og sørger for at alle får skryt iløpet av timen. Jeg tror at mye positivt gir læring. Når elever ikke vil jobbe, kan det være for at de ikke mestrer eller er usikker på det vi arbeider med. Jeg tilbyr meg da å hjelpe, og oppmuntrer de til å finne bøkene. Noen gjør det, mens noen ganger ikke. Så hvor stopper alderen for at de ikke synes slik skryt er kult lenger?

Da jeg arbeidet for noen år siden i barnevernet. Var jeg og flink til å skryte av de som bodde der. Disse barna var ikke i tweensalder, men i tenårene. De tilhørte tweensperioden. Det fordi de  vokste opp i den tidsperioden. Det som jeg merket med dem var at de ikke synes det var like kult å motta skryt i plenum. Da markerte de seg ved å tøffe seg for å skape autoriotet hos de andre. Når de kunne være alene i fellesskap eller på rommene sine. og vi da Skrøt av dem, da smilte de og takket. 

Som sagt jeg tror at tilegnet kunnskap og mestring = selvtillit ! c.”)

#selvtillit #mestring #barn #skole #Hverdag #Familie #tweens #barnevernet #tenåringsperioden 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg