Tweensen søker tenåringen.

Tweensen er begynt å se opp til tenåringen. Det er kusinen det er snakk om, men hun vil ikke henge med tweensen. Jeg merker det når vi er i besøk. Hun skal sitte ved siden av henne. Ønsker å se hva hun driver med. Nå er jeg mer forberedt på at dette er normalt, samtidig som jeg har gledet/kvidd meg til hun ikke finner interesse for minsten lenger.At hun ser på henne som barnslig. Det er begynt å skje. Hun vil blant annet ikke at hun skal gå med de til skolen, henge med de i gaten osv. Jeg reagerer ikke idag på samme måte nå som jeg gjorde med de to andre som er blitt tenåring og ungdom. 

Når sønnen min ikke ville henge mer med stesøsteren som er 5 år yngre synes vi det var teit. Han ville ikke ha noe med henne å gjøre. Litt kastet ut i kulden. Så skjer det samme med 17 åringen og kusinen som er 14 år. Det er 3 års forskjell. hun ville ikke henge med en tweens når hun var blitt tenåring. Mens tweensen den gang synes ikke det var kult. Nå opplever vår tweens at det skjer med henne. hun er 9 og det er da 5 år som skiller. Jeg ser jo mønsteret og skjønner t det er normalt. Tweensen vil ikke, eller er vil ikke av/på være med lillesøsteren som er 2 år yngre. Kanskje de er så nær hverandre i alder at de kan finne hverandre igjen? Men det skal og være sagt at minsten og tweensen er veldig knyttet til hverandre. De har lekt veldig bra sammen, men nå nærmer det seg muligens en liten pause periode fra hverandre.

Det som vi er veldig opptatt av er at den eldste ikke får snakke vondt om den minste. Det fordi de skal lære seg å ta vare på hverandre. Det verste jeg hører eller ser er at andre barn/voksne sier sårende ting mot en annen. Det har vi heldigvis klart å holde på avstand. De er veldig glad i hverandre, og passer på hverandre. Det som er viktig at tweensen får “pusterom” 

#tweens #familie #barn #tenåringsperioden #Hverdag 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg