Tweens +tenåring +voksne = idiotboks

Vi klager over ungenes digitale interesse. Vi har alle sett reklamen. Der  en mann ser så mye på filmer at de til slutt hjemsøker han. Der han sitter med ansiktet ned i nettbrettet,  samtidig som en unggutt rett over spisebordet hans,  i 70-80talls stil sier følgende. Hei skal du ikke snakke med sønnen din, eller skal du sitte å se inn i idiotboksen? Jeg ler like godt hver gang.

Vi som er passert forlengs tenårene, og ungdomstiden klager på at ungene sitter med ansiktet ned i denne såkalte idiotboksen, men det gjør vi jo alle. Vi sitter med ansiktet ned i nettbrettet, pc og mobilen. I lunchen, på bussen, på tur, på restaurant/kafé. Ja! Overalt! Så klager vi over at ungene gjør det. Det er jo ikke barna som har skapt teknologien de har tilgang til, men vi voksne. Ja vi trykte denne digitale verden nedover hode på dem, slik at vi måtte lage en ny tidsepoke som vi kaller tweens perioden. Så sitter vi der. Da tenker jeg spesielt på oss voksne der vi sier følgende.(ikke alle De fleste)  Vi må få hentet inn igjen ungene. De lærer ikke noe fysisk lenger, og de blir jo bare dummere og dummere. Latere og  latere. Hva kommer til å skje med landet vårt? De vet jo snart ikke hvordan de bruker en hammer engang.

Eehhh? Sorry!  Vi kan ikke klage på tweensen og tenåringene. Vi er nok dessverre skyld i dette. 

Kan noen av dere som leser dette. Som har barn, eller har passet et barn. Si med hånden på hjerte. JEG HAR IKKE BRUKT DEN DIGITALE VERDEN TIL BARNEVAKT/BABYSITTER! Kan vi det? Neehh! Det har jo spart oss for mange timer med barnevakt. Tv og dvd var det før data. Da satt vi ungene i sofaen, på med tv, og spilte en film via dvdplayeren, mens  vi lå og halvsov med barna sittende mellom eller bak bena i tilfelle de lurte på noe, så var vi der. For ikke snakke om at vi sitter de foran nettbrett og pc. TAKK GUD for at friv.com, netflix, moviestarplanet, minecraft og mafa eksisterer. De sitter der, og vi hygger oss med å gjøre alt mulig annet, uten mas fra ungene.

Før denne teknologien ble til. Sendte vi ungene ut i gaten, Der gjorde de forskjellige aktiviteter og lek. Idag gidd de ikke. Ikke for at de er lat, men for at det er jo et helv… å komme seg vekk fra den digitale verden. Den har liksom sugd seg fast i de som en blodigle. Vi klarer jo ikke selv å komme oss opp av stresslessen for å starte eksempel på trening. Eller vi klarer ikke noe så dumt som å avstå fra Cola. Så skal vi forlange at tweens og tenåringene skal legge vekk den digitale verden uten vår hjelp?

Nei! Vi må bare innse at den er kommet for å bli, og at vi har full hyre med å følge dens utvikling. Det vi må heller satse på er å utnytte denne teknologien for så å hjelpe blant annet tweensen til å bruke den på rett og god måte.

#tweens #Hverdag #pc #mobil #nettbrett #tenåringsperioden #familie #barn #digitaleverden

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg