1 viktig ting ved julen

Jeg skrev for en uke siden om viktigheten med lys og varme i mørketiden. Spesielt nå som covid-19 preger hverdagen vår. Det er og en viktig del av julen som er der i bakgrunnen i all julehandelen. Den oppleves mens vi pakker inn gaver, vandrer rundt på kjøpesentre, sitter i bilen. Den er med oss i advent/førjulstiden, vi digger det, men vi klarer ikke så ofte som vi skulle å vie kvalitets tid til den. Det skjer som ofte ikke før vi enten sitter i sofaen nesten utmattet kvelden før kvelden. Eller på selve julaften.

Du har de som er døgnfluer, så har du de gode gamle klassikere. Det som er sikkert er at denne sjangeren fortjener kvalitets tid før julaften. Har ikke du sittet med tanken i ettertid: Det ble ikke spilt noe særlig julemusikk iår. Det har jeg gjort. Så kommer dårlig samvittighet: Neste år skal jeg gi denne fantastiske musikk sjangeren mye kvalitets tid. Det har jeg tenkt til iår. Derfor har jeg allerede nå i november begynt å spille julemusikk.

Det er så mye gode minner fra julemusikken. Tidligere julefeiringer er så full i minner spesielt barndommens jul. Enkelte låter og album har spesielle epoker fra oppveksten. Jeg kan bare høre en låt for deretter sette en tid på den. Det er gode minner, men og følelseminner da dem minnene ble skapt med er ikke blant oss lenger. Det som er det fine med minner som strømmer på er musikken en skapte minnene med dem. Fordi de forskjellige låtene får da sin egen tidsepoke. Julemusikken ble for meg da en grunnmur til minner som ble skapt i juletider.

 

Hvorfor jeg husker akkurat denne tiden har jeg tenkt mye over.

 

En av dem, og kanskje den som sitter mest i minne er låter fra Dizzy Tunes julealbum. Minner som sender meg rett tilbake til julaften rundt 79/81 tallet. Det er julaften, min far er på kjøkkenet, og jeg leker i entreen rett utenfor kjøkkendøren mens jeg venter på at kvelden skal komme. Hvorfor jeg husker akkurat denne tiden har jeg tenkt mye over. Det koker ned til at min far var et julemenneske og Dizzy Tunes julealbum. Det var nok første året jeg husker de låtene spille ut av radioen. Eller når jeg og han kjøpte en kassett som het Contry Christmas. Den har festet seg til mitt minnet for alltid. Den slipper ikke taket, og det er bare med gode fine minner fra den. Min far elsket julen, og alt som hadde med den å gjøre. Han viet og mye tid til julemusikk i desember måned. Derfor sitter de låtene klistret i meg, og spesielt nå etter som han er gått bort.

Kjære julenisse. Jeg ønsker meg en corona fri verden,

og ikke minst en klem da jeg er ensom, og trenger en klem.

 

Låter kommer og går med årene, men noen låter slipper aldri taket i hjertene våre, mens andre er bare som døgnfluer. Når jeg ønsker å slappe av med god julemusikk bør det helst være med lyden fra vinyl plater. Iår har jeg faktisk gått til innkjøp av John Legend sitt julealbum                 A legendary christmas. Det å høre julemusikk fra vinyl som knitrer. (Håper ikke denne gjør det, da den er ny) Gir det deg to fine verdier på en gang. Basslyden cd platene aldri klarte å stille opp mot og lyden av en knitrende peis. (En god venn av min avdøde bror sa det en gang. Vinyl plater gir deg to gode ting. 1. god lyd, 2 peisfølelsen) Så nå legges all musikk som ikke har med julen å gjøre til siden. For nå slippes julemusikken inn.

Det er viktig å benytte karantene tiden i forbindelsen med covid-19. Vi har fått restriksjoner på å bli mest mulig hjemme. Så hvorfor ikke være flink til å fylle tiden med fin julemusikk. Nå som vi ikke har all den unødvendig vandring mellom og i butikkene. Det blir sikkert ikke åpnet opp slik som i sommer frem mot julehandelen, og forberedelsene til julen 2020. Så da er det vel bare en ting å si.  Julen 2020 vil nok John Legend sin jule låt Bring me love sette seg i minnet. For det er nok det ønske som kommer til å ligge under mange trær iår. Kjære julenisse. Jeg ønsker meg en corona fri verden, og ikke minst en klem da jeg er ensom, og trenger en klem. Ha en riktig god julemusikk tid fremover, og måtte det åpne opp for en klem fylt jul!

 

 

Innlegget som omhandler det å skape lys og varme i en spesiell tid.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg